One są tak samo ciemne jak te drugie, tylko na tej aukcji takie zdjęcia są
Printable View
One są tak samo ciemne jak te drugie, tylko na tej aukcji takie zdjęcia są
powiem tak... poszukuje najlepiej najbardziej dymionych ale zeby byly z atestem bo nie chce klopotow jak bede mial kontrole :P
Chyba kazde sa z atestem moje maja norme wybita na szybce, inaczej by nie moznabylo ich sprzedawac w EU i uzytkowac na drogach
Wiecie może czy da sie pospawać plastik w środku lampy poliftowej?
chodzi dokładnie o ten jeden z dwóch ,,cycków" utrzymujący środek lampy na gumowych kołnierzach -regulacja
mam ułamany i jestem ciekaw czy ten plastik będzie spawalny....?
a może ktoś ma ten środek do sprzedania? lewy xenon-polift?
szataniszcze
jak mozesz to pokaz mi na fotce w ktorym miejscu ci to pekło
nie pospawasz tego, bo to nie jest plastik, ale można skleić, np. takim klejem w wałkach co się na gorąco rozgrzewa, chociaż jeśli ci pękło na ten gumce to cieżko będzie, bo im więcej tego kleju tym lepiej, a tam za bardzo nie da rady dużo kleju nałożyć.
Mozesz też jakimś poxipolem spróbować
musze ją rozkleić to wam pokaże, a zabieram sie do rozklejania jak pies do jeża:p
ale ,,cycek jest urwany przy samych odbłyśnikach- cały siedzi w gumce.
myślałem że może jakaś dziurka, nagwintować i wkręcić jakiś metalowy trzpień?
ale lipa że nie da sie pospawać, tak podejrzewałem bo ten materiał ma taką konsystencje ,,żeliwa"
(prubuje skompletować xenony i mam pecha do lewych lamp...
pierwsza lewa miała wypalony odbłysnik - oddałem
a teraz ta:mad:)
zależy też w jaki sposób ci tą pękło... o spawaniu raczej nie ma mowy. a klejenie to zależy jaka duża jest powierzchnia na która można nałożyć klej. A te wałki plastiku do topienia też nie trzymają wszystkich tworzyw sztucznych.
jeśli już klej to myślałem oo jakimś 2-składnikowym
mam też jakiś taki wyczes,, spawanie na zimno"
tylko klejenie to zawsze grozi oderwaniem.....
(tak apropo te kleje ,, na ciepło" są różne - dużo nimi robie
ostatnio robiłem kołnierze do świateł dziennych żeby wstawić zamiast halogenów w audinie i klej na ciepło ,,do ceramiki" rewelacyjnie połapał.
i polecam do drewna:thumbright:
uniwersalne to szmelc!)
szataniszcze
wiec powiem ci tak z mojego doswiadczenia grabek ma wieksze sam sie od niego uczyłem :P ale pekło ci tak jak ja mialem pekniete skleilem i pogoniłem :P
Wiec tak
1 pistolet do kleju i klej o temp łączenia +170 stopni C nie da rady mam probowałem z 5 razy jak skleisz to trzyma i jst nawet dobrze ale nei wiem czy na dłuższą mete natomiast jak "wklejasz klosz" suszarką pojawia sie lipa bo zaczyna puszczać klej z pistoletu i szalk trafia calą robote
2 kleje w tym do twardych plastików technikol dobra rzecz ale nie do tego gdyz znacznie zmienia konsysntencje łaczonych elementów podczas łączenia jak sklei to sklei ale jak sie spier..li to juz nie ma ratunku bo wżera sie w łączone elementy tworzy jakby spoine spawalniczą ale balem sie ze przeżre mi na wylot odbłysnik i bedzie kupa
3 po tych wszystkich probach skleiłem to KROPELKA dobrze docisnałem trzymalem az związe do suche jednak to troche trwa i pozniej jeszcze zalewałem dookoła zeby było na TIP TOP i faktycznie udało sie bylo naprawde super poskładalem wszystko "wkleilem klosz" czyszczonko i klient zadowolony :)
Jesli chodzi o odblysnik to z tego co pamietam jest on plastikowy i te uszka tez, wiec raczej da sie to pospawac
dzięki OFFCA za szczegółowe wyjaśnienia.
jestem z tych ludzi co jak nie pospawa, poklei, zatopi pręta zbrojeniowego to nie uwierzy że sie utrzyma;)
sprubuje to pokleić i stestuje wytrzymałość przed włożeniem, ale i tak mam chęć nawiercić ten trzpień i dać na przestrzał śrubkę. ehhhh
ale sruba bedzie brzydko wyglądała na odblyśniku, najlepiej to nie zdejmuj gumki z tego kawalka ułamanego i wszystko zalej klejem dookoła i musi trzymac :)
Masz racje grabek!
