-
Wiem, ze to 8L ale... czy PFF85-420R spasuje do 8P 1.6 (benzyna)? Gdzies na jakims forum UK znalazlem info, ze PFF85-420R to owszem diesel, ale do benzyny tez pasuje (1.8t o ile pamietam) stad pytanie czy do 1.6 (BGU w moim przypadku) "tez bedzie"...?
EDIT: chyba jednak nie... do 8P chyba PFF85-504R... Pozostaje pytanie czy te do diesla (R) pasuja do benzyny?
-
Od razu ostrzegam jezeli ktos liczy na to ze poduszka skrzyni powerflexa zmniejszy drgania. Udalo mi sie kupic od znajomego po mega cenie komplet nowych powerflexow na caly przod wraz z poduszka skrzyni i po odpaleniu silnika zapytalem sie mechanika czy mi silnik na diesla podmienil bo znacznie zwiekszyly sie drgania przez wieksza sztywnosc ukladu. Na jalowym kierownica normalnie drzy co widac golym okiem :)
-
zmniejszy w pewnym stopniu drgania ale tylko w przypadku gdy ori guma jest na tyle wywalona że obudowa łapy styka się już z kołyską.
-
Nie no pewnie Sensej ... W ogole pominalem temat ze guma jest juz wyrabana. To moze inaczej - przy wymianie na serie bedzie mniej drgalo niz przy poliuretanie ktory tamto miejsce wg mnie dosyc mocno usztywnia :) Skrzynia tez nieco inaczej dziala po takiej wymianie :)
-
Mówisz że lepiej wbija się biegi?
-
No to żeście mi teraz dali do myślenia :D. Jedni piszą że pomaga a inni że nie:P
-
Biegi wbija sie lepiej :) Ciasniej skrzynia chodzi ... Ogolnie polecam zmiane wszystkiego na poliuretany bo jest napewno twardziej i tego nie da sie ukryc, ale przynajmniej co pol roku nie trzeba gum zmieniac :) Ale jezeli ktos nie robi samochodu do popier.... to bez sensu bo straci na komforcie :)
-
Kupilem powerflexa i rzeczywiscie jest roznica, jest bardziej miekki.
http://www.inter-rally.pl/product-po...996-2003-.html
-
Witam!
Jestem zainteresowany kupnem elementów z poliuretanu teraz tylko miał bym kilka pytań.
1.Jakiej firmy są najlepsze?
2. Gdzie, skąd mogę kupić/zamówić kompletny zestaw na przód?
Dziękuje i Pozdrawiam!
-
powerflex , allegro/ ebay uk