pewnie tak ale czy masz instalacje to nie wiem gościu sprzedaje same komponenty , a słuchałeś kiedyś bose ?
kable pod nowa instalacja trzeba ciągnąć , jak się nie czujesz na siłach daj komuś zarobić
Markowe żeby później kierownica działała .
Printable View
pewnie tak ale czy masz instalacje to nie wiem gościu sprzedaje same komponenty , a słuchałeś kiedyś bose ?
kable pod nowa instalacja trzeba ciągnąć , jak się nie czujesz na siłach daj komuś zarobić
Markowe żeby później kierownica działała .
Z daniem komus zarobic nie ma problemu jesli nie umiem zawsze to robie oddaje w dobre rece :) Jezdzilem roznymi audi (okazyjnie) to jest pierwsze na wlasnosc, ale nigdy za bardzo nie zwracalem uwagi czy to bose z sub.
A czy radio dotykowe z androidem i niby mozliwoscia kamery cofania i zestawu glosnomowiacego i wielofunkcyjnej kiero bedzie faktycznie dzialala bo w podobnej cenie okolo 1500zl mozna tez miec audi concept 3 i wszystkie orginalne mozliwosci podlaczenia :)
A moze narazie do tego co jest concept 2 din z tego co sie orientuje i tych standardowych glosnikach ( radza sobie przy plytach , ale gorzej z dzwiekiem z radia )
zainstalowac niewielka tube w bagazniku (nawet aktywna) nie chce robic wsi i dokrecac srubek co dziennie tylko milo sluchac muzyki a basiku brakuje..
a moze sama tube od bose wychaczyc i elegancko wmontowac w bagaznik zeby nie wypinac skrzyni czy tuby , poszla by na tym starszym radio ? co potrzebuje ten wzmacniacz orginalny?
Z kierownica multi możesz mieć problem , po za tym to co się z nich wydobywa to nie jest dobra baza do rozbudowy systemu i markowym bym nie nazwał , coś kosztem czegoś funkcjonalność kosztem wykonania i jakości no i sprawności .
concert ?
To jest naturalnie gorsza jakość jak mieszkasz w warszawie to radio z dab i powinno być lepiej , jak radio to trójka ma dobrą jakość
Polecam alpine coś ala to
http://allegro.pl/alpine-swe-815-sub...0.html#thumb/1
miło zaskakuje
to jest montowane za nadkolem i wykonane z plastiku więcej charczy i burczy niż gra
Albo to
http://sklep.basser.pl/pl/obudowy-fi...ubwoofera.html
plus wzmacniacz cyfrowy (mały) plus kable
- - - Aktualizacja postu - - -
Mam gdzieś suba od audi z wbudowanym wzmacniaczem i działało na concert II instalacji potrzebuje i zapewne innego ustawienia radia na sysyem aktywny
Dzięki za odpowiedź. Fajny sub i fajna skrzynka na orginalnego. Zastanawiam się czy na początku może nie poprawić przednich glosnikow. Znajomy mi polecił. Morel Tempo 16.5 , za 2/3 ceny rynkowej mogę załatwić. Czy pozostać z orginalnymi narazie i kupić np. tego subwooferka co poleciles , nie za duży może jakiś tanszy i slabszy by się nadal i wystarczył co sądzisz? Za 500zł ma nic ciekawego na naszym rynku jak myślisz?
Jasne to są niskie kwoty jak za audio ale parę dni mam autko i chcę coś na szybko wstawić a oczywiście z czasem powoli i z bardziej profesjonalnymi akcjami będę robił nie chcę wydawać 3tysi bo teraz nie mam na audio przeznaczone.. :)
Tyle że zastanawiam się czy 200W nie będzie za mało do bagażnika? Może jednak lepiej ze delikatnie zagra bardziej przyjemnie i chyba tego chcę z drugiej strony hehe ( choć zapas zawsze cieszy ) hmm ile może kosztować podłączenie i przeprowadzenie kabli oraz jakie kable będą mi potrzebne do tej tańszej tuby i radia concert 2Din? nie wiem jakie są końcówki w radio. ( zasilający + / - i 2 czincze)
kilka wat ok 15
Zamontuj porządne nie będziesz chyba robił tego 2 razy
Pod oryginalne głośniki pod radiem starczy :)
Pytaj na miejscu , podzwoń po firmach .
Wczoraj troszkę mocniej ruszyłem do przodu. Znalazłem w garażu swoją starą tubę aktywna i szwagier miał kable od tuby napięcia i czinczowe. Wszystko fajnie tylko nie mam jak wyjąć oryginalnego radia bez tych chwytaki cienkich. Może dziś uda mi się pożyczyć i podłączyć na krótko zobaczyć czy działa tuba ze wzmacniaczem 15 letnia ale sprawdziłem głośnik ma 250W więc spoko będzie bo pamiętam jak grała. Poczytałem w innym wątku jak niby da się przeprowadzić kabel od akumulatora ale bałem się odcinać plastik pod kierownicą bo znalazłem 2 a nie 3 śrubki jak ktoś pisał. i wiązki nie do końca zobaczyłem...
Dziś wyjąłem radio i okazało się coś czego nie spodziewałem się nie ma czinczy z tylu wtf? jak podłączyć najlepiej. Czy + i - mogę na wzmacniacz wziąć z np glosnika tył prawy? bo główny + będzie bezpośrednio z Aku i masa też.
Radio wyglada dokladnie tak i schemat na nim jest taki :
https://naforum.zapodaj.net/709a8029d168.jpg.html i https://naforum.zapodaj.net/504e97a85c1e.jpg.html
Jak podłączyć wzmacniacz i tube potrzebuje zasilania i masy i dodatkowy plus by sie rozłączało to proste a pozniej mam od wzmacniacza 2 czincze ale wystarczy jeden wpiac tyle ze w radio nie mam wejsc na kebel czincz ? Przejsciowka jest jakas czy musze kabel czincz rozciac i oddzielnie podlaczyc plus i mase ale gdzie?
http://allegro.pl/wyjscie-na-wzmacni...788284129.html
chyba takie ci styknie nie pamiętam ale w tym wątku było z 10 razy