-
Właśnie jestem po zmianie oleju w mojej skrzyni JHT.
Weszło ok. 1.6l (korek spustowy nie jest idealnie na samym dole skrzyni}, a stary olej z przebiegiem ok. 200kkm był trochę ciemniejszy od nowego z ASO i tak samo płynny.
Wlewałem na lekko przechylonym aucie aby było nieco więcej.Pewnie nie zaszkodzi a jak się dobrze rozejdzie między trybami powinno być ok.
Przekładnia chodzi jak i chodziła bez zarzutów ale profilaktycznie wiek i przebieg mnie nakłonił do wymiany.Olej kupowałem w ASO Skody za 55pln za litr.
-
Witam Panowie.
Zabieram się właśnie do wymiany oleju w skrzyni FUQ. Wiem jaki olej i wiem ile go wchodzi na sucho(2,3l), jednak mam kilka pytań:
1) Wiadomo, że nie spłynie całość, ale czy wystarczy kupić 2l oleju na wymianę?
2) W poprzednich postach wspomnieliście o wymianie oleju w przekładni poprzecznej, do której podpięty jest wał w QUATTRO. Jak to zrobić? Jaki olej wchodzi? Ile tego oleju wchodzi?
Z góry dzięki za odpowiedź.
-
Odgrzewam temat :D
Panowie, mam A3 polifta 2009r 1.8 TFSI z automatem 7biegow, 89 tys km przebiegu, wymieniać olej w skrzyni? dwa serwisy po VINie mówią ze się nie wymienia.
niby nic się nie dzieje, ale czuje przebicia przy zmianie biegu, i jakieś szarpnięcia delikatne na 1 i przy początku jak wrzuci 2, nie za każdym razem, ale wydaje taki dziwny dźwięk, szarpniecie.
pozdro
-
Wymieniać co 60 , w DSG czy w Tiptronicu. U Ciebie chyba jest DSG , Ja mam w swoim z 2004 Tipa , Zmieniałem olej już 2 razy . Po zakupie i potem po 10k jak się porządnie przepłukała nowym bo całości nie wymienisz . chyba że dynamicznie. Auto ma 193k przebiegu . pierwszą wymianę robiłem jak kupiłem przy 143kkm potem po 5 kkm . zrobione 40k i jest git. Co do twoich odczuć z 1-2 to mogą być po prostu luzy na przegubach a nie skrzynia.
-
Witam jaki numer oryginalnego oleju do audi A3 SB 2005 silnik BKC skrzynia GQQ dziękuje za odpowiedz Pozdrawiam
-
olej G060726A2
ilość napełnienia 1.9L
-
Witam panowie może pomóżcie pacjent A3 8p Bkc 1.9tdi skrzynia GQQ chodzi mi o olej do skrzyni na etce znalazlem dwa rodzaje olei G060726A i G052512A który lepszy czasami 3 bieg ciężko wchodzi na stronie skrzynie.com podają ten pierwszy na forach czytałam że ten drugi olej lepiej sie nadaje do chaczacych skrzyń
Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka
-
G 052726A2
G 052512A6
G 052512A2
ilość napełnienia 1.9L
ale lepiej zadzwoń do ASO podaj VIN i zapytaj czy przeprowadzono akcję serwisową 35A8(problem haczących biegów 1/2/3-blokowania pierścienia synchronizującego/zmiana oleju)
jeśli nie umów się na termin i zrobią to za darmo
-
Witam,
mam silnik CBAB i skrzynie DSG.
Jaki olej i jaki filtr do tego najlepszy ?
Rozumiem że filtr też należy wymienić przy zmianie oleju ?
Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka
-