kosmo przerabiałem ten temat i niema tam mowy o błędach występujących umnie 49,1 , 50,3 gdzie ty to widzisz ?
50,3 - wyczytałem że słaby akumulator?
Printable View
kosmo przerabiałem ten temat i niema tam mowy o błędach występujących umnie 49,1 , 50,3 gdzie ty to widzisz ?
50,3 - wyczytałem że słaby akumulator?
he he he na bład 49.1 odpowiedz jest w temacie o moim samochodzie :)
nie czytales ?! :P
ale juz ci podam abys nie musiał wertować stron, choć moze warto :)
" bład 49.1 czujnik temp płynu chłodzącego." ten w pierwszym trojniku od chłodnicy jak nie ogarniesz to najwyzej podjade i ci pokaze :P
witam, jak mogę wyjąć przyciski z klimy? bo chciałbym oddać do renowacji
musisz wymontowac panel i rozkrecic obudowe,obudowa jest chyba na zatrzaskach dawno temu to rozbieralem
Witam,
dzisiaj na kanale 1 w klimatroniku pojawił mi się błąd 22.1(Wyłącznik wysokiego ciśnienia gazu klimatyzacji, ciągła przerwa), według was jaka może być przyczyna tego i co należy wymienić ?
Pozdro
witam!
Mam mały problem, szyby mi parują strasznie nawet jak jest ciepło w aucie to nie widzę gdzie jadę, nawiew słabo dmucha w dodatku zauważyłem że pod nogami jest trochę mokro, może to być wina filtra kabinowego?
filtr kabinowy i możliwa nieszczelnośc wokół niego,
bo raczej z klimy ci nie kapie,
płynu takze czyba ci nie ubywa
PS.
"ale to juz było" szukajka
Sprawdź czy filtr kabinowy jest mokry. Jeśli jest mokry to możliwe że plastikowe podszybie wyskoczyło z rynienki szyby i spływająca po szybie woda wpada prosto na filtr przesiąkając przez niego kapie na dywanik. Jeśli filtr będzie suchy to być może cieknie uszczelka pod plastikową podstawą filtra. Sprawdź odpływy wody czy przypadkiem nie są przetkane. Możliwe że pękła gdzieś masa klejąco - uszczelniająca pomiędzy blachami i tamtędy cieknie.
filtr był bardzo brudny i mokry, wymieniłem na nowy , moje podszybie jest trochę pęknięte na środku i trochę luźne. Teraz szyby nie parują a nawiew dmucha jak trzeba. Jak to wsadzić? muszę zdjąć wycieraczki?
Ściągnij podszybie i sprawdź czy ten plastik wskakujący w rynienkę szyby jest cały bo jeśli będzie urwany to nie zamocujesz go tak jak należy. Żeby to zrobić najpierw trzeba odkręcić wycieraczki.
Nie mam teraz narzędzi, ale jutro podjade kupić. Lekko poprawiłem podszybie ale moim zdaniem nie leży idealnie. Dziękuję bardzo za pomoc
Mam problem z ogrzewaniem/klimą w 8P.
Mianowicie nie idzie wyłączyć 'Eko'
Po wciśnięciu guzika dioda gasi się, ale po puszczeniu znów się zapala i tak ciągle.
Jak temu zaradzić?
Podjechać pod kompa?
Tak więc wychodzi na to, że brakuje mi czynnika chłodzącego.
Teraz tylko inne pytanie - jak sprawdzić czy sprężarka nie dostała jeszcze po dupie?
Z 3-4 dni, zrobiłem może ze 150km max 200km.
Oki w takim bądź razie weekend bez ogrzewania a w poniedziałek jadę na serwis.
Z jakimi kosztami się muszę liczyć?
Po serwisie klimy econ zgaśnie czy trzeba coś na kompie jeszcze robić?
Jeśli będzie to wina braku czynnika to kontrolka zgaśnie, więć jak pojedziesz nabijać klimę to najpierw niech ci sprawdzą ile masz czynnika bo nie do końca może być to brak czynnika chociaż 80% to jest włąśnie przyczyną.
Czyściłem auto i wszystko wróciło do normy, normalnie idzie wyłączyć econ.
Martwić się? Jechać na serwis czy nie?
MOżesz podjechać niech ci sprawdzą jakie masz tego czynnika to nic nie kosztuje, więc dla sprawdzenia i dla twojego spokoju warto sprawdzić.
Ja bym sprawdził ile jest czynnika bo jeśli jest za mało i nie będzie smarowania to ...
