ja sugeruje podmienic panel klimatyzacji , u mnie byl problem z czujnikami g 150 i 151 . Wymiana na inne sprawne nie pomagala , dopiero panlem zalatwil sprawe
Printable View
ja sugeruje podmienic panel klimatyzacji , u mnie byl problem z czujnikami g 150 i 151 . Wymiana na inne sprawne nie pomagala , dopiero panlem zalatwil sprawe
Masz młodsze auto i bardziej chodziło Ci o użytkowników rocznika 2007 ale ....,natomiast ja w 2005 mam tak:
http://images65.fotosik.pl/1031/d17834fef74795a9m.jpg
Wymiana panela to ostateczność, ale jeśli nic nie znajdę to kupię jakąś używkę.... :(Cytuj:
PROSTO
U mnie cały czas jest tak:
http://images61.fotosik.pl/1030/1cc8d704764043c4.jpg
Wie ktoś gdzie się znajduje ten czujnik (G89)?
Sprawdziłbym czy w ogóle jest?
ELSA mowi cos takiego:
Sprawdz jakie masz numery na panelu.Cytuj:
Od roku modelowego 2006 stopniowo wycofywany jest czujnik temperatury w kanale zasysania świeżego powietrza -G89-, w samochodach bez tego czujnika temperatury wolno montować tylko jednostki obsługi i wskazań, sterownik układu Climatronic -J255- z numerem części od indeksu "M" Elektroniczny katalog części.
Jeśli w samochodzie bez czujnika temperatury w kanale zasysania świeżego powietrza -G89- zostanie zamontowana jednostka obsługi i wskazań, sterownik układu Climatronic -J255- z numerem części do indeksu "L", zostanie zapisana usterka w pamięci usterek.
Spróbuję dziś to sprawdzić. Choć w dalszym ciągu jestem ciekaw jakie są tu wskazania u innych użytkowników RM>2007...
Za bardzo Ci nie pomoge ale u mnie w polifcie RM2010 mam przy G89 podana wartosc: Not installed.
Wg VCDSa panel Climatronica to 8P0820043ACCytuj:
kuebk
Sprawdz jakie masz numery na panelu.
Wiec chyba powyżej indeksu M (?)
8p0 820 043 AC to 2DIN dla najstarszych 8p, produkowanych od 02/03 - 05/07 ( ale ze zmianami PR ) ( AC zastapiony AG )
8p0 820 043 M to 1DIN dla najstarszych 8p, produkowanych od 02/03 - 05/06 (M zastapiony AA >> AE )
Witam
Mam maly problem z klimatronikiem od 4 lat.
Wyglada ze wszystko w porzadku ale czasami potrzebuje wiecej czasu aby zaczac schladzac.Np. przez 1 tydzien bez problemow i nastepnego dnia po poludniu jakby nie zaskakuje tzn przez okolo 5-10 min nie schladza i po paru probach wlanczania i wylanczania zaskoczy i wszystko ok.Moze to byc tez 1 miesiac i wiecej bez problemow i innego dnia musze sie pobawic przyciskami na panelu-wlanczam i wylanczam aby zaczela schladzac powietrze.Przez okolo 4 lat nie wyskakiwal zaden blad ale w zeszlym tyg wyszedl problem tego wiatraczka za panelem klimy sensor V42 ,Po jego skasowaniu do dzisiaj ten blad nie wyskakuje.Czy ten sensor moze byc tego problemem czy szukac w innym miejscu.Dodam ze jak klima potrzebuje wiecej czasu na zaskok to nie przelancza na econ tylko wszystko jakby klima wlaczona.Jakas podpowiedz bo jest to jednak uciazliwe.