A ja odpialbym wtyczke od sensora na skrzyni i sprawdzil czy licznik nadal nabija kilometry jesli tak to wina wtedy bedzie na bank silniczek predkosciomierza
Printable View
A ja odpialbym wtyczke od sensora na skrzyni i sprawdzil czy licznik nadal nabija kilometry jesli tak to wina wtedy bedzie na bank silniczek predkosciomierza
Test wskaźników za pomocą VAGa i już bedziesz wiedział czy to wina silniczka.
Co po przednich postów - też miałem taki problem, że akumulator był rozładowywany przez uszkodzony licznik. Wymiana procka pomogła i akumulator ożył.
witajcie jestem tutaj nowy na tym forum i tak jak w temacie mozecie mi pomoz odnosnie naprawy licznika jaeger 1/2 fis audi a3 8l 2000r.problem polega na tym ze wskazowki paliwa i temperatury pokazuja zla wartosc czyli zawyzaja i czasami jak jest cieplo na polu i w aucie to wyswietlacz jest rozmazany tzn. sie rozplywa mieliscie taki problem w swoim aucie z takim licznikiem.
Jeager miewały problemy z procesorem, wyświetlacz to raczej standard w tych licznikach, spróbuj test wskazówek zrobić jak wyżej kolega napisał.
Licznik do naprawy poczytaj o problemach z licznikiem jaeger
zauwazylem ze jak jest zimno na polu to wskaznik od temperatury jest caly czas na 90 st. a poziom paliwa jest o 1/4 baku wyzej rezerwa czyli nie tak jak powinna byc na czerwonej kresce tylko pierwsza biala kreska a jest tutaj dzial jak naprawic taki licznik jak tak to podajcie link do niego
Sam tego nie naprawisz jeżeli się na tym nie znasz - musisz go oddać do specjalisty albo szukać licznika VDO. Dodam, że koszt naprawy licznika jest dość spory: ~200-300zł za wymiane procesora i/lub 150zł za sztukę za wymianę silniczka krokowego temp. silnika oraz poziomu paliwa (razem 300zł)
Jak się dowiadywałem to sliniczek 150 zł ...
chyba sobie odpuszczę narazie, przyzwycziłem się, że mi nie pokazuje :D
Witam panowie otóż mam taki problem z moim licznikiem, wszystko działa ok poza wyświetlaczem kilometrów jak się dobrze przyjrzę to lekko go widać.
Miał ktoś podobny problem?
Od czego zacząć? Mój licznik od dłuższego czasu nie wskazuje temp. silnika. Dzisiaj miałem troszkę więcej czasu i m.in. przeczytałem ten wątek. Po zrobieniu testu VCDS licznika wskazówki ładnie pracują - wszystkie - więc sprawdziłem błędy i...
01039 - Coolant Temperature Sensor (G2)
30-10 - Open or Short to Plus - Intermittent
co mnie jeszcze bardziej zastanowiło, gdyż niedawno wymieniałem czujnik temperatury (tzn. mechanik). czyżby znowu był uszkodzony?