Misiek - apropo BRC. Dlugo by pisać. Powiem krótko- zobacz jakie są wtryski w BRC i red. Wtedy wpisz chocby w google.
Jak nie masz czasu - powiem odrazu - nie zawracaj sobie glowy brc, na waldemarach to nie pojedzie dobrze.
Printable View
Misiek - apropo BRC. Dlugo by pisać. Powiem krótko- zobacz jakie są wtryski w BRC i red. Wtedy wpisz chocby w google.
Jak nie masz czasu - powiem odrazu - nie zawracaj sobie glowy brc, na waldemarach to nie pojedzie dobrze.
Miałem żółte walemary i nie szło w ogóle a na czerwonych byłoby jeszcze gorzej.
p.s Gregor gdzie Twoj stary avatar ?? :p
A zmienilem avatar sobie bo stary sie znudzil :)
Czyli mam rozumiec ze wtryski BRC to to samo co Walteki??
Nie mowcie ze sa wykonane w taki sam sposób??!!
Nie rozumiem skad tak złe opinie o BRC.
Na forum passata bardzo chwala sobie te instalacje oraz ze sa dosc trwale i bezawaryjne.
Dodam ze pisali konkretnie o 1.8T !!
Podobno tez nie ma roznicy pomiedzy PB a LPG wiec o co chodzi?
Pozatym BRC na assistance oraz w razie jak coś nawali to wymieniaja czesc na nowa.
W Warsztacie STAG powiedziano mi ze jezeli po podniesieniu mocy bedzie konieczna wymiana
wtryskow na mocniejsze to bede musial za nie zaplacic jakies 500zl za Hany,natomiast
w BRC i to w dwoch warsztatach powiedziano ze jezeli bylaby taka koniecznosc to zmiana na żółte
w okresie gwarancji bylaby bezplatna a to pare stów w kieszeni!
Do tego w cenie jest miedź 8mm i wlew pod klapka,a w Stagu za wszystko dopłata
co w efekcie końcowym oznacza że Stag wyszedłby nawet ponad 3 tys. a Brc 2700zl.
Tak niby nie poleca sie Brc a tak naprawde to znalazłem wiecej dobrych opini na temat tej instalki niz złych i to od osób które je mają i juz troche przejeździły.
to założ od razu niebieskie hany ;) zrobisz jak uważasz, ja postawiłem na staga i jestem zadowolony. ile osób tyle opinii ;)
DamianMisiek, skoro wiesz wszystko lepiej to po co wchodzisz na forum i oczekujesz porady? montuj tego BRC i jeździj
po co chłopie dajesz pytanie jaką instalke montować jak wiesz że brc lepsze od wszystkiego. montuj brc , tylko nie pisz za chwile w dziale diagnostyka że coś nie bangla, ze nie ciagnie, ze obroty faluja etc.
Ja mam od 15tys km BRC Sequent 24 w 1.8t i nie narzekam. Nie nie rzuca, nie szarpie, mało pali, szybko jeździ- czego chcieć więcej?
Tylko zimą jak jest zimny, to trochę się dławi na starcie z jałowych obrotów. Nie miałem czasu w ostatnią zimę odwiedzić gazownika żeby rzucił okiem.
Witam
Planuje zamontować u mojej A3 1,8T 180KM quattro instalację gazową, jakie zakłady polecicie w okolicach Wrocławia lub Katowic ??
Info dla kolegi któremu spala PB i LPG
Nie ma opcji aby spalał jednoczesnie LPG i PB. Tak wyglada sprawa przy nowych silnikach TSI TFSI czy jakos tak. Gdyz w tych silnikach spala 10% PB.
Ja tez myslalem że mi spala PB i LPG. Nic bardziej mylnego. Takie jest złudzenie jak masz zbyt mało PB w zbiorniku, wtedy wskazówka raz w jedna raz w druga stronę i myslisz że ubywa PB. Zatankuj aby było chociaz na polowie i wtedy ocen.
No chyba że faktycznie coś spala a wtedy jest coś nie tak, gdyż nie może tak być.