Panowie prosze wyjasnijcie to sobie poprzez PW w przeciwnym razie oboje otrzymacie ostrzezenie
Printable View
Panowie prosze wyjasnijcie to sobie poprzez PW w przeciwnym razie oboje otrzymacie ostrzezenie
Bronx - film oparty na faktach to nie to samo co film dokumentalny i ten takim nie jest.
Safe - całkiem OK film :) można obejrzeć, ale szału nie zrobił.
Seksualni niebezpieczni - o zgrozo... Nie polecam, wyrzucić :)
tak jak Panowie powyżej:
Jesteś Bogiem - świetny film, polecam gorąco... !! :) wg mnie godny Oscara. Gra aktorska naprawdę bardzo dobra.
U mnie na sali była kompletna cisza (prócz zabawnych scen). Końcówka - milczenie jak na cmentarzu... napisy końcowe - i tu oklaski z pełnej sali kinowej... Miałem takie ciarki na ciele jak nigdy...
Śmiem stwierdzić, że jest to najlepszy polski film chyba od czasów killera i chłopaków nie płaczą, choć to inne gatunki...
Zgadzam się z przedmówcą powyżej, Jesteś Bogiem oparty na faktach, ale znaczna część mija się z prawdą. Jak ktoś się wtajemniczył to wie o co chodzi ;) I prawdą jest, że na faktach to nie film dokumentalny. Niestety w tym filmie ludzie którzy wiedzą niektóre rzeczy, zawiedli się, że tak banalne sprawy zostały przeinaczone. Oczywiście warto zobaczyć film, jest genialny...
Jak tam? Ogladał juz ktos Skyfalla ?:) Jak wrazenia ?
Bylem na premierze Bonda i dla mnie jako miłośnika serii był świetny. Wielowątkowość, akcja, troche humoru w stylu Bonda. Naprawdę dobry film.
ale zamiast martini teraz browarek :P
no niby tak, ale nie przeszkadzało mi to wcale, czasy są ciężkie heineken zapłacił to sie go w filmie pokazało:)
Bond Bondem...
Disney za sumke bagatela jedyne 4,05 mld dolarow zakupil caly Lucasfilm ( Lucasfilm + Light and Magic + Skywalker Sound)
ruszyli z grubej rury, na 2015rok jest juz zapowiedziana pierwsza czesc nowej trylogii Gwiezdnych Wojen (7)
Nowy Indiana Jones tez wyjdzie juz z pod skrzydel Disneya, moze to i lepiej, bo drewniak Lucas nie chcial juz nic krecic.
Nowy Bond bardzo dobry, jak zawsze dobra dawka humoru, szybkie kobiety i piękne samochody :D
Do tego trwa grubo ponad 2godziny
Dobry film, ale jakoś mega mnie nie zachwycił. No i pierwsza akcja w filmie.. Nowe A5- dead :D
Fakt - dobry film :) Podobał się :mrgreen: i jest trochę śmiechu :)
a ja bylam na Asterixie i Obelixie w sluzbie jej krolewskiej mosci..lubie takie filmy i dobrze sie bawilam http://www.youtube.com/watch?v=zNkb4k40DFg&feature=related http://www.youtube.com/watch?v=PS8iJ...eature=related
albo tu
http://www.youtube.com/watch?v=zNkb4...eature=related
Mnie jakoś nie kusi 007 - nie widziałem ani jednej części tej sagi, jesli tak mogę to nazwać.
Byłem za to w kinie na Kronika opętania
Bardzo podobał mi si ten film - trzymał dobrze w napięciu...
Dużo w sieci jest wzmianek o "polskiej" skrzynce i powiem Wam, że głos był niczym z Emilly Rose, później film wyjaśnia dlaczego skrzynka mówi polskim językiem. Dla mnie nie było to zabawne - chciałem dobrze wczuć się w film, jak cała reszta publiczności. Moim zdaniem jest tego nawet atut - demon z polski + napis film oparty na autentycznych wydarzeniach = moja dziewczyna nie przespała nocy... :)
Ogólnie - polecam
Teraz pora na Paranormal Activity 4...
Od mojego ostatniego wpisu troche czasu mineło i dziesiątki filmów się przewineło na moim "dużym ekranie" ale nigdy nie było czasu
wczoraj wpadł mi w rece reklamowany przez otatnie kilka dni film
Looper - Pętla czasu (2012)
6,8/10 5.474 głosy
Jak to zwykle bywa reklama dźwignią handlu do tego mydlący oczy zwiastun i jest hit.
Chyba kolejny kit
Po zwiastunie spodziewałem się dobrego szybkiego z dużą ilością akcji filmu a tu rozczarowanie.
