Papa 1803 olej te depo! ;) tylko się zeźlisz :(
Printable View
Papa 1803 olej te depo! ;) tylko się zeźlisz :(
Tak wiec dzisiaj probowalem wyregulowac te tyc'e ale to tragedia...masakra gdybym wiedzial ze to taka lipa straszna to milion razy wolal bym kupic uzywane jakies zmeczone hella niz te.kilka razy odkrecanie i dokrecanie lampy spowodowalo urwanie zaczepu jednego z mocowania ,material mowi sam za siebie...co do regulacji...owszem ,da się je odpowiednio wyregulowac a zeby dobrze swiecily tak jak mają byc ,ale wtedy nie da się włozyc silniczka od regulacji...bo odblysnik trzeba tak dlugo krecic i krecic ze wkoncu sie prostuje i odchodzi do tyłu jednym koncem,ale wtedy dalej w glab lampy wchodzi szyna gdzie zakłada się silniczek i po prostu ten precik z ta kulka na silniczku od regulacji jest za krótki ,nawet wtedy kiedy wysunięty jest na max czyli na 0.I co tu zrobic w takim wypadku? dodam ze probowalem zablokowac odblysnik ta zaslepka co wklada sie zamiast silniczka ale nic on nie daje i nie trzyma lampy zeby nie skakala ,najchetniej bym je wywalił ,no ale niestety nie moge...
---------- Post dodany 16-11-12 o 20:36 ----------
A czy w silniczku do lampy poliftowej org hella ,czy ten precik z kuleczka wysuwa się więcej a niż w silniczkach przedliftowych ? ma ktos takie info ? ile wysuwa sie w przedliftowych a poliftowych silniczkach.moze to jest problem ,bo kiedy zaloze nawet ten silniczek i kiedy chce regulowac aby cofnac odblysnik zeby swiatlo wyprostowac to wtedy kawalek idzie az wkoncu zeskoczy z szyny kulka i znowu trzeba sie wkur... zeby to załozyc spowrotem.i tak w kółko.co moge w tej sytuacji zrobic a zeby jakos to ogarnac?
Załóż silniczek i dopiero ustaw. Bo bez silniczka wkład będzie ci latał i nie ustawisz dobrze lampy.
Ale jak zaloze silniczek to nie wyreguluje tyle lampy bo spada silniczek jak za duzo pojdzie do tylu ,a za wiele nie idzie i poźniej jest brzdęk...co sie naw****dzisiaj....dalem sobie siana na dzisiaj ale na jutro musze to ogarnac bo po nocy z jedna lampa nie bd za fajnie ;p
uroki przekręconego gwintu na regulacji :P Wyrzuć to dziadostwo :D
chętnie bym to zrobił ale szkoda mi 3 stów :D znaczy gwint jest ok bo regulacja idzie ale bardzo powoli ,tylko ze o to chodzi ze jakby precik od silniczka byl za krotki i w pewnym tam momencie iles sie cofa i wkoncu kulka zeslizguje sie z mocowania bo za bardzo mi wyciaga wtedy szyne tam gdzie jest silniczek do przodu a od strony kierunku cofa sie ,i wszystko byloby ok gdyby wiecej dalo sie wysunac silniczek . No a nie wiesz czy poliftowe silniczki nie wysuwaly sie czasami wiecej ?
silniczki roznily sie chyba tylko obudowa. a masz ta sprezynke na mocowaniu silniczka?
Nie mam ,a była tam jakas spręzynka? u mnie nie bylo nic...
Jak masz TYCe to powinna być :P Taki drucik na tym mocowaniu silniczka, zabezpiecza chyba wpaśnie przed wydostaniem sie silniczka w uchwytu.
Potrząśnij lampa i posluchaj czy Ci nie wpadła gdzies do lampy.
fooojciech sprawdź czy kulka silniczka regulacji wchodzi w zatrzask / spinkę czy się tylko opiera.