-
Ja mam pytanie dotyczące lamp poliftowych przednich od Tyc'a.Posiadam takowe i chcę się dowiedzieć więcej opini od innych uzytkowników którzy mają ,lub mieli te lampy.Czy u was te lampy też świecą w nocy szczególnie to widać na krzyż ?w dzień jak się popatrzy z przodu na soczewki to wyglądają jak by zeza miały,a nie da się ich inaczej wyregulować.Męczy mnie to i nie wiem co z tym zrobić ,czy mi przeglad podbiją ?No i oczywiście najważniejsza sprawa to widoczność ,gdyż jak wiadomo one swiecą na krzyż to lampa od kierowcy oswietla srodek przed samochodem więc spoko ,ale prawa od pasażera oświetla mi lewe pobocze od strony kierowcy ,a z tego co mi wiadomo tez powinna swiecic przed samochód jakos a nie na lewo...proszę o wypowiedzi szanowne grono bo sam juz nie wiem czy kombinowac dalej z tymi lampami.wiem że był już temat o tym ale nie moge znaleźć więc przepraszam...
-
Pewnie masz gwint zjechany na regulacji, ja również tak miałem i pozbyłem się tego dziadostwa...
Przy regulacji musisz pomóc sobie druga dłonią wpychając lub wypychając wkład inaczej ich nie ustawisz...
-
Ale da się je ustawić normalnie? żeby były prosto soczewki.są to nowe lampy bo nie tak dawno kupowane ,więc nie wiem skad taki shit.spróbuje też ręka wypychać je ,ale z tego co pamiętam nie za bardzo one chcialy sie regulowac bo tez mnie to gnębilo przy zakladaniu.
-
Powiem Ci, że masz tą samą sytuacje, która ja przechodziłem...
Od razu po montażu mi się regulacja schrzaniła, a wkład da się ustawić, ale tak jak wspomniałem, musisz sobie pomóc drugą ręką.
A masz w nich założone silniczki regulacji lub takie adaptery zamiast nich? Wkład wewnątrz lampy nie rusza się?
-
Mam załozone silniczki ,ale też była męka je załozyć ,bo spadały mi z prowadnicy ,ale wkoncu sie udało ,nie wkład nie chodzi,przynajmniej jak nie spadnie z silniczka ,a dapter mialem ,ale go odpiąlem ,jezeli o ten chodzi co zamiast silniczków sie wkłada.Tylko ze mi się wydaje jakby ta lampa kiedy nią reguluje nie chce sie juz przesuwać wkład bo blokuje się o obudowe w srodku ,i iles tam skrece i zaczyna sie blokowac (chodzi mi o ten szary plastik co jest obok odblysnika,to wypelnienie lampy jakby)
-
jeżeli wkład dochodzi do obudowy to jest ustawiony w dół, skręć go trochę, żeby się wrócił do środka lampy i zobacz jak świeci.
-
ok jutro się z tym pobawie i dam znac jakie efekty.dzieki za pomoc :)
-
co s?dzicie o ringach znalaz?em jakie? w necie http://moto.allegro.pl/lampy-audi-a3...747040283.html i nie wiem czy je kupi? bo s?ysza?em sporo ro?nych opinii na temat tego jak ?wiec?. A jak nie te lampy to co polecacie????? Auto z 99 roku
-
Daj sobie spokój z takimi lampami... Większość osób zmienia je na oryginalne.
Lampy, które poleci Ci większość osób to ori polifty..
-
Ja też miałem problemy z regulacją TYCów. Szybko sprzedałem póki były nowe. Także nie polecam.