Dziękówka za pomoc jak coś wskóram to dam znać jak mi poszło Pozdrawiam !
Printable View
Dziękówka za pomoc jak coś wskóram to dam znać jak mi poszło Pozdrawiam !
witam Koledzy.
Ja ostatnio miałem problem z pompką 8D0 862 257 B, gdyż pod wpływem wilgoci spaliła mi się elektronika. Podjechałem na szrot samochodowy, kupiłem pompke od a4 o numerach 8L0 862 257 G podłączylem do auta i wszystko dziala z pilota bez konieczności ponownego programowania. centralny, szyby, domykanie szyb z kluczyka, wszystko gra ;)
a myslalem ze trzeba bedzie programowac pilot ponownie ... to normalne zjawisko ze tak sie stalo, tzn ze nie musialem tego robic ?
pozdrawiam
Wiam,
Wczoraj wymienilem pompe zamka centralnego o koncowce numeru "C" na "L".
Poprzednia byla zalana i do niczego sie nie nadawala.
Po podlaczeniu centralneho "L" [rawie wszystko dziala oprocz.....klapy tylnej.
Po nacisnieciu przycisku do otwierania klapy (przycisk na klapie) slychac tylko pstrykniecie w pompie a klapa sie nie otwiera.
Przypuszczam ze to kwestia kodowania pompy - byc moze poprzedni wlasciciel ustawil otwieranie z pilota i zablokowal klape.
Czy ktos wie jak to zmienic w VAG'u?
Ewentualnie gdzie to sprawdzic?
Dodam ze nie mam kluczyka ze sterowaniem (przyciskami), a jedynie pilot do alarmu.
To się dotyczy tego : http://a3-club.net/forum/showthread.php?t=2236
Klapa tylna to chyba +1 ,więc do obecnego kodowania dodaj jedynkę i zobacz ,czy pomogło.
dzieki, pod wieczor sprawdze czy zadziala.
Dzis rano patrzylem VAG'iem w pozycji 35- Cent.Locks, funkcji 07 i mam same zera.
Zakladam ze to sa jakies ustawienia fabryczne - czy przy nich nie powinien juz dzialac zamek tylnej klapy?
Bo z tego co wyczytalem to dopisanie +1 powoduje otwarcie klapy z pilota:
+000001 - Open rear flap (lockcylinders tail) - otwieranie kufra z pilota
probowalem dopisac +00001 i nic.
Sterownik pompy wogole tego nie lyka.
Jak wpisalem +00032 (ryglowanie drzwi powyzej 15km) to sterownik to lyknol i zapisal.
Macie moze jeszcze jakies pomysly?
Przyciski dzialaja bo slychac pstrykniecie w pompie.
Czy przewody do serwa otwierajacego ida bezposrednio z pompi centralnego czy po drodze jest jeszcze jakas kostka?
Czy to mozliwe ze pompa z koncowka "L" nie obsluguje serwa od otwierania tylnej klapy?
Moze ma ktos schemat na ktorym pin'ie w pompie zamka centralnego wychodzi sygnal do serwa otwierajacego?
A jaki masz rok auta? bo modele po lifcie miały tylny zamek zamykany elektrycznie a nie pneumatycznie.
Rok produkcji auta to 2001 ale rocznikowo jest to 2002.
Znalazlem schemat pompy centralnego z podzialem na roczniki i przed rokiem 1999 nie bylo wyjscia na serwo od otwierania klapy.
Cos czuje ze ta pompa z literka L jest ze starszego modelu.
Ma ktos moze namiar gdzie moge sparwdzic czy pompa centralna 8D0 862 257 L miala wyjscie na serwo do tylnej klapy?
Popdowiedzcie mi ewentualnie z jakimi oznaczeniami podpasuje pompa do mojego auta.
Czy ktos moze ma dojscie i moglby mi sprawdzic czy pompa zamka centralnego o numerach "8D0 862 257 L" byla montowana w autach przed czy po lifotowych?
Na pewno była w przed , bo mam sam z końcówką L