Ja dzis kupilem komplet na tył tarcze + klocki TRW jutro bede zakladal zobaczymy po kliku wyjazdach w trase jak bedzie to się zachowywało...
Printable View
Ja dzis kupilem komplet na tył tarcze + klocki TRW jutro bede zakladal zobaczymy po kliku wyjazdach w trase jak bedzie to się zachowywało...
Przy zmianie 256 potrzebujesz tylko tarcze i zaciski z innymi jarzmami, reszta zostaje taka sama. Nie trzeba zwrotnic wymieniac
Lewian zwolnij skrzynkę ;-)
Witajcie, jestem posiadaczką Audi A3 1,9 TDI AGR, 66 Kw z `97 roku ;)
Jako laik w kwestii "sprzętowej" chciałam się Was poradzić, a w zasadzie zapytać odnośnie układu hamulcowego. Mianowicie.. zostałam poinformowana że mam do wymiany przednie klocki hamulcowe oraz tylne Tarcze + klocki. Czytałam forum i wiem, że polecacie ATE, BREMO, FERODO, TRW. Tarcze najlepiej gładkie.. ok. Z tym, że kompletnie nie wiem, jaką średnicę tarcz wybrać do mojego auta. Szczerze powiedziawszy rozmiarów klocków też nie znam. Pomożecie mi się jakoś w tym odnaleźć?
Posprzątane ;)
Nikt nic?
Napisz najlepiej wiadomość do kolegi wyżej Lewian
Podaj mu swój nr vin, a on Ci przygotuje jakąś ofertę i dobierze części :)
Witam,
Nie dawno stałem się szczęśliwym posiadaczem A3 8L 98" . Czeka mnie wymiana tylnich tarcz i klocków a jestem świeżo zmotoryzowany. Z tematu wynika, że bardzo zachwalane są ATE. Czy jak zadzwonię do sklepu to będą mi wstanie pomóc jeśli powiem, że potrzebuje tarcze i klocki 232 mm ? ( Zakładając, że będą mieli ATE ).
Pozdrawiam.
Napisz do użytkownika Lewian na forum. Dobierze Ci po numerze vin ;)
Zamawiałem u nich ostatnio klocki poprzez ich stronkę, do innego autka co prawda, ale wszystko było ok.
Dziękuję bardzo za pomoc !
orientuje sie ktos jaka jest średnia cena za tarcze hamulcowe do golfa 4 R32 334x32 mm, i gdzie je dostane poza aso?
nigdzie nie moge znalezc
Przymierzam się do zakupu do mojej A3 8L kompletu tarcz i klocków hamulcowych przód i tył. Wiem, że każdy poleciłby sprzęt firmy ATE. A czy ktoś jest może posiadaczem hamulców firmy TEXTAR lub BOSCH i podzieli się swoją opinią na ten temat?
Zgłoś się do użytkownika Lewian podasz nr VIN i ci na pewno znajdzie bo są dostępne tylko trzeba poszukać :D
Co do TEXTARa to miałem, są o wiele słabsze i szybko się złużywają od ATE a BOSCH to maja twarde klocki są dobre ale jak szybko jeździsz i ostro hamujesz to lepiej ATE.
Pozdrawiam
Albo uderz do adam@autofanty.pl
Jeszcze jedno pytanie w temacie tarcz hamulcowych. Jaką średnicę mają tarcze w audi A3 8l 1.9 TDI ALH? Prosiłbym o nr ori części za co będę dozgonnie wdzięczny.
KKamil
prawie 1000 zł za nową tarcze, daremny interes tak naprawde jezeli patrzec na efekty dzieki za pomoc kolego ;)
w przypadku ATE niestety płaci się za markę, kiedyś było inaczej, teraz klienci mają często z ate problemy.
Jeśli ktoś szuka hebelka o najlepszym stosunku cena jakość - Ferodo + Ferodo które osobiście ujeżdzam u siebie. Spokojnie da radę nawet dla temperamentnych kierowników ;)
Jeśli ma być miód to Textar pro tarczka i klocki textar i robi robotę przy bardzo dobrych cenach ponadto jak kolega pisze wyżej - bardzo dobry temat także to Zimmermann + ferodo premier.
W razie potrzeby hamulcowej Panowie służę pomocą.
Elemenateur ma rację .Ja również kupowałem u niego Ferodo+Ferodo i jestem mega zadowolony .:)
Jezdzilem na ATE Ceramic i Textar ePad.Bylem z obydwu bardzo zadowolony.
to często może być klocek robiony przez tego samego producenta. Teraz James kup Jurid White , będzie 30% tańszy od ATE i ten sam temat.
