Tylko szyby.
Printable View
Tylko szyby.
Dzwoniłem do Bełtowskiego i koszt zakodowania 2go kluczyka to 150zł :)
No to sobie liczą....
Czyli nie zrobia w ramach reklamacji? Fak...
Nie, nie zrobią :/
tak się w Polsce dba o klienta...
Panowie doradźcie otóż mam sportbacka w benzynie bez fis-a. Chciał bym przerzucić na białe zegary takie jak ma kolega czaro10: http://www.a3-club.net/forum/showpos...&postcount=293
Teraz moje pytanie jaki numer części mają takie zegary aby pasowały do sportbacka w benzynie. Czytałem dosyć uważnie tematy związane z przekładką na naszym forum w diesel-u trzeba rzekomo wymieniać pompę paliwa jak sprawa wygląda w benzynie?
Czy każdy moduł obsłuży takie zegary czy w ogóle moduł nie ma nic wspólnego z zegarami?
Co oprócz manetki i oczywiście licznika musiał bym jeszcze wymienić ?
Kupić lepiej zegary nowe z serwisu czy używki też podejdą?
Z góry dzięki za info.
Ja bralem w ciemno zegary. Wszyscy pisali by szukac bodaj z D (przypominam ze diesla). Wzialem zupelnie inne i dzialaja. Kupuj wiec w ciemno byle do benzyny (nie do eski i nie amerykanskie/brytyjsie). Ale mimo wszystko najpierw sprawdz czy maja FIS po nr czesci.
Nie slyszalem, zeby trzeba wymieniac pompe. Jak to silnik? Kod podaj.
W serwisie kilka tyskow zegary. Na allegro kilka stowek. Decyzja moze byc jedna.
Ale ja mam benzynę i D raczej nie podejdzie ?
Czym się różnią od siebie poza oznaczeniem ?
A chcesz miec skale obrotow od diesla ;) ?
W 2005 byla zmiana pompy paliwa. Od koncowki VINu: xxx5a043972. Wiec tez mozliwe, ze przy starszych bedzie konieczna wymiana. Od tamtego momentu wystepuje ta sama pompa. Z drugiej strony ten silnik wystepuje tylko do 11/2005... Ciezko mi powiedziec czy podejda te zegary.