posiadam tylko sporadycznie błąd czujnika halla , ale wcześniej to nie miało wpływu i raczej niema?
Printable View
posiadam tylko sporadycznie błąd czujnika halla , ale wcześniej to nie miało wpływu i raczej niema?
Zalewa Ci swiece - normalka jak za duza dawka paliwa poleci.
Witam!
Pacjent to a3 z 98 roku z silnikiem 1,8T AGU. Gdy silnik jest zimny za pierwszym odpaleniem za 2 sekundy zgasnie, 2 odpalenie i chodzi normalnie. Gdy jest ciepły nie ma tego problemu. Podłączyłem Vaga i wyskoczyły mi nastepujące błędy:
*czujnik ciśnienia barometrycznego (F96) lub jego obwód
*sterownik ECM-niskie napięcie zasilania z akumulatora(terminal 30)
Bardzo proszę o pomoc co z tym zrobić.
witam. mam problem z odpaleniem mojej s3 2000r po lift silnik amk. samochód jak stoi dłuższy czas lub nie wiem chłodne są noce to przy odpaleniu odpali taki zamulony przez 10 sek obroty spadają poniżej 800 nawet do 300 i falują ale po chwili wraca i jest oki ale troszkę faluje minimalnie co może być??
paliwo sie cofa
tzn co jest przyczyna tego ze sie cofa??
d?ugo stoj bez odpalania , tu masz zaw?r zwrotny http://moto.allegro.pl/zawor-zaworek...367662688.html
tzn wystarczy go zalozyc czy wymienic bo niewiem czy jest i pomoze??
zobacz moze pomoze u ciebie
Co wpływa na trudny lub wręcz niemożliwy rozruch naszych TDI w temperaturze rzędu -25 stopni podczas zimy.
Proszę o opisanie własnych doświadczeń.
Wiem że na pomyślny rozruch w niskich temperaturach składa się : dobry akumulator, świece, filtr powietrza i paliwa, kąt wtrysku.
Czy coś jeszcze ???
Podczas ubiegłej zimy w temperaturach -20 ~ -30 nie było mowy o odpaleniu za pierwszym strzałem.
Auto stało pod chmurką, odpalałem je ale za 3-4 razem
Pamiętam, że temperatura -15 nie stanowiła żadnego problemu.
Myślę że to i tak nieźle bo znajomy jargotał swoją Toyotę Avensis w garażu z nowym akumulatorem i nie mógł odpalić.
PS. Wtedy zrozumiałem dlaczego Audi ma slogan "przewaga dzięki technice" :cool:
Pozdrawiam.