cześć, trochę mnie nie było i nie miałem czasu co poniektórym pomóc - jeśli ktoś potrzebuje precyzyjnej porady nt. numerów części to proszę pisać w tym temacie (nie na PW)
cześć, trochę mnie nie było i nie miałem czasu co poniektórym pomóc - jeśli ktoś potrzebuje precyzyjnej porady nt. numerów części to proszę pisać w tym temacie (nie na PW)
Czesc, abs swieci mi sie caly czas - mojmechanik mowi,ze mam go uwalonego /lewy przód/ - jaki to numer czesci ? 8p model r.2009 sportback 2,0L tdi 140ps cbab ..sa zamienniki na to ?
Daj sobie spokój z zamiennikami kup oryginał.
Lewy przód 7H0927803 lub WHT003857
masz gdzies moze jakis tani sklep abym mogl zweryfikowac cene ?
- - - Aktualizacja postu - - -
kurde pomylilem - chodzilo mi o ESP - sorry za pomylke...
Hej,
Podobno została wydana nowsza poprawiona wersja dodatkowej pompy wody z nowym nr. kat. ( stary nr. kat. 1K0965561J) z tego co wiem mechanik sprawdzał jej cenę na partslink24.pl i wyskoczył mu nowy nr. Ma ktoś możliwość sprawdzenia tego nowego nr. na tym lub analogicznym systemie?
to czemu Ci nie podal tego numeru ? zapytaj, sam jestem ciekaw...
wg producenta nie ma nowszej, dla CDAA i CCZA/B to samo, cena w ASO ok 1200zl
http://i63.tinypic.com/fygwm1.jpg
Dzięki Miro za odpowiedz, Czasami spotykam się z opisem "Pompa obiegu wody, ogrzewanie postojowe, WEBASTO", osobiscie nie mam Webasto rozumiem że ta pompa wykorzystywana była do różnych zastosowań?
Sry za offtop, ale strasznie droga, na allegro można taka znaleść od 100zł z demontarzu, lub zamiennik PIERBURG widze w granicach 400-600zł
Jak sądzicie spokojnie zainstalować zamiennik, czy tylko i wyłącznie takie elementy w ASO?
nie, nie byla wykorzystywana do roznych zastosowan
jest to dodatkowa pompa plynu chlodzacego ( po zgaszeniu silnika moze pracowac kilka minut i na chlopski rozum chlodzi turbo ) nie ma nic wspolnego z webasto ( ogrzewaniem postojowym ) a to ze handlarze sobie tak pisza...
ale to nie nasza wina ze taka cena, pretensje do VW
osobiscie tez bym kupil uzywke z pewnego zrodla.
Nie wiem jak jest w vw i co tam sie psuje, ale w bmw jest podobna pompka, w aso 700zl, brak zamiennikow
wystarczy wymienic w srodku szczotki 2x7zl i dziala.
Panowie potrzebuje ponieważ mam podobno uwalone ESP... Czujnik kąta skrętu kierownicy...to info od mojego mechanika...gdzie i jak moge to zweryfikowac - i jaki jest numer czesci i gdzie najtaniej? lub moze ma ktos uzywkę?
Witam poproszę o nr części:
- czujnik temperatury G83
- termostat
- sonda lambda B1 S1
Audi A3 2000r 1,6 APF; WAUZZZ8LZYA052795