-
w każdym bądź razie mam 2 sondy na 100%. i Po wycięciu kat. z 1 sondom trzeba coś zrobić.
Tak o wygląda u mnie. Na Cewce pisze
WV AG
06B 905 115R
BAK DE S3
dalej niemoge sie doczyać cos 0RS 12432ESM
L2 9506 4 i jakies jeszcze 4 liczby doczytam po południu
W kompie jak na razie czysto był błąd sondy lambdy ale to od gazu usunąłem i jak na razie cicho
i pokazywał się błąd 17705 - Pressure Drop betw. Turbo and Throttle Valve (check D.V.!) po czym sprawdziłem ten D.V. dokręciłem tą Rurke niebieską dokładnie i jest cicho jak na razie nic nie wyskakuje.
-
Myślę, że wstawienie dystansu, lub jak kto woli "tulejki" problem powinien zniknąć. Najpierw upewnij się jednak, czy po skasowaniu błąd 1 sondy powraca. Ostatnio przy 1.8T Monik miała wycinanego kata, w jej przypadku również są 2 sondy i tam chyba nic nie kombinowano przy 1 sondzie, o ile dobrze pamiętam.
-
Rozsypal mi sie kat przy 170tys km i chcialem go teraz wybebeszyc i wstawic rurke przelotowa w jego miejsce. W zwiazku z tym, ze mam silnik APG mam 2 sondy. Chce kupic emulator do drugiej sondy taki jak w instalacjach gazowych tylko sa dwa rodzaje:
EMULATOR SONDY LAMBDA 0-5V i EMULATOR SONDY LAMBDA ESL 0-1V LECHO jaki mam kupic ?
-
Nie wiem czy w dobrym temacie ale sie zapytam:)
Niedługo mam zamiar zrobic caly układ przelotowy wydech oparty na 1 tłumikiu koncowym i 1 przelotowym w ksztalcie kata
Tylko prosze o podpowiedz czy zabierac sie za to od kolektora czy juz odrazu zmieniac od katalizatora. Jaka jest tak standardowa srednica silnik 1.8t ajq
-
wiesz co ludzie kombinuja roznie niektorzy od samego kata a inni od samego poczatku moja rada jest taka abys zrobil od samego poczatku :)
-
Ale takavsama srednice robic jak teraz od kolektora czy wieksza bo nie bede robil tego z kwasowki tylkoz aluminium jest sens robic wieksza srednica
-
witam czy takie cudo przyniesie oczekiwany rezultat
http://allegro.pl/emulator-sondy-lam...847960173.html
bo mojemu katowi czas najwy?szy powiedzie? dowidzenia :D
mo?e kto? z was ma u siebie ?? Pozdro
-
a nie może Ci tuner w programie wyłączyć jej?
-
pewnie może ale ciekawi mnie te emulatory bo z podpowiedzi wiem ze albo programowo albo emulatorem tylko teraz co wyjdzie taniej bo te emulatory to nieduże koszta a tuner może już okazać się:eek: droższy
-
zadzwoń tam gdzie robiłes program i się dowiesz ;)