Koszty sprawdzenia do 50 zł a uzupełnienie to już zależy od ilości dodanego czynnika. Wymiana kompresora znacznie więcej.
Wysyłane z mojego GT-I9300 za pomocą Tapatalk 2
Byłem na serwisie klimatyzacji, okazało się, że w układzie nie było w ogóle czynnika (!). Czy to oznacza, że sprężarka już jest uszkodzona?
Niestety nie mam teraz możliwości czy klima pracuje, gdyż Pan mówił coś o jakimś czujniku antymrozowym czy coś w tym stylu, który nie pozwala się włączyć klimie poniżej jakiejś tam temperatury (5*C bodajże). Jest takie coś w ogóle?
Nie mam niestety warunków na razie, żeby wstawić auto to ogrzewanego garażu.
To nie oznacza uszkodzenia kompresora.Econ już gaśnie? jeśli tak to jest ok.
Powinien ci sprawdzić szczelność układu.
Wprowadzasz zamieszanie. Jest dokładnie tak jak napisałem. Econ można wyłączyć w każdym momencie. HenieQ tego nie może zrobić, więc ma coś nie tak. Gadka o czujniku temp. który uniemożliwia wyłączenie Econ w tym modelu jest nieprawdą. Tyle. Trzeba podpiąć do kompa i sprawdzić co nie gra.
Oczywiście po napełnieniu kilmy Econ już zgasło bez problemu, mogę je włączać i wyłaczać do oporu.
To chyba ty wprowadzasz zamieszanie.Czytaj uważnie co ludzie piszą. Nigdzie nie napisałem że temp. zewnętrzna ma wpływ na on/off Econ. henieQ też nie napisał że po serwisie nie może wyłączyć Econ tylko pyta o cos innego więc nie ganiaj kolegi pod kompa bo o ile została sprawdzona szczelność układu i nie ma wyciekow czynnika to prawdopodobnie wszystko jest ok
Jutro wstawię autko do ogrzewanego garażu i wszystko się okaze.
Klima chodzi tylko na włączonym silniku?
Od razu po odpaleniu, czy muszę poczekać trochę?
Odpal auto i ustaw temp. na klimatroniku na LO . Chociaż ja jeszcze nie próbowałem klimy w garażu :D
Polecam zaciągnąć z forum instrukcję Audi.
jest gdzies w tym watku opisane po co jest wlasciwie przycisk "econ"? jak jest to poszukam...
Google powinno wystarczyć, ECON (ECONOMIC) to po prostu wyłączenie kompresora klimy, czyli włączasz dmuchawę jak w maluchu :P Nic po za tym.
M
Witam.
Jak to jest z tym klimatronikiem.? dlaczego w moim 8p nasilenie obrotów dmuchawy same wzrasta jak nie mam włączonego auto? przecież jak nie jest auto to jest chyba manual nie? i sam powinienem ustawiać nasilenie dmuchawy, to po co są te dwie opcje jak i tak sam wszystko ustawia kiedy chce? proszę o pomoc. pozdrawiam
Zwróć uwagę czy czasami w tym czasie nie używałeś spryskiwaczy szyb bo wtedy klimatronik sam podności obroty nawiewu.
nawet jak nie używałem spryskiwaczy to sam nastawiał siłę dmuchawy.
tak to dziala
nie szukaj problemow gdzie ich nie ma ;)
Witam
co oznacza błąd na climatroniku 9.4
Hej, cześć, czołem,
w dniu dzisiejszym napotkałem następujący problem z klimą otóż, w momencie włączenia "śnieżynki" miga ona jedynie na ekraniku jednokrotnie i to wszystko, z każdym kolejnym kliknięciem to samo na ekraniku jedno mignięcie i klapa. Zaznaczam że nie ma żadnej reakcji obrotów ani tego charakterystycznego ustąpienia na pedale gazu. Czy ktoś miał podobny problem i mógłby mnie w jakimś stopniu ukierunkować?
Pozdrawiam serdecznie
Ślicznie dziękuje za skarcenie mojej nie wiedzy.
szukalem i chyba to prawda ale moze ktos jeszcze potwierdzic?
panowie ponizej -5 stopni nie da sie uruchomic klimy (klimatronic) ?
bo Cisne przycisk a gwiazdka od razu gasnie jak puszczam przycisk...
sorry. jesli myslicie ze zaczalbym szukac na 125 stronach odpowiedzi to sie grubo mylicie. nie mam czasu na czytanie tego wszystkiego.
Sorry, jesli myslisz ze wszystko dostaniesz na tacy to Twoja kariera na forum szybko sie skonczy, nastepny bezsensowny post dostajesz kartke.