moglby ktos dac linka ktory zawor n75 pasuje do silnika asz bo wszedzie jak szukam na allegro nigdzie nie ma oznaczenia asz czy ten http://allegro.pl/elektrozawor-egr-p...538952617.html bedzie pasowal?
Printable View
moglby ktos dac linka ktory zawor n75 pasuje do silnika asz bo wszedzie jak szukam na allegro nigdzie nie ma oznaczenia asz czy ten http://allegro.pl/elektrozawor-egr-p...538952617.html bedzie pasowal?
będzie pasował pod warunkiem, że wtyczkę do niego masz półokrągłą, jeśli masz starą (kwadratową) to przemyśl co Ci się bardziej opłaci : przeróbka wtyczki na nową półokrągłą lub też zakup N75 z kwadratowym gniazdkiem ale za to droższy o prawie raz tyle co ten z aukcji.
wszystko ok kupilem ten zaworek zmienilem tamten stary mial peknieta membramke wszystko hula jak nalezy autko odzyskalo dawna moc :D dzieki wszystkim za odpowiedzi
Jest mi w stanie ktoś powiedzieć czy gdy przekraczam 4 tys obrotów np na 3 biegu to robi się tzw turbo dziura? Tak ma być czy nie? Czy w waszych s3 dzieje się tak samo?
a wlasnei bylkbym zapomnial zna ktos luzy zaworob jakie maja byc w asz ? i luzy wtryskiwacza?
Witam. panowie mam "mały" problem. Nie nagrzewało mi się auto - padnięty termostat - myślałem, że to jest powodem wpadania w notlauf przy 130km/h. Termostat zmieniony - problem oczywiście nierozwiązany :). Kilka dni temu auto jakimś dziwnym trafem nie wpadło w notlauf i poszło do 180km/h - i wtedy wpadło w tryb awaryjny. Pytam tu, bo nie chcę dawać jeszcze auta na czyszczenie turbiny gdyż u mnie jest może jeden, czy dwóch mechaników co się tym zajmują i cena wychodzi około 600zł... Nie mam (jeszcze) vaga więc może ktoś mi powie o co kaman? Raz wpada w notlauf przy 130, raz wpadnie przy 180... Pomoże ktoś? Pozdrawiam
nikt Ci nie napisze co to moze byc...
--- diagnostyka vagiem ---
jeśli nie masz vaga, to dopóki nie znajdziesz kogoś kto ma i Ci pomoże to radze Ci sprawdzić wszystkie wężyki czy czasem nie są popękane lub ewentualnie jakiś nie spadł lub sie wypiął, możesz też przeczyszcić przepływomierz, jak to sie robi znajdziesz na forum, ale tak naprawde to i tak wszystko okaze sie tak jak pisał Paweł po podpięciu do vaga i zrobieniu logów, tak więc szukaj dobrej duszy niedaleko siebie;)
ok, jak porobie logi to będę pytał dalej, dzięki :)
Zrób logi dynamiczne i dawaj na forum to coś poradzimy bo tak to można dumać czy to turbo , n75 , przepływomierz czy coś jeszcze inne:p