Pełne zadowolenie.
Lewian prv :D
Czy ktoś mógłby mi podrzucić nr części tarcz oraz klocków? 1.9 TDI 90 KM wersja ALH? Będę bardzo wdzięczny.
Nadal szukasz ? ;P
U nas masz gwarancję najniższej ceny także taniej nie znajdziesz :batman:
Pojawily sie pilniejsze wydatki niz uklad hamulcowy. Raczej chodzi mi po prostu o pomoc w podaniu nr czesci niz oferowanie kto moze zalatwic tansze czesci.
Potrzebujesz numeru OE czy konkretnej firmy ?
Znalazlem takie oznaczenie (zestaw textar): tarcze przód numer części: 92082203, tarcze tył numer części: 92082503, klocki przód numer części: 2313101, klocki tył numer części: 2355401.
Cześć Wszystkim! :)
Lewian napisałem Ci na priv pytanie o wycenę tarczy.
Ogromna prośba do Ciebie, jak będziesz miał wolną chwilę, daj znać co i jak. ;)
Miszal tarcze z przodu raczej masz 92082300
te które podałeś to 256mm i one u Ciebie nie podejdą.
Ty masz 280mm pod zacisk FSIII
Pozdrówki
Marcin
- - - Aktualizacja postu - - -
klocki są OK
Dzięki wielkie za pomoc. A czy numer części tarcze tył: 92082503 się zgadza?
Witam
Szukam podpowiedzi jakie tarcze i klocki na przód z czujnikiem będą pasowały do audi a3 99r 1.6 benzyna.Jaka średnica będzie pasować i jakiej firmy radzicie kupić ?? z góry dzięki i czekam na info
Podeślij VIN auta ;)
po co vin
koles ma 1.6 czyli przód tarcza 256x22 nr czesci 1J0615301D
z tylu jak wszystkie a3 232x9 nr czesci 1J0615601
dobrac klocki jak sie zna rozmiar tarczy to juz nie problem
jakiej firmy... coz kwestia jaki budżet
Teoretycznie masz racje :)
A w praktyce jak robisz tego kilkadziesiąt dziennie to Ci się nie chce analizować co gdzie jak tylko bierzesz VIN, wchodzisz w bazę i sprawdzasz :P
Daro jakbyś chciał w promocyjnej cenie porządny hebelek to też zapraszam na pw :) wyczarujemy coś extra :)
Elemenateur nie moge Ci odeslac wiadomosci chyba masz zapchana skrzynke odbiorcza
niestety mała pojemność już na pewno jest OK.
Słyszałem, że tarcze i klocki Zimmermann są ok ? Potrzeba mi do Audi A3 1.9 90km początek produkcji czyli 96r chyba grudzień.
Pasują tak jak od 1.6 co wyzej jest ?
Albo moze TRW... trzeba mi wcale nie najtańszy zestaw, tylko coś ogarniętego :)
no to Zimmermann będzie dobrym wyborem ;))
Mam z przodu Zimmermany + klocki tez Zimmy i jest lepiej niz na ATE (ktore sie pokrzywily) :thumbright:
To są firmy (ATE, Zimmermann, Brembo) produkujące porównywalnej jakości produkty, można powiedzieć że to czołówka jeśli chodzi o hamulce. Wybór należy do ciebie, tutaj są tarcze hamulcowe do Twojej A3: http://www.iparts.pl/auto-czesci/tar...03-100032.html
a tutaj klocki: http://www.iparts.pl/auto-czesci/klo...03-100030.html
ATE nie produkuje, Brembo nijak nie da się porównać do ATE czy Zimmermanna, to znacznie niższa półka.
Brembo High Performance to brembo:) to co w Polsce się wyprawia to insza inszość ;)
Zimmermann tarcze też ma bardzo zacne :) klocki wiadomo ;)
Lewian, opróżnij skrzynkę :)
Dzięki, za dobrą ofertę i właśnie chce wysłać a skrzynka pełna.
Zdecydowałem się na Zimmermanny :)
Witam. Koledzy jestem posiadaczem a3 8l 1,6 AKL 2000r. (przed liftem) w czasie hamowania pojawiły się straszne drgania auta, po oględzinach zauważyłem duże zużycie tylnych tarcz i klocków. Jakiej firmy kupić cały komplet na tył w rozsądnych pieniążkach ? z góry dziękuję za pomoc.