troche zagmatwanie to napisales jakby oklejanie 4dni trwalo.
umawiasz sie wczesniej, zostawiasz bryczke i po 4-5godz jest do odbioru
w Forti mozna zawsze powolac sie na a3-club.
Printable View
troche zagmatwanie to napisales jakby oklejanie 4dni trwalo.
umawiasz sie wczesniej, zostawiasz bryczke i po 4-5godz jest do odbioru
w Forti mozna zawsze powolac sie na a3-club.
Ja robiłem w Bielsku w Auto Solar - http://www.autosolar.com.pl/przyciemnianie_szyb.html . Mogę ich z czystym sercem polecić.
matrix ja do nich pisalem ... i mi zaspiewali ze 3 tyg wczesniej sie trzeba umowic z nimi ... to troche powalone ale ok ... zrobie gdzie indziej nie chce tyle czekac
a wracajac do przyciemniania ... wiem ze ktos z klubowiczow proponowal mi przyciemnienie szybek :D tylko ze nie umiem znalezc tej osoby teraz ... z okolic wodzilawia jest :) prosze o kontakcik :)
ma ktoś tu przyciemnione szyby PIECOWO czy jak to sie tam zwie? jak to wygląda i jakie są koszty?
menar, koszty są spore a efekt mizerny, jak zastanawiałem sie nad tą opcją to za same przednie szyby zawołali mi 600zeta, a gdzie jeszcze tył, no i do tego trzeba wyciągać wszystkie szyby, koszta duże a prawie nie widać efektu zciemnienia, a jeśli chodzi o to czy misiaczki cie za to nie mogą ukarac to nie jest tak łatwo, jeśli masz juz szyby atermiczne to jest klops, bo nawet najjaśniejsza szyba po piecowym przyciemnieniu może się już nie zmieścić w normach
ja pare dni temu wymieniałem przednią szybe i przy okazji dowiadywałem się o cene przyciemniania szyb. firma w ktorej byłem przyciemnia folią 3M , ewentualnie na prośbę klienta foliatec. Zwykłe 3M to koszt 100zł od szyby bocznej + 150zł za szybe tylną, czyli koszt 550zł. Lepsza folia, jakaś panther oraz black chrome to już większe koszta... ale zarówno trwalość jak i gwarancja sporo dłuższa... z tego co się dowiedziałem to te folie to juz koszt 200zl od szyb bocznych + 300 za tył, czyli 1100zł za przyciemnianie całego autka, ponoć foliami stosowanymi w auta z wyższej półki. Zreszta jakby nie bylo jesli ktos kupuje auto za 100tys zł to chyba te tysiąc czy tysiac dwieście złotych za przyciemnienie to niewielka kasa :). Wydaje mi się że te folie 3M to folia z wyższej półki, więc najprawdopodobniej za jakiś czas odwiedze tych panów i coś poprzyklejamy ;) .. no i na pewno nie wezme tej najtanszej foli, bo mam czarne auto wiec nie chce robic trupiary :), raczej bede obstawał przy tym black chromie tj najnowszej propozycji firmy 3M :)
Jeśli ktoś jest z okolic Ostrołęki (woj. mazowieckie) polecam zakład na ul. Jodłowej 24 (www.auto-folie.com.pl).
Profesjonalnie, z gwarancją i atestami. Mają także densytometr, więc możecie sprawdzić przepuszczalność światła. Koszty w zależności od pojazdu. Ja będę robił tam swoją Niuńkę w najbliższym tygodniu :)
Przednie boczne można przecież zrobić troche jaśniejsze niż tylne , ostatnio robiłem Nissana folią z Norauto 28% - czyli tylko 3% ponad dopuszczalną normę i wyszło całkiem spoko , w słońcu wydają się ciemniejsze niż w rzeczywistości i nikt za to dowodu nie zabierze . W moim autku też musiałem zciągać folię z przodu i właśnie się zastanawiam czy nie zrobić tej 28 procentowej i mieć spokój .
toli co ty piszesz, szyba ma normalnie koło 75 %, więc jak przyciemnisz folia 28% to masz 47 przy pomiarze, ato już nie przejdzie kontroli pozytywnie