Ja nie zakładałem i jeżdżę tak już od dwóch lat i ani przez moment się nie zastanawiałem. Nie ma potrzeby.
Printable View
Ja nie zakładałem i jeżdżę tak już od dwóch lat i ani przez moment się nie zastanawiałem. Nie ma potrzeby.
Wasze Tyce parują jak jest taka pogoda? U mnie lekko zaparowane są ;/ tzn. ten srebrny kawałek po środku lampy ;/ Ale jak jest ciepła pogoda to ok.
Moje nie parują.
moje helle tez nie :D ale zastosowałem ciekawy patent i chyba się sprawdza? Górne odpowietrzniki lampy zakleiłem taśma klejącą papierową :) Po pierwsze nie leci pył który tak wszyscy namiętnie wypłukują. Lampy juz ponad rok na aucie a wyglądją jak bym je wyjął z mycia ;) W ciepły słoneczny dzień odkryłem pokrywki lamp, dobrze przewietrzyłem i odparowałem, zakleiłem tasiemką odpowietrzniki i jest supermadafaka :D
szataniszcze w którym miejscu są te odpowietrzniki?
kurcze nie pamiętam.... to było tak dawno temu... ;) ale jest ich 3, albo 4 . Dwa na górze i jeden albo dwa na dole lampy...
na lampach typu depo, sonar są na tych odpowietrznikach plastikowe zaślepki. Na chellach chyba powinny być takie magiczne grzybki z siateczką (stąd pomysł na taśme papierową ;) )
mateusz233 szukaj rurek wychodzących z lampy, równolegle do jezdni, coś wielkości słomki ;)
Łuki28.08
przepraszam jeśli się wpieprzyłem w temat ;) nie zauważyłem, ale to wam też może się przydać
bo po hermetycznym zamykaniu lamp wychodzą takie różne kwiatki wodne, a jak wszystko pootwierasz to jest cyrkulacja powietrza i nie parują, ale leci pył.
chociaż z otwartymi odpowietrznikami też zbiera się wilgoć... tu zima daje sie we znaki gdzie w dzień naleci, a w nocy zamarznie i zostanie ;)
takie moje spostrzeżenia :D
w lampie Helli ksenonie odpowietrznik wygląda tak
jak dla mnie dziura za duża - zbędny wlot dla kurzu, który jest wszechobecny ;)
dlatego tasiemka papierowa przepuszcza wilgoć/powietrze a nie pozwala nalecieć syfowi :D
Macie jakiś patent na ukrycie prawej przetwornicy? Nie mogę jej nigdzie wsadzić... Lewą bez problemu ukryłem (lewa tzn. ta od strony zbiornika na płyn do spryskiwaczy szyb) no a prawa jest na wierzchu przypięta opaską więc trochę na przypał przy kontroli. Chyba czymś obkleję i nakleję znaczek Audi XD
@drugie pytanie
Jeśli mam lamy poliftowe tyca i mam hidy w soczewce h1 5000k z firmy mtech "Basic" to jakie żarówki drogowe będą odpowiednie? Mam tam na h7.