Jak z gumką przyłapie to będzie STAL- STOCZNIA SZCZECIN!
dzięki dzięki dzięki dzięki
-pytanie taktyczne- da sie wyjąć wtyczkę od przetwornicy przed rozklejeniem?
próbowałem i ciężko ją przecisnąć miedzy tymi odbłyśnikami......
czy ładowac do piekarnika lampe z przetwornicą?
da radę, ale naprawdę jest cieżko, trzeba się pomęczyć i troche siły użyć
Da się. Najpierw odsuń odbłyśnik możliwie najbardziej w stronę klosza, a następnie próbuj wyciągnąć. Przerabiałem to jakiś czas temu.
dobra, dzięki panowie-powalcze, zwłaszcza że jeden uchwyt odbłyśników urwany, to mam więcej szans;)
grzeje i grzeje a klosz nie chce zejść.
albo coś tu ściemniacie albo ktoś już grzebał przy tej lampie....
mam już 90 stopni na szafie i nic...
a własnie miałem dziś to napisać wcześniej... miałem 4 takie lampy, ktorych nie dało się rozkleić w ogóle ;/
no to pozostaje mi tylko albo ją rozpieprzyć, albo wypieprzyc w całości....
nie musisz, jest inny sposób :) wymyśliłem go gdy miałem taki sam problem :)
Potrzebny Ci ten pistolet do kleju, wałek kleju i antena od radia do tego zapalony ogień na kuchence :D
Zakładasz antenę na końcówkę, aby wydłużyć ją na potrzebną Ci odległość i zaczynasz kleić.
A teraz po co ogień, a no po to, bo klej zanim dojdzie Ci do końca anteny :P to zastygnie, więc podgrzewamy całą antenę na ogniu i tak kleimy :)
powodzenia ;)
:thumbright:
dobry patent, ale mi tu przeszkadza troche śruba od odbłyśnika....
nie wytargam odbłyśnika xenonu tyłem?
poczaszkuje jeszcze...
nie wytargasz, nie da rady niestety...
Jeżeli chodzi o klejenie na zimno to polecam 2 składnikowy epoxy metal-do plastiku też sie nadaje,w sobotę przyklejałem plastikowe tuleje do obudowy,jedna okazała sie być krzywo przyklejona-chciałem ja odkleić ale...nie dało się,ten klej jest tak mocny że jak sklei(a potrzebuje na to kilka ładnych godzin) to amen w pacierzu.
na razie ją umyłem żeby później nie moczyć klejenia
jutro pewnie powalcze...
mam jeszcze taka myśl żeby zdjąć gume z trzpienia regulacji, wkleić gume z trzpieniem do odbłyśników, a potem naciągnąć reszte...
a może by odciąć klosz przy rancie? mam taką wypalarke...
prześpie sie z tym tematem.
ha ha ha udało sie!
dzięki panowie za wsparcie, przykleiłem tą gumeczkę do odbłyśników jakąś epoksydową papką i jak na razie się trzyma:thumbright:
kupiłem takie urządzonko do samopoziomowania, ale jeden kabelek od niego musze podpiąć pod kabelek sterujący wskazówką prędkości, żeby urządzenie przy przyśpieszaniu nie machało soczewkami.
wiecie jak znaleźć taki kabelek? albo jakiś trop na forum?
Jeżeli Ci chodzi o sygnał prędkości auta, czyli VSS, to znajdziesz go w liczniku w kostkach wchodzących do licznika, są 2: Speed 1 i Speed 2, ewentualnie - możliwe, że znajdziesz go w kostce do radia jako sygnał GAL (funkcja zwiększająca głośność radia podczas szybszej jazdy).
Możesz tutaj looknąć, bo też szukałem tego sygnału, ale nie jestem pewien czy w Twoim liczniku sygnały będą na tych samych pinach.
dzięki erbi,
przy najbliższej okazji zajże tam w ten 28, ale zastanawia mnie jak sprawdzić czy to ten na pewno? czy jakiś miernik sie ryszy od tego czy coś?
