Spokojnie do wyprowadzenia. Mogą przydać się papierki bo widzę że jest kilka głębszych. Możesz spróbować ręcznie, np: ultimate compound, albo inną w miarę agresywną pastą. Dorzucę testerek UC do zamówienia to spróbujesz zrobić coś z tym ręcznie :)
Printable View
Spokojnie do wyprowadzenia. Mogą przydać się papierki bo widzę że jest kilka głębszych. Możesz spróbować ręcznie, np: ultimate compound, albo inną w miarę agresywną pastą. Dorzucę testerek UC do zamówienia to spróbujesz zrobić coś z tym ręcznie :)
Nie da się tego popsuć. No chyba że ktoś nadzwyczajne moce :D
Temat udało się przywrócić :) Bardzo się cieszymy ponieważ wiele kwestii zostało tutaj wyjaśnionych dlatego trochę szkoda nam było tej wiedzy :)
Jednym słowem... możecie zadawać pytania :)
Co polecacie do deski rozdzielczej i plastików?
Mam megiurasa ale zostawia mi smugi, chcialbym cos matowego co ożywi mi kolor :)
Który środek megsa zostawia smugi? Aż dziwne, no ale różne plastiki i różne działanie środków :) Chodzi Ci o plastiki w Evo, masz jakieś ich zdjęcie? Próbowałeś wcześniej wyczyścić jakimś APC i położyć odżywkę na czystą powierzchnię? Pink Sheen z Autobrite jest totalnie matowy i jest w postaci płynnej więc może będzie się lepiej rozkładał na tych tworzywach niż mleczny megs.
Ten mam: http://www.pielegnowacauto.pl/meguiar-s-natural-shine-protectant-srodek-do-pielegnacji-tworzyw.html
No to naprawdę dziwna sprawa bo nigdy na niego nie narzekałem,ale tak ja mówiłem plastik, a plastik :) Nakładasz go sobie aplikatorkiem bawełnianym lub z microfibry? I tak jak pisałem wyczyszczenie tworzyw środkiem APC jest ważne.
Swoją drogą spróbował bym Pink Sheen'a.
Dobra, zima powoli ucieka, więc działamy:)
Chciałbym prosić jeszcze raz o listę czego potrzebuję do polerki + tego silverlina. (temat został przywrócony ale ostatnie najnowszych postów tak czy siak się nie odnalazło, a tam były potrzebne mi właśnie informacje..) Zdecyduję się na tą tańszą wersję, bo pamiętam że były dwie:)
Btw. Trochę ostatnio czytam o detailingu i przyznam, że coraz więcej się człowiek dowiaduje, poza tym temat rzeka:D Detailing chyba nigdy się nie kończy:D
No i znalazłem te woski po kilka tysięcy! Ba, nawet za 10500:scratch:
Maszynę owiesz na kiedy chcesz i ściągam w ciągu 2-3 dni.
Pady: http://www.pielegnowacauto.pl/materialy-polerskie/gabki-polerskie/gabki-polerskie-o-roznych-twardosciach-z-mocowaniem-m14-urban.html Weź białą do ścinania, żółtą na wykończenie i czarną jeżeli żółta po sobie jeszcze coś zostawi. Ewentualnie możesz kupić dwie żółte żeby jedną przeznaczyć do ostrej pasty, gdybyś nie ogarniał na początku maszyny z kombinacją biała gąbka+ostra pasta FG500. Albo na początku wczuj się w maszynę na SF4000 z czarnym padem, później żółty pad z SF4000 i dopiero jazda z ostrymi kombinacjami :)
Pasty: Mocno ścierna Menzerna SF4000
IPA do przemywania.
Chyba wszystko podałem??
Woski za takie pieniądze to już mocna półka, głównie dla koneserów którzy mają w podziemnym garażu kilkadziesiąt super pojazdów :)
Dobra, zrobimy tak, że złożę zamówienie, jeśli coś tam pominę to dorzucisz, napiszesz ile to wszystko z maszyną wysyłką itp wyjdzie no i lecę z przelewem:) Myślę, że max jutro.
Ostatnio wziąłem jeden aplikator megsa, bo nie było więcej. Rozumiem, że przyda się więcej niż jeden?:)
Jeszcze jakbyś mógł polecić coś dobrego do czyszczenia tapicerki (fotele - nie skóra) z takich normalnych zabrudzeń wynikających z użytkowania:) i od razu pytanie czy to samo wyczyści beżową tapicerkę vw:P