czujnik ok 50 PLN z wymianą (tyle płaciłem w maju, normalny warsztat nie ASO ) zapytaj przy okazji czy mechanik nie ma "starej" zawleczki do czujnika, warto założyć metalową bo nowe plastikowe lubia wypaść gdy dostaną temperatury.
Printable View
czujnik ok 50 PLN z wymianą (tyle płaciłem w maju, normalny warsztat nie ASO ) zapytaj przy okazji czy mechanik nie ma "starej" zawleczki do czujnika, warto założyć metalową bo nowe plastikowe lubia wypaść gdy dostaną temperatury.
Mam problem, jadąc na gazie w pewnym momencie na światłach zgasł mi silnik i przez chwile nie chciał odpalić, po chwili i kilku próbach udało sie ale od tej pory nie wyświetla sie temperatura silnika (płynu chłodzącego?) próbując znowu jechać na gazie auto znowu zgasło jednak jakieś 2 godziny później jeździło normalnie z tym że nie mam wskazania temperatury? Co mogło być przyczyną i co ewentualnie wymienić? Czy to jest kwestia czujnika wody?
Witam
Mam następujący problem, gdy odpalam samochód z rana w temperaturze minusowej to obroty silnika falują mi od 800 do 1500 obrotów, raz nawet mi zgasł. Odpala za pierwszym razem potem następują te wahania, ale jak nacisnę gaz i odjadę ze 100 metrów to problem znika. Ktoś domyśla się co to może być? Może związek z tym ma to, że ostatnio podczas jazdy ze stała prędkością nie dogrzewa mi się silnik , natomiast podczas jazdy w mieście( ze stawaniem na światłach i w korkach) jest już wszystko spoko. Bardzo proszę o odpowiedz
Pawel_yu może koledze chodzi o podgrzewacz wody?
Ja miałem taką sytuacje ale po wymianie termostatu wszystko wróciło do normy.Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Endoc
porównaj temperature z temp. w klimatroniku, kanał 49(jeżeli masz przedlifta)Cytuj:
Oryginalnie napisane przez error_404
Ja mam pytanie odnośnie nagrzewania się silnika. Jeśli wszystko jest jak należy po przejechaniu mniej więcej jakiej odległości silnik powinien osiągnąć 90 stopni?? Mam wrażenie że u mnie to długo trwa...
przy tych temp tak do 5km
u mnie wystarczą 2km :) dmdash ma AGN i ma podobnie, On chyba potrzebuje troche wiecej
Zalezy jeszcze jaka u Was temperatura i jakie obroty :P
u mnie dzisiaj po przejechaniu 10km było 58stopni (na kanale 51- polift),
ale przy pierwszym kilometrze było już 40stopni
temp zewnętrzna ok. -4
obroty do 3000
Czy to nie za mało?