Wskoczył :( Lambda 1 do wymiany i czekam na dalszy rozwój wydarzeń
Printable View
Chyba jednak nikt nie jest skłonny mi pomóc. Prosze o jakies podpowiedzi bo ja jestem narazie kompletnie zielony jesli chodzi o VAG-a.
A o jakie błędy chodzi kolego?
Spoko już znalazłem:-)
Witam. Wyskakuje mi błąd 282 Nastawnik przepustnicy - V60. Samochód po odpaleniu na zimnym szarpie i nierówno chodzi. Podczas jazdy jest ok. Na rozgrzanym trzęsie silnikiem jakby niedopalał mieszanki. Czy czyszczenie przepustnicy coś pomoże? Czy to silnik krokowy?
Poczytaj -
http://www.audiklub.org/phpBB2/viewt...ighlight=00282
http://szukaj.elektroda.pl/search.php?sid=
inni niech sie specjaliści wypowiedzą...Przepływke i przepustnice wyczyść,sprawdż styki wtyczek i obsady gniazd(przewody czy nie śą naderwane) do przepu... i przep...adaptacja i zobacz jak bedzie.Powodzenia i pozdrawiam
Dzieki marcinos80 za odpowiedz. Moze to nie jest odpowiedni post ale dla ulatwienia sprawy napisze co robione i wzmienione, moze to ulatwi.
1.swiece i przewody, bo elektryk stwierdzil, ze gdzies iskra ucieka
2. przeplywka wzmieniona pol roku temu
3. no i auto na LPG
Ten problem co najdziwniejsze nie wystepuje ciagle. Raz chodzi dobrze, dwa nie. Jak mam jechac do majstra to chodzi jak nowy, wiec trudno zdiagnozowac...
Moze Wy cos poradzicie....
Witam po delikatnej konsultacji z marti w koncu doszedłem co było przyczyną. Okazało się ze kostka do której podłączone są bezpieczniki na akumulatorze była nie w pełnii sprawna tzn. styki były zaśniedziałe. Po przeczyszczeniu ABS jest już w pełni sprawny.
Pozostała jeszcze klima... ;/
Ponawiam moje zapytanie...błąd 01182 Adaptacja wysokości -przyczyny,usunięcie usterki..."marekB" moze ty się wypowiesz jako guru...ewentualne mile widziane sugestje innych ...pozdarwiam
MarkaB nie ma już na naszym forum...
Witam,
Po przeskanowaniu VAGiem mojego autka, a konkretnie ABS/hamulce wyskoczył mi błąd
1314 sterownik silnika sygnał poza wartościami granicznymi
49-00-No connection
Dodam tylko, że wcześniej po VAG na ABS były błędy 1276 Pompa hydrauliczna ABS-V64 sygnał poza wartościami granicznymi-Błąd sporadyczny oraz 1314 Sterownik silnika J0907379 G ABS 20IE CAN 0001
Po skasowaniu tych błędów pozostał ten jeden lecz o zmienionym opisie.
Co może być przyczyną tego błędu? Może jakieś kabelki są pourywane? Dodam jeszcze że ABS podczas jazdy zachowuje się normalnie (koła się nie blokują) i nie świeci się kontrolka ABSu.