ja osobiście brałbym "T" bo w zimie i tak nie jeździsz z taki prędkościami jak w lato
Printable View
Miałem ten sam dylemat w tym tygodniu i doszedłem do takiego samego wniosku jak thomi. No ale chyba nie pęknie jak się przez przypadek przekroczy;)
BTW zdecydowałem się na Goodyear Ultragrip 7+ i przekonam się dlaczego wygrywają wszystkie testy:cool:
Też rozważałem Goodyeara ale jakos bierznik w jodełke mi nie podchodzi na zime. Rozważalem też kleber HP2, ale jednak będa MICHELIN ALPINE 3 91T
witam wszystkich właśnie wracam z jednego z punktów popularnej stronki http://www.opony.pl/ sa tam tanie oponki. Gościu który tam był doradził mi ze nie warto kupować opon na zimę liderów np. jak michelin czy inne... powiedział mi ze one owszem sa bardzo dobre ale sa również miękkie co oznacza ze przy miejskiej jeździe (ostrzejszej) bardzo szybko sie zużyją. Pojechałem tam z myślą zakupu Goodyear Ultra Grip 7+ 195/65R15 91 T napaliłem sie na nie bo wypadły najlepiej w testach lecz facet powiedział mi co będzie dobre dla mnie. Ważne jest gdzie będziemy częściej jeździć czy w mieście czy w trasie. Jeżeli w mieście to polecił mi Kleber Krisalp HP2 195/65R15 91 T jeżeli będę jeździł za miastem to Goodyear Ultra Grip 7+ 195/65R15 sa idealne.
ale wybór należy do każdego z nas
Co sądzicie o oponach zimowych Falken HS 439?
Ja mam jakies DUNLOPY i 275km/h peklo na nich jak wracalem z Monachium gdy kupilem
Ale nie sprawdze jaki maja index predkosci bo potem bym bal sie jezdzic :D
Chcę kupić właśnie dunlopy, ale Falkeny to dobra propozycja cenowa w rozmiarze 225/45/17 i nie wiem co teraz zrobić, nie wiem ile są warte
Chcesz to sprwdze ci moj model i napisze
Pewnie Dunlop SP Winter Sport 3D :D w sklepach internetowych są za 483, Falkeny 403 zł dlatego się waham. Jak z zużywaniem się Twoich dunlopów - nie schodzą za szybko?
bierz dunlopy , smigam na dunlop winter sport m3 jakos takie oznaczenie i daja rade oponki:)