Masz te tarcze Mikoda GT? Daj znać jak się sprawują z TRW. Oczywiście zestaw o którym pisałem to Mikoda a nie Mikado - czeski błąd :)
Printable View
Dobry wybór za niewielkie pieniądze dla mało wymagających.
Jeśli jednak masz ciężką nogę to zainwestuj w dobre jakościowo tarcze ale gładkie, efekt będzie na pewno znacznie lepszy ;)
Brać zatem płaskie Rotingera + klocki Steinhofa czy nacinane i nawiercane Mikoda GT + Steinhofa? Odczuję dużą różnicę przy GT? Jeżdżę 40% miasto / 60% trasa - bez jazdy rajdowej - choć 170KM pod maską czasem mnie pokusi :)
Brać zatem markowe, sprawdzone tarcze ;) Textar, Zimmermann i do tego klocki Ferodo, Textar lub Zimmermann. No a jeżeli masz ciężką nogę i chciałbyś tarcze modyfikowane dla poprawy skuteczności to tarcze Zimmermann Sport ale to już większy wydatek ;)
Lewian ty chyba jesteś zakochany w tych Zimmermanach ;)
Oczywiście nie mówię tego złośliwie,
Po prostu polecasz tylko je, a ja np poczytalem swego czasu kilka różnych forum i często wiara na nie narzeka zwłaszcza na te nawiercane,że po prostu często pękają między otworami, a taka tarcza to już szmelc....
Znam nawet kilka przypadków u nas na forum...
Nawet kilka stron w stecz toczyłes batalię z kilkoma osobami które były też odmiennego zdania, uzasadniając że dawny Zimmerman to już nie ten sam co dziś......
Cóż różnie to z tym bywa myślę że na wszystko nie ma jednolitego zdania
Bo ludzie różnie użytkują tarcze, pomijam podjazd na myjnię i jak to nie raz widziałem... wiksa po tych rozgrzanych tarczach...masakra
Poużytkujemy zobaczymy;)
Oj tam zaraz zakochany ;)
W hamulcach specjalizujemy się już ponad 20 lat, przez ten czas zdobyliśmy w tej materii spore doświadczenie zarówno teoretyczne jak i praktyczne i na tej podstawie oceniam. To co sprzedajemy nie robi nam różnicy bo zarabia się na wszystkim więc co za różnica czy firmy A czy firmy B się towar sprzeda. Jednak jeżeli klient pyta o obiektywną opinie to na podstawie tego na czym sami jeździliśmy, tego co zamontowaliśmy klientom oraz tego co wysłaliśmy klientom możemy sporo w temacie powiedzieć ;)
Co do tarcz no to taka jest prawda, że lepszych na rynku od Zimmermanna obecnie nie ma, oczywiście w tym przedziale cenowym bo jeśli masz do wydania dużo więcej to wybór jest na prawdę spory wśród tarcz wyczynowych. Co do mikro pęknięć to również się naczytałem sporo, ba - nawet zdjęcia widziałem ale tylko w internecie, pytanie dlaczego przez te ponad 20 lat ani razu nie widziałem tego w swoich autach oraz autach swoich klientów ? A wierz mi, że nie przerobiłem 10 czy 20 tysięcy kompletów takich tarcz a znacznie, znacznie więcej ;) Mikro pęknięcia to nic innego jak efekt złego doboru klocków, tak przynajmniej podawał kiedyś producent, jednakże była również informacja dotycząca tego, że nie wpływa to negatywnie na same tarcze oraz układ hamulcowy i nie dyskwalifikuje to tarcz z dalszego użytku, dokument był podbity przez TUV ;)
Zimmermann dziś nie taki sam jak kiedyś ? Owszem, zmieniła się oferta i to znacznie, zmieniło się też logo no i kilka innych rzeczy. Pod względem jakości żadnych zmian.
Widzę, że jesteś z Poznania, przejedź się kiedyś na tor jak będzie Track Day i pogadaj z ludźmi na temat hamulców, dowiesz się na prawdę sporo ;) Tam większość grubszych aut typu BMW M5, Audi R8, RS itp śmiga właśnie na tarczach Zimmermann. Ponadto tarcze Zimmermann są na peirwszy montaż stosowane np w Audi, BMW, Porsche czy Mercedesie także świadczy to też o nich nie najgorze.
No i nie pisz, że polecam tylko Zimmermanna bo post wyżej widzisz, że z tarcz polecam również Textar'a a z klocków Ferodo i Textara, to też na prawdę bardzo wysokiej jakości produkty ;)
bez ataku ale Lewian jest dystrybutorem Zimmermanna :)
Spoko pisałem tak na luzie, bez żadnych ale lub coś tam :thumbright:
Po to jest forum
Spoko wiedziałem że przytoczysz że nie tylko o Zimmermany polecasz, ale jednak głównie je....
No gdyby np tarcze firmy A czy B były lepsze to je bym polecał bardziej ;) To chyba normalne, że poleca się to co lepsze, tym bardziej, że nie kosztuje to więcej od słabszych zamienników.
Też sporo wątpliwych opinii czytałem o zimmermannach na forach tdi i passata - szczególnie o tych Coat Z - standardowych. Panowie, zatem na tym poziomie cenowym co byłoby lepsze? Rotinger płaskie czy Mikoda GT?