Dzisiaj zrobiłem wiele dla mojej A3:
- dorzucony 1000 do licznika :p
- kompletny rozrząd
- kompletne sprzęgło SACHS
- hamulce przód ATE
- filtry MANN
- olej MOTUL
- poświęcony czas :D
Printable View
Dzisiaj zrobiłem wiele dla mojej A3:
- dorzucony 1000 do licznika :p
- kompletny rozrząd
- kompletne sprzęgło SACHS
- hamulce przód ATE
- filtry MANN
- olej MOTUL
- poświęcony czas :D
Mycie z zewnątrz :) odkurzanie, plakowanie itp wewnątrz :)wymiana gum i łączników stabilizatora, małe sprawdzenie Katowice -Kraków 215 km/h aaa i wielka dolewka płynu chłodniczego.
Mycie na myjni, polerka glinka i polerka woskiem :D
Wczoraj: umyta i nawoskowana :)
Dzisiaj odgrzybiłem klimatyzację Wurthem i naprawiłem pękniętą zębatkę w silniczku ustawiającym klapki obiegów powietrza. :)
Wymieniłem łożysko w prawym przednim kole
umyta i nawoskowana odpoczywa po wypadzie nad morze :)
wydałem 750 zł na naprawę klimy a dalej nie działa :/
Kupiłem jej kabel VAG'a i zVAGowałem :p
kupiłem podłokietnik i elastyczny łącznik z kolektorem. na weekendzie będzie zabawa :P
Kupilem Wezyki podciśnieniowe i bedzie Wymiana :)
a ja dziś kupiłem cewkę od sprężarki a teraz szukam kogoś kto mi ją wymieni
klima mi nie załącza się okazało, że cewka do wymiany
lampy tylne polifty ;)
zatankowalem FULL i wymienilem buciki z 16 na 17 :)
A ja miałem dzisiaj w nocy zderzenie z lisem(chyba) na autostradzie w Niemczech:(
Obie chłodnice trzeba wymienić prawdopodobnie oraz wentylatory:( Przez 240 km musiałem na wodzie jechać,dolewałem co 5-10 km:(
Nie wiem czy muszę teraz w serwisie Audi części zamawiać ? ? ? bo nie chce jakiejś tandety z Chin np.
Wiecie może jakie są koszty tych części?
http://imageshack.us/photo/my-images/842/kraksa.jpg/
Odkurzona ,zatankowana,klima nabita az miło:)
Wypucowana, zatankowana z dodatkiem LIQUI MOLY DIESEL SPÜLUNG ;)
M.
a dzis pszczolka dostala nowe przegoby,a w nagrode ze byla taka dzielna zatankowana pod korek ;-)
Zatankowałem i umyłem! :D
Co prawda nie dziś ale ostatnimi dniami: wymienione tuleje na wahaczu i sworzeń, łożyska amortyzatorów, ustawiona zbieżność (wyprostowana kierownica i wymienione gumy z przodu bo zciachane do drutów już były...), elastyczny łącznik za kolektorem wymieniony, umyta i zatankowana :)
Starłem z felg stary lakier i za kilka dni będzie nowy :)
Dzisiaj wreszcie zabrałem się za system odm silnika.Wyleciały niepotrzebne elementy, wymieniłem sobie przy okazji kilka wężyków i ogólnie uszczelniłem dolot. Także jeszcze downpipe i auto leci na program do CS Łódź:):
co to widze ktoś juz skrzybnoł odmę?? hehe ja zdążyłem spojrzeć dziś na A3 i mi sie żygać chce jak pomyśle ile rzeczy mechanik w niej spieprzył i ile jest do poprawienia. ide ssacy matować ;)
Myjnia reczna (z woskiem plynnym - pozno bylo ~21) + gruntowne sprzatanie w srodku po wypadzie na wakacje wraz z praniem tapicerki i pielegnacja skor :D
Wymiana oleju i filtra w S-tronic,to samo z Haldex'em.Filtr powietrza,paliwa,oleju i sam olej.Rolka napinacza paska wielorowkowego oraz uzupełnienie śrub w osłonach pod silnikiem.
Kompletnie wyczyszczona i wyprana, umyta, wywoskowana i wypucowane oponki:D
od 8 rano założona nowa uszczelka pod kolektorem, pomalowany kolektor, foto niebawem jak sprawie pstrykałke (pomarancz) ;D poczyszczony dolot nowy zawór ( ch... wie juz jaki to jest, ten obok zaworka z odmy) ;) robienie miejsca pod catch tank'a i takie tam pierdoły a wszystko na chodniku pod blokiem ;D szarpnołem fundusz na auto na garaż nie starczyło ;D
Wyprany cały środeczek,umyta i zatankowana :D
dostała komplet nowych oponek :)
Wymieniłem sprzęgło
a ja dzis pomalowalem zaciski na krwistą czerwien,zdjecia niebawem bo puzno skonczylem.
A ja pochwailem się Światu zmianami :)
Wymiana filtrów: paliwa(poprzedni był od nowości), powietrza, oleju, przeciwpyłkowy. Wymiana oleju, paska od alternatora.
Niestety podczas powrotu, rozcięta opona przez kamień, wiec a3 dostała jeszcze 2 oponki;)
Dziś odgrzybiłem i nabiłem klimatyzację. Wymienione tuleje wahacza:)
zatankowana i zrobione podświetlanie nóg :)
Wymiana oleju oraz filtru paliwa, powietrza i oleju. Zakupiony nowy i zamontowany większy wiatrak ;)
Wczoraj mój master otrzymał lotkę :D
Dziś zamontowałem nowy emblemat na grill :)
zamontowałem catch tanka i chyba wykminiłem jak usunąć ABS raz na zawsze ;D
i to wszystko jak zwykle w moim "garazu" tj chodnik pod blokiem ;D
A ja zapodałem jej ETKE i śmiga elegancko. Napewno nie tylko mi się przyda :)
Dokładka z halogenami zawitała;)
A ja właśnie czekam na takową dokładkę bo zaślepki już przyszły i jak przyjadę będzie montaż :D
http://s1925.chomikuj.pl/ChomikImage...3363237&loc=PL
sie pochwale nie?? ;D
wymiana drążków kierowniczych oraz tulei wahaczy.
Nawoskowałem i założyłem nową atrapę pod halogen
umyta.. wreszcie, po tygodniowych deszczach! :)
przegoniona 450km po zachodniej Polsce :)
Porządnie umyłem zewnątrz jak i wewnątrz, wymieniłem dywaniki welurowe na nowe :)
dostała nowe oponki na zimę :D
Zakupione Kosmetyki ;D
http://imageshack.us/photo/my-images/851/dscf0066r.jpg/