- - - Aktualizacja postu - - -
Jak to 2 lata ? przegląd nie jest na rok ?
Printable View
Oświetlenie Led Tablicy , wnętrza i skleiłem popielniczkę która sie nie zamykała :D
wymieniłem przełącznik świateł/halogenów ;)
Przedwczoraj wymiana termostat wehler :)
I jak czuć u Ciebie różnice w oświetleniu? Ja założyłem Tungsram MEGALIGHT ULTRA +120% na mijania i drogowe/przeciwmgłowe i nie czuje różnicy z poprzednimi Narvami ze stacji po 7zł za sztukę. Mam przedliftowe reflektory bez soczewek. Myślicie, że polerka klosza by pomogła czy lepiej je rozebrać i od środka też wyczyścić?
Załóż lampy poliftowe a najlepiej xenony.
Znam ten ból ze światłami, teraz na xenonach zwykłych 4300K widzę dużo lepiej, ale jeszcze mam chęć na Osram XecArc
Długie jakieś zwykłe osramy ale w tych lampach świecą mocno, spokojnie jak jest noc mogę lecieć setką i widzę tyle, że sie nie martwie, wcześniej jechać powyżej 80 było ciężko.
Ja dziś umyłem swoje autko, tylko tyle :)
Mam to w planach, ale najpierw mam inne priorytety, a kupując Thungsramy miałem nadzieję na poprawę oświetlenia. Ktoś podpowiedział mi jeszcze żeby poprawić moc światła można dać przed żarówkami przekaźnik i dać prąd bezpośrednio z akumulatora, tylko czy tak powinno być i nie ma to jakichś skutków ubocznych, bo sprawdzałem to napięcie na żarówki mijania dochodzi 12.1-12.3V a ładowanie jest na poziomie 14.4V. Czy to dobry pomysł, pomocny?
Tak jest drodzy koledzy. Mieszkam teraz w Nördlingen i tylko czasami bywam w Polsce. Auto zarejestrowane mam w Niemczech i TUV tu jest uzalezniony od stanu technicznego. A sprawdzają wszystko począwszy od zarówek , piór wycieraczek , sprawności pasów a koncząc na emisji spalin. Podpinanie sie do kompem do złacza OBD w aucie to też standard. 2 lata to maksymalny czas jaki mozna dostać. Maja dobrą ciekawostkę bo mozna jeździć bez ważnego badania technicznego do 2 miesięcy. Mnie sie skończyło 15.10.2015 a byłem dopiero teraz i termin mam 2 lata od momentu badania. Oczywiście wieksze koszta niz w PL bo zczesali mnie 102 europki .
By nie było gadania że smiecę to pochwalę sie tym co zrobiłem. :) Kupiłem dzisiaj świece zarowe i jutro możę wymienię