Film jak film czas mija znosnie jak na 2 godziny ale efekty specjalne mozna policzyć na placach jednej reki
Nie spodziewajcie sie fajerwerków
ani bruce ani "józek" nie zaszalali aktorsko
odemnie ocena 6,0
ps ogladałem sporo lepsze filmy opisze w ostatnim czasie i na dniach coś polece lepszego
Z czystym sumieniem moge polecić ten oto film
Kwiaty wojny(2011)
7,6/10 1.651 głosów
Najlepszy film jaki ogladałem w ostatnich miesiącach dla mnie mógłby trwać z 4 godziny, naprawde dobrze opowiedziana historia odemnie ocena 8 :)
kolejny fajny film to:
Abraham Lincoln: Łowca wampirów 3D (2012)
5,6/10 10.469 głosów
Wg mnie ocena powinna być przynajmniej o 1,0 wyższa.
Fajnie sie ogląda
po twoich dwoch postach wyraznie widac ze opinia jest jak dupa, kazdy ma inna
Loopera oceniasz bardzo nisko, jako kit, kurcze nie spotkalem sie z osoba ktora by powiedziala ze ten film jest slaby, ale tak to jest jak sie sciaga z netu i oglada kopie robocze filmow, pewnie jeszcze z przymazanymi napisami chinskimi, potem sie okazuje ze film finalnie jest inaczej zmontowany, trwa 10min dluzej, ma inne zakonczenie, inna muzyke itd
abraham lincoln, kurde, efekty 3d faktycznie niezle, ale reszta ? dla mnie wielkie rozczarowanie, film dla 14latkow
kwiaty wojny, faktycznie dobry, ale szalu jak na kino azjatyckie nie ma
oni co tydzien "wypuszczaja " lepsze filmy...
generalnie dawno nie ogladalem nic co naprawde rzucilo by na kolana, wszystkie te Tedy (choc oglada sie fajnie, nic innego sie nie spodziewalem ), Expendablesy i inne, taka sieczka
jedynie moze : http://www.filmweb.pl/film/Caf%C3%A9...re-2011-572637
tak to seriale, te potrafia trzymac poziom, polecam komediowy serial "modern family"
http://www.filmweb.pl/serial/Wsp%C3%...na-2009-518115
miro ten z chińskimi napisami to był pierwszy wybór ale niestety byl w MKV-ce i dupa na dvd mi nie poszło nie chciało mi sie z nim kombinować bo i napisy sie coś krzaczyły poszedł wygrzebalem inna lepszą wersje do ogladniecia
A moja opinia jest taka gdyż zwiatun został tak zmontowany że zapowiadał ostra jazde bez trzymanki z duża ilościa akcji i efektów no sam powiedz, sam sie moze miałeś takie odczucie ??
a tu ogladasz film i lipa akcja sie toczy ale nie pedzi a efekty jak z pegasusa
Ale co mnie najbardziej rozśmieszyło to w że w przyszłości ostało sie tyle lanosów na ulicach kansas :P
Jak juz o zakończeniu mowa to całkiem niezle miał
Dom snów (2011)
6,5/10 21.243 głosy
Na lincolna wpadłem przez przypadek wiec poszedł na "widelec"
Co do chinczyków to wcale mnie nie dziwi że jada ostro z filmami skoro jest ich tam troche w tym swoim kraju to i pomysłów nie brakuje
Spróbuje tego twojego filma co to za jeden.
na koniec prosta historie z niezłą rozpierduchą to polecam
Battleship: Bitwa o Ziemię (2012)
6,1/10 20.016 głosów
A ja dziś polecę 3 filmy, kolejność ma znaczenie ;)
Whisky dla Aniołów - dramato-komedia, godny polecenia, fajne oderwanie od oklepanych filmów, coś nowego, do tego zabawne momenty.
7/10
Magiczne lato - ciekawa historia, również dramato-komedia, tym razem z Freemanm.
6/10
Protektor - ciekawy film akcji z Jasonen Stathamem.
5/10
Miłego oglądania!
M.
Mój Rower - wczoraj obejrzałem i powiem szczerze że kolejny dobry polski film :) trochę dziwnie oglądało się Żmijewskiego po tych wszystkich jego serialach gdzie jest "do rany przyłóż" to tutaj chodził ciągle wkurzony :mrgreen:
Nie wiem co tak macie do Loopera - mi sie tam podobał. Dobrze zrobiony i ciekawy.
uprowadzona 2 tas ama fabuła co w nr 1 słabo
obejrzałem w końcu film "Nad Życie" i mnie powalił na kolana
Operacja Argo - bardzo polecam film, Ben Affleck nie zawiódł :) Jakby ktoś zastanawiał się czy iść do kina to zachęcam :)
nie do wiary
"nad zycie" to typowe gownienko tvn-u, to juz lepsza byla biografia Salety z tego samego cyklu
ale oczywiscie sa gusta i gusciki
Step Up 4 Revolution - jeżeli ktoś lubi tego typu filmy to musi obejrzeć,polecam dobrze rozkręcić nagłośnienie ;)
Sinister - mnie się bardzo podobał, dobry motyw, gra aktorów, muzyka... film trzyma Cię w napięciu. Może i jest trochę do przewidzenia ale i tak warto na niego wydać te 20 zł.
