To już wszytko wiem jak tak. Dzięki za podpowiedź, najpierw zamontuje lampy a potem pomyśle o halogenach.
Printable View
To już wszytko wiem jak tak. Dzięki za podpowiedź, najpierw zamontuje lampy a potem pomyśle o halogenach.
Kupiłem lampy poliftowe przód TYC teraz pytanie co lepsze zwykłe żarówki OSRAM NIGHTBREAKER czy HID 4300K ???
Hid na pewno będzie lepiej świecił ale może dowód polecieć :)
Oczywiście zgodnie z moimi przewidywaniami mój dzisiejszy temat poleciał do kosza, zacytuje więc go tutaj
"
Witam, pewnie i ten mój temat poleci do kosza, bo przecież są już na forum tematy o lampach, ale zaryzykuje.
Jak pewnie większość posiadaczy A3 po lifcie dręczył mnie problem zużytych reflektorów, więc je spolerowałem i włożyłem hidy. Lampy sie dosyć szybko zmatowiły, a nawet hidy nie dawały sensownej ilości światła w nieco zużytych projektorach. Kloszy do tych lamp nie można kupić, a zamienniki nie świecą. Postanowiłem kupić nowe zamienniki lamp dla nowych, nie spolerowanych kloszy (padło na depo), rozebrać je i włożyć do środka coś co świeci a nie tylko udaje, że świeci. Kupiłem nowe soczewki (projektory) od Audi A6 C7 bi xenon, włożyłem je we wkłady lamp A3, oczywiście zabieg ten wymagał pewnych modyfikacji- wkłady musiałem wytoczyć, bo soczewki mają 70mm średnicy a wkład lampy 63mm,stare soczewki 61mm. Do lamp kupiłem przetwornice Koito, bo są jak sie dowiedziałem o kilka klas lepsze od tych które stosuje Audi, a można je dostać w tej samej cenie ( a nawet taniej bo co niektórzy wińszują sobie za kiepskie przetwornice od 8L kuriozalne sumy) Ilość światła, oczywiście po ustawieniu na stacji diagnostycznej jest moim zdaniem zadowalająca, a w porównaniu do tego co było przed przeróbką, zaraz, co ja pisze, tu nie ma co porównywać!! Jak ktoś ma możliwość to niech sobie zobaczy jak świecą bixy w A6 C7. Koszt przeróbki wraz z lampami depo, przetwornicami, dodatkową wiązką lampy (zakupiona wiązka miała spękane, wymagające i tak wymiany kable i oprawą żarówki kierunkowskazu zaokrągle w góre do 1000 zł. Poniżej zdjęcia, niestety z braku innej możliwość wykonane telefonem, wiązka światła na ścianie, podwórku, płocie betonowym oraz porównanie starych i nowych lamp w czasie przekladki, zdjęcia niestety nie oddają tego co faktycznie widać na żywo.
http://www.tinypic.pl/hj2pocnu2gu0
http://www.tinypic.pl/fjr4hrtoslbb
http://www.tinypic.pl/rxtgu64ylqdk
http://tinypic.com/view.php?pic=296oeif&s=6
mam nadzieje, że na szybko dodane zdjęcia będą dostępne
...
domel79 odpisałem Ci na priv cytuje "pokaż mi na tym forum temat o takiej przeróbce lampa a temat jest w dziale tuning jakbyś tak przypadkiem nie zauważył, poczytaj sobie co to znaczy tuning, podobny temat jest na A4 klub i ma sie dobrze, ale tu oczywiście leci do kosza tak jak przewidziałem " mam wrażenie, że moderatorzy mają płacone od ilości wywalonych tematów.
Jeśli na tym forum jest temat w którym ktoś opisuje taką modyfikacje lamp i pokażesz go, to oczywiście gorliwie przepraszam i to jest ostatni temat jaki napisałem na tym forum. Jeśli takigo tematu nie ma to go wywaliłeś bo....
dodam tylko iż już kilkukrotnie zcierałem się z tutejszymi moderatorami na PRIV.
Teraz może sie wypowiedzieć ktoś kto nie jest moderatorem, donatorem lub innym em, ja ide spać bo jak pisałem jestem po nocce i zaraz zasne w fotelu.
jakbys poszukał i poczytał ten mega temat
to nie kupiłbys depo
grabek juz wyjaśnił dlaczego
moze na a4 szukajka nie stanowi problemu
moze mody tam robia szkolenie albo maja inne łatwiejsze forum nie wiem
bynajmniej tu stanowi to problem dla 90 % nowych forumowiczów dlatego wszystko jest w jednym "worku"
chcesz baz juz nie zrób ładny opis dodaj fotorelacje i zapraszam do działu warsztat
Kolega ewidentnie chce się pochwalić co zrobił, ale mógł w dziale 'Moje Auto' lub w Warsztacie.
Przeróbka ciekawa choć nie wiem czy opłacalna... Klosze możesz już szukać następne, bo obecne DEPO szybko popękają.
Zdecydowanie lepiej byś wyszedł kupując zregenerowane ori xeonony A3.
Domel, ładnie zmieniasz temat , jednak nie podałeś tematu o modyfikacji którą ja przeprowadziłem. Opisałem w dziele TUNING bo to moim skromnym zdaniem jest tuning, zgrubnie modyfikacje lamp, dodałem też rano po nocnej zmianie pare zdjęć na jakimś tam hostingu. Napisałem nowy temat, bo do jasnej anielki takiego nie ma tutaj. Jeżeli temat by sie rozwinął oczywiście bym go nie porzucił - były by opisy, zdjęcia , pomoc, jeżeli by nie było zainteresowania, temat by spadał na niższe strony i w końcu by znikł. Ale nie, lepiej go wyj..bać do kosza , lub wrzucić do worka o lampach z 250 stronami co jest nieco poj.....nym pomysłem moim zdaniem.
Z poważaniem Ziko_
- - - Aktualizacja postu - - -
Tak zregenerowane ori xenony A3 są z pewnością najlepsze na świecie(a te soczewki wielkości 5zł po prostu powalają)Jak klosze sie rozpadną to wstawie sobie najlepsze na świecie spolerowane stare moje klosze hella.
PS jeżeli zamiast w dziele tuning napisze ten temat w dziele moje auto lub warsztat, to temat nie poleci do kosza i będzie oddzielnym tematem??
Przepraszam, jeżeli ten temat nie mieści sie w dziale tuning!
Myślałem, że warsztat tyczy sie problemów i napraw, a tuning tyczy sie przeróbek i modyfikacji!?!?!?
17. Jeśli masz jakiś problem napisz do jednego z moderatorów odpowiedzialnych za dane podforum lub do jednego z administratorów.
prosiłem trzymaj się regulaminu