Do sprężyn -50 jakie polecacie amorki? Czy lepiej przy takim obniżenu rozejżeć się za gwintem np KW?
Printable View
Do sprężyn -50 jakie polecacie amorki? Czy lepiej przy takim obniżenu rozejżeć się za gwintem np KW?
Bilstein b8, lub jeśli ma być tanio to bilstein b4 sport lub mts technics.
Witam,
jestem przed zmianą amortyzatorów z przodu. Seryjnie mam zawieszenie -16mm. Wybór padł na Bilstein B4 Sport. Waham się czy zawieszenie nie będzie za sztywne? Jaka w konkretna różnica między B4 a B4 Sport? W jednym ze sklepów uzyskałem informację że B4Sport nie są dedykowane do mojego samochodu??
Wszelkie informacje, opinie będą bardzo pomocne.
Witam
Wczoraj przy wymianie opony zobaczyłem, że z amorka przedniego cieknie mi olej... niestety przyjdzie mi wymienić.
Jestem laikiem nie wiem na jaki, co będzie dobre, kompletnie nie wiem nic.. Chciałbym, żebyście polecili coś doobrego i wytrzymałego, niestety jeżdze do pracy po dziurach i t nie jest super piekna droga. Obecnie te amortyzatory są bardzo sztywne, twarde, podobno bardziej wytrzymałe, ale nie wiem... jak widać nie wytrzymalo.
Audi A3, 8L, 1.8T (150KM) 2002 rok, AUM
VIN: WAUZZZ8L42A071213
Pomoze ktoś?
dominik0408 post #223
ja nie miałem takich odczuć z mini i dla mnie to bdb amortyzatory pod względem ceny i jakości
witam , jednoznacznie ktos pomoze w kwestii amortyzatorw do S3 8l BAM. co mozna kupic jakie nr katalogowe ? bo w sklepach daja do zwyklych a3 quattro lub tt .
Panowie montował ktoś zwykłe Bilsteiny B4 (nie sporty) albo Kayabe 334812 pod zawias ambition w 8L ?
Jak to się sprawdza po czasie? Marcin z pro-choice się twardo upiera na b4 sport przy tym zawiasie, a niektórzy piszą że mają zwykłe B4 w zawiasie -30 i dają radę..
Chodzi o przednie amorki, tył wymieniałem 3 lata temu i zdaje się na zwykłe B4
Co wy byście wybrali ?
Montuj monroe reflex, większość esek na forum na takich amorach śmiga gdzie zawias jest jeszcze niższy niż w ambition i polecają.