Wymieniłem wszystkie Filtry,Wymiana oleju,Czyszczenie Turbiny :) Teraz Super Wszystko chodzi :)
Printable View
Wymieniłem wszystkie Filtry,Wymiana oleju,Czyszczenie Turbiny :) Teraz Super Wszystko chodzi :)
..ja swoją umyłem, jutro pojade jakąś małą sesję zrobić :)
Zatankowałem po kurek aż kieszeń bolała 