-
Kolego MARI_Lu teraz to troszke to nie wiadomo o co ci chodzi. Na poczatku napisales ze nie dziala ci otwieranie zamykanie itp z pilota. Teraz temat zschodzi na sama syrene alarmu.
Jak zauwazyles to Etanol i Ja sa tutaj najbardziej aktywnymi forumowiczami w tym temacie i chyba mamy pojecie o czym mowimy.
Tak wiec jesli chodzi o syrene to ona mnie ma nic wspolnego z tym ze auta nie mozesz zamknac/otworzyc. Ona jest po to aby wyc - jesli jej nie ma to nie bedzie wylo i tyle. Ale moze sobie takowa dokupic i juz bledu nie bedziesz mial.
Kolejna kwestia i chyba najwazniejsza u ciebie to jest poprawne zakodowanie kluczyka. Masz jeden jak napisales wiec trzeba inna metoda. Jutro wstawie ci link jak to zrobic. Ale mozesz towniez dorobic sobie grot i problem z kodowaniem bedzie latwiejszy.
Ciagniemy temat juz dwie strony i probujemy Ci pomoc tak wiec wysluchaj nas a jesli to nie odpowiada zasiegnij rady elektryka, ktory zna sie na elektronice w audi to moze pomoze. Ponioslo mnie teraz.
-
Dzisiaj spróbuje podłączyć pompkę w tej kolejności co etanol napisał.
Jeśli chodzi o samo działanie pompki:
Auto mogę tylko zamknąć z kluczyka w drzwiach kierowcy i zamyka mi wszystkie drzwi(wtedy słychać krótkie buczenie pompki ok. 2sekundy )-próba otworzenia z drzwi powoduje tylko podniesienie się rygla -reszta drzwi nie reaguje.
Po otworzeniu auta i wejściu do środka z przycisku w drzwiach kierowcy mogę wszystkie drzwi zamknąć- ale tym samym pzyciskiem otworzyć już się nie da.
Jeśli chodzi o otworzenie bagażnika z przycisku w klapie to nie działa-tak jakby był przez pompkę odłączony- z kluczyka otworzyć nie mogę bo mam zjechaną wkładkę.
Z pilota też nie idzie otworzyć bo nie działa.
Oświetlenie samochodu działa prawidłowo-wskażniki otwarcia drzwi na komputerze też.
Próbowałem vcds robić recode -wyłączyłem opcje alarmu itp. ale dalej ta sam sytuacja co wyżej-natomiast mam błąd dotyczący braku komunikacji z syreną alarmową.
Tak wygląda problem u mnie.
DanioUK -jestem wdzięczny za wszystkie rady i czas poświęcony na mój problem-trochę nerwowo do tego podchodzę bo mnie to juz wkurza że musze ręcznie otwierać drzwi;(
-
a próbowałeś przy otwarciu drzwi dwa razy przekręcić kluczykiem w lewo ?
-
Ok rozumiem
Sprobuj zakodowac kluczyk tym sposobem - nie sugeruj sie ze tam jest mowa o dwoch lub wiecej. http://www.e-warsztat.eu/2010/01/pro...-a3-1996-1999/
-
Danio ale on ma jeden kluczyk
-
próbowałem podłączyć w takiej kolejności jak etanol pisał ale nic sie nie zmieniło-próbowałem też wg.linku podanego przez DanioUK ale też lipa.
W przyszłym tygodniu dorobię grot i będę próbował dalej.
-
do sposobu podanego przez Danio i tak potrzebne sa dwa kluczyki. a oróbowałeś otwierając drzwi przekręcić kluczyk dwa razy w lewo ?
-
etanol-tak próbowałem i nic się nie dzieje.W przyszłym tygodniu dorobie sobie kluczyk to sprawdzę.
-
Tak wiem Etanol ze w opisie sa dwa kluczyki ale mozna zrobic z jednym rowniez.
Wiec jeszcz mari sprawdz o ile to masz jakie kluczym ma parametry choc wsumien mowiles ze przed wymiana dzialal na tej samej czestotliwosci, hmm.
Acha napisz jeszcze jakie ustawiles kodowanie w pompce.
-
ale jak ma zrobić jednym kluczykiem, skoro jednym musi włączyć zapłon a z drugim musi wyjść z auta?