jezeli na wagu wyskakuje czujnik halla G 40 przerwa lub zwarcie do plusa to jest on do wymiany czy po prostu gdzies styki wystarczy przeczyscic?
Printable View
jezeli na wagu wyskakuje czujnik halla G 40 przerwa lub zwarcie do plusa to jest on do wymiany czy po prostu gdzies styki wystarczy przeczyscic?
pierw przeczysc styki i zobacz czy wiazka do niego idaca nie jest uszkodzona
P.s.
chyba nie w tym temacie piszesz
pzdr
ok dzieki sprawdze..P.S to z braku czasu ze tak wskakuje w inne tematy
Witam
Z góry przepraszam jeżeli piszę w złym temacie. Mam następujący problem - silnik rozgrzewa mi się normalnie do 90stopni lecz gdy zaczynam wkręcać go na wyższe obroty temperatura spada do 75 - 80 stopni. Co to może oznaczać?
Witam!
To moje początki na forum więc bądźcie wyrozumiali.
Mam okropny problem. Moje A3 się nie dogrzewało i mechanik poradził wymienić termostat, co nastąpiło. Silnik nie dogrzewa się nadal. Przez lato wszystko było w porządku, ale przyszły temp ok. 0 stopni i mniej i znów to samo. Termostat został wymieniony jeszcze raz. Temp dochodzi do ok 80 stopni po przejechaniu ok. 30km i jak tylko jadę wolniej to spada gwałtownie. W dodatku jak rano odpalam zimny samochód to świeci się taka kontrolka od temperatury na czerwono. Nie wiem co mam robić pomocy...
Pozdrawiam
musisz wymienic czujnik temperatury jesli termostat masz OK
a z ta kontrolna z rana:
dolej plynu chlodniczego a jesli to nie pomoze to przeczysc np. nozyczkami czujnik w zbiorniczku wyrownawczym ( takie 2 druciki )
Miałem podobne objawy (totalne szaleństwo wskazań temperatury) jak Ty krasnaljr pod koniec listopada. Wymieniłem czujnik temperatury płynu. Wskazania i temperatura narasta teraz w sposób płynny i działa na pewno prawidłowo, ale dochodzi max do 85 stopni i finito......... nie wiem czy tu nie jest winny termostat :scratch:
Ja mam ten sam problem (po wymianie termostatu). Jak auto jest w ruchu i obroty trzymam powyżej 1800 to temperatura elegancko stoi na 90, ale jak postoje chwile w korku albo pojadę oszczędnie kolo 1500 obrotów to temperatura spada. Zostawiałem auto u znajomego mechanika, który mi powiedział, że to nie czujnik tylko jakieś grzałki, są zje..ne, które dogrzewają silnik jak jest zimno (niby taki system dogrzewania silnika). Naczytałem się o tych termostatach, czujnikach, temperaturach silnika itp. na forum, że już sam nie wiem co sądzić:P
jakie grzalki co dogrzewaja silnik ? :)
Haha nie wiem:P. Ale właśnie sobie pomyślałem, ze wymienię czujnik i zobaczę co się dzieje :). A orientujecie się może mniej więcej ile taki czujnik w ASO stoi, czy się opłaca w ASO to zrobić:P?