Jak masz CLH zakodowane to już nic nie będziesz musiał kodowac.
Printable View
Jak masz CLH zakodowane to już nic nie będziesz musiał kodowac.
Witam, mam inne pytanko. Kiedyś kolega zakodował mi CHomme i nie działało niby. Borda mam z końcówka A. A3 3d z 2004/2005r. Wczoraj podczas podchodzenia do auta jak był mróz nacisnąłem otwieranie,ale zobaczyłem, ze mam zamarznięte szyby wiec zamknąłem i wróciłem do auta firmowego, wyciągnąłem skrobaczkę podchodzę do a3 otwieram i nagle mi sie zapala xenon, podświetlenie rejestracji i pozycja z tylu. Teraz juz ogarniałem, ze działa 3x po wyjęciu kluczyka ze stacyjki. Czyli moge otworzyć/zamknąć 3x i wtedy bedzie sie palić COming Home. Po tym musiałbym wejść do auta znowu przekręcić klucz i wyjsć, otworze drzwi to sie zapala, zamknę gaśnie. Tak ma być ? Dodam tylko, ze Long coding było tylko zaznaczone bity CLH. Z góry dzieki za odpowiedzi. Żadnych błędów nie ma, wyglada jak seria, bez żadnych kabelków masowania itp. Samo kodowanie a sterownik to przyjął. Tak ma być ? Jeden kolega napisał,ze widocznie tak jest ;)
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Okej, doczytałem. Nie mam LH. A co zrobić by dołożyć samo leaving home?
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Potrzebuję waszej podpowiedzi.
Żeby uruchomić C/L Home w A3 2011r. który pin trzeba zmasować?
2011r ma już zintegrowany bordnetz i niestety nie uruchomisz
Ale nie ma żadnego sposobu czy coś trzeba jeszcze podmienić?
Tam jest BCM a nie bord jak do 2009 niestety :(
Sprawdź jakiego masz borda i czy przyjmuje kodowania bo w poliftach jak i przedliftach ale z bordami K,N i P wystarczy zrobic kodowanie i już działa CLH.
Zakodujesz ale tylko leaving home i uruchamia się poprzez mrugnięcie długimi.
Co do Borda to nie wiem czy to różnica czy jest zintegrowany - wtyczki też są tyle, że inaczej oznaczone. PRzycisk świateł w nowych też ma przecież przycisk do C/L H a na schemacie wygląda jakby trzeba było zmasować wtyczkę C i 18ty pin: T52c - 52-pin connector, brown (connector C). Tyle, że nikt nie próbował więc nie wiem... Są też:
T6j - 6-pin connector, black (connector C) -> wiązka 3 B467
T52b - 52-pin connector, white (connector B) - > 13 pin
Może ktoś wie co i jak?
Panowie udało mi się zakodować C/L H w a3 z 2009r tylko jest taka sprawa gdy zaznaczę w byte 0 bit 5 w menu fis pojawia się opcja ustawienia czasu działania dla C/H i L/H i tu problem gdy przełącznik jest w pozycji DRL powinny świecić same LED-y a palą się też bi-xenony czy ktoś się z tym spotkał?
link do foto z kodowania:
http://www.fotosik.pl/zdjecie/3254464374387822
Wysłane z mojego Mi 4i przy użyciu Tapatalka