Oscyloskop jedynie da Ci pewność, ewentualnie z doświadczenia powiem, że zwykłym miernikiem na zakresie DC sygnał powinien wyglądać tak, że:
jak stoisz, to zależy jak ustawi się czujnik będzie 0 albo 5-7V - na postoju bez włączonego silnika, jak włączysz - skoczy do 10-12V, ewentualnie dalej będzie 0, ale jak minimalnie ruszysz autem to powinno napięcie spaść/wzrosnąć, podczas jazdy miernik nie nadąży ze zmianami więc pokaże wartość uśrednioną na poziomie 5-6V.
Dzieje się tak dlatego, że sygnał jest prostokątny, czyli raz 0V raz ~12V i tym większa jest jego częstotliwość (szybsze zmiany z 0V na 12V) im szybciej się poruszasz.
Panowie zamówiłem włąsnie lampy na przód poliftowe TYC do swojej 8l przedliftowej i mam pytanie czy zeby zamontowac zestaw Hid takze mosze kupic kostki od poliftowki czy moge pod stara instalacje normalnie podlaczyc bez zadnych przerobek?
a co ma hid do lamp? nic. Kostki i tak musisz kupic bo nie podlaczysz lamp ponieważ jest zupelnie inne podlaczenie. A przy hidzie musisz podlaczyc do instalacji co będziesz miał w lampie i musisz zrobić dziury w ten zaślepce. Dasz rade, najpierw wsadź lampy, podłącz, a hidy ogarniesz z łatowścią. Lepiej pomyśl, gdzie ukryć przetwornice ;)
Przetwornic nie bede ukrywał bo po co i tak jak mnie złapią to strace dowód i tak :p no oczywiscie jak kumaty policjant to bez zagladania bedzie wiedzial :) ale auto wyglada seryjnie nie zadne tunign itp wiec moze nie bedzie prowokowalo do kontroli tak bardzo [hid 5000 bedzie chyba najrozsadniejszy :) i z wygladu i przed policja ;p ]
ja jak zakładałem koledze hid w golfie IV to ściągałem zderzak, bo z góry nie było miejsca na przetwornice i brzydko wyglądało.
Ja mam Hidy 6000K i też zero problemów, ale swiecą bardziej na prawą stronę nie wiem czy taka ma być czy nie ale jak się pytałem tego kto mi zakładał twierdził ze tak powinno być , bardziej oświetla drogę po prawej stronie wzdłuż niż lewą która świeci nie tak jak prawa wzdłuż. Tak powinno byc ?
tak powinno być.
Panowie a ja mam jeszcze takie małe pytanie odnosnie zamiennikow lamp poliftowych firmy TYC do 8L a mianowicie w soczewce jest zarowka h7 i sa to swiatła mijania a te obok to h1 i dlugie? tak?
Zgadza sie:thumbright: żarówka H1 to światła drogowe
Chyba wlasnie swiatla mijania w poliftowych lampach to H1, a dlugie to H7 z tego co wywnioskowalem po schematach i wiadomosciach na forum.
Witam
Ja mam dość nietypowe pytanie, Czy ktoś posiada uszkodzone przetwornice z takich typowych zestawów hid co są na allegro??
Pytam bo interesuje mnie co w nich siedzi. Znalazłem bowiem dedykowane sterowniki w formie układu scalonego do xenonów i zastanawiam się czy taki układ w tych najtańszych przetwornicach się znajduje czy też nie.
Pozdrawiam
Ja bym się chciał dowiedzieć, jak to jest z lampą poliftową ale z anglika. Rozumiem, ze inaczej świecą, ale czy da się to jakoś wyregulować żeby było ok?
wystarczy przesunąć przesłonę w lampie wtedy mamy tak ___ zamiast tak ___/---
w angliku jest tak ---\___
nie bardzo rozumiem :D
he :P
w angliku światło na ścianie wygląda tak ---\___ po przestawieniu przesłony jest tak ---- i to bez problemu przechodzi już na stacji diagnostycznej, ale żeby było juz tak jak trzeba musi być tak ___/----, a tak jest tylko w lampach dla ruchu prawostronnego, w których też można przesunąc przesłonę, żeby było tak ----- ;)
za soczeka jest metalowa przeslona trzeba ja przestawic jak pisze Grabek
chyba skumałem :D
A jakby ktoś miał wątpliwości gdzie to jest to umieszczam manuala;)
http://img146.imageshack.us/img146/6172/lmapy.png
Panowie taka małą informacja w Lampach TYC poliftowych do 8L w soczewce jest h1 natomist na długich h7 !!Ja kupiłem ksenon zgodnie z porada a okazało sie ze jest tak jak napisałem :(.Teraz moje pytanie czy moge teraz do przetwornic dokupic poprostu zarówki H1 [TEZ HIDY ] i zestaw bedzie działac ?