Dwa filmy ktore obejrzalem ostatnio
Oba znajduja sie w 'mojej' kategori 'MUST SEE'
Polecam
End of Watch - po mimo ze to mocne meskie kino to na sam koniec tak mnie scisnelo w zaladku ze myslalem iz bedzie potrzebna interwencja chusteczek ;)
Lawless - bardzo dobry film jak i obsada.
Ja polecam jak ktos jeszcze nie widzial z 2007 Hanibal: Po drugiej stronie maski
też jestem tego zdania :)
Polecam film... bogowie ulicy, zakończenie zaskakuje
A ja po obejrzeniu Hobbita kolejny raz uświadomiłem sobie ze nie dla mnie takie filmy ;) Władcy Pierścieni tez nie zdzierżyłem :P
na Hobbita ide jutro, tez napewno w 3d
w koncu sie przekonałam zeby zobaczyć "Jesteś Bogiem" i zaczynam sie zastanawiac czym sie ludzie tak zachwycali. Chyba ze ktoś jest wielkim fanem HH i traktuje ten film jako swietosc. Mnie osobiscie bardzo drażnił przypadkowy mikrofon w kadrze ktory był widoczny praktycznie w 3/4 filmu..
Byłem, zobaczyłem i muszę powiedzieć, że mi się podobał. Oglądałem wersje 2d (świadomy wybór). Zdjęcia niesamowite Nowa Zelandia jest piękna. Sam film dla mnie super.
No to ja nie polecam filmu Supermarket takiego beznadziejnego filmu dawno nie widziałam, no ale może komuś się spodoba.Zależy kto czego oczekuje od polskiego filmu.Jak dla mnie totalna klapa.
Z planów co koniecznie trzeba zobaczyć Step up 4 :) i Hobbita :)
tez nie rozumiem fenomenu "jestes Bogiem" , no ale...
w kinie mikrofonu nie ma, ale sam film jest taki sam
obejrzalem Uprowadzona 2, oglada sie dobrze, ale arcydzielo to to nie jest, 1 to bylo 9/10 , tu moze 4/10
na Blu-ray wyszly dwa alternatywne zakonczenia, kinowe i drugiem moim zdaniem sporo lepsze, ostatnie 20min filmu jest zmienione
z ostatnich jeszcze Dredd, choc pomysl zerzniety z rewelacyjnego indonezyjskiego ""Raid"
SKYFALL 3+ nastawiony byłem chyba na więcej gadżetów :)
Batman mroczny rycerz powstaje 4+ warto obejrzeć dla tych co lubią ten klimat i wychowali sie na komiksach o batmanie
YUMA ciężko ocenić obejrzałem cały ale niegórnolotny nic nie zachwyca
Niewierni 3- śmieszne zwiastuny ale sam film trochę trąci nuda
Jakby to powiedzieć żeby kogoś nie urazić nie ta epoka ja na tej muzyce dorastałem i jest sentyment
Tak samo jak skrytykowałeś Nad Życie sam jesteś ojcem i może warto się czasem zastanowić co ludzie robią w życiu dla dzieci tym bardziej że na faktach
jak może sie dobrze oglądać drugi raz to samo hmmm:(
- - - Aktualizacja postu - - -
Operacja Argo na faktach thriller, który nie zachwyca powolna akcja, ucieczka amerykanów z Iranu
Offender - Mocne angielskie kino. Polecam.
http://youtu.be/FMLmaFi_Nbw
iLL Manors - Kolejna mocna angielska produkcja. Ze swietna siezka dzwiekowa Plan B.
http://youtu.be/1hfxWjUcbzs
Anuvahood - Angielska wiersja amerykanskiego Friday. Dawno sie tak nie usmialem.
http://youtu.be/PPsQBNxt-Y8
Malo popularne za granicami Irlandi ale tutaj robi furrore.
Love/Hate - sa tego 3 sezony, 4 rusza na wiosne, serial ukazujacy realia mafii w Dublinie. Jezeli ktos ogarnia jezyk to polecam. Jedna z glownych postaci jest aktor ktory gral w pierszym sezone Misfits.