-
mam taki pomysl na sprawdzenie czyjnika temperatury na chlodnicy.wiaze sie to z wykreceniem go i wlozeniem do np czajnika bezprzewodowego.podlaczyc przewody do kazdej z nozek i wyciagnac ja na zewnatrz.podpiac miernik i sprawdzic go na przejscie .czajnik taki gotuje sie do 100*C wiec powinien otworzyc sie i pokazac przejscie chocby na pierwszy bieg.
jezeli dysponujesz termometrem o duzej skali to wystarczy jakis garnek,zaznaczam iz trzeba poswiecic czajnik bezprzewodowy.
-
przyjacielu PROSTO sam czujnik wydaje mi się ze jest sprawny, chodzi mi tylko o to ze w jego wtyczce po podaniu napięcia nie zalacza się pierwszy bieg :/ dziala tylko drugi :/
a zaś we wtyczce samego wentylatrora (tez tam są 3 piny) tam działają oba biegi :/
ehh
teraz chodzi o to czy drugi sterownik tez jest machnięty ? :/ (bo dziala tak jak mój)
czy nie dochodzi napięcie do niego :/
i byłbym bardzoooo wdzięczny za pomoc, aby ktoś mogł to sprawdzić u siebie ehh czy we wtyczce tego czujnika da się włączyć oba biegi
-
to nie to auto ale sprawdzenie tak samo się wykonuje http://www.youtube.com/watch?v=JZCrT...eature=related
i u mnie nie działają w ten sposób oba biegi :/ czyli wychodzi na to ze albo mam oba sterowniki machnięte albo jest przerwa na kablu od pierwszego biegu do sterownika wentylatorów
jakieś jeszcze są możliwości ?
-
witam pytanie co do czujnika temp silnika..czy uszkodzenie czujnika temp cieczy chlodzacej moze wplynac na brak mocy przy rozgrzanym silniku?na zimnym ma moc a jak tylko wzrosnie wskazowka od temp silnika to brakuje mocy a3 1.8 125 PS????
-
nie ma wplywu na moc
poczytaj tematy o czujniku halla
-
ok.na wagu wyskakuje mi czujnik halla jakies zwarcie moze to miec wplyw na ten brak mocy zaraz jak tylko auto zlapie temperature pow 60 stopni?
-
kolego ale czego Ty nie rozumiesz ?
- masz blad na kompie
- czytales o tym ( mam nadzieje ) i wiesz jakie sa objawy kiedy cos sie z czujnikiem halla dzieje
masz juz jakis trop...
czego wiecej oczekujesz od forum ? przeciez my Ci tego nie naprawimy przed komputerem :confused:
-
oczekuje podpowiedzi od tych urzytkownikow ktorzy zmagaja sie z tym samym problemem jezeli nie wiesz kolego to po co sie wypowiadasz?po prostu nie odpisuj...
-
nie trafia wiec poczytaj troche
http://warsztaty.samochodowka.intern...ki/cz_polo.htm
w skrocie-zla praca czujnika powoduje podanie sygnalu na cekwe w zlym momecie a tym samym nie ma iskry gdy powinna byc badz jest za pozno,to samo tyczy sie paliwa.i masz juz problem z brakiem mocy,dodatkowo masz kolektor ssacy o zmiennej pojemnosci jak rowniez zmienne fazy-czujnika halla rowniez za to po czesci odpowiada
-
dzieki przesledze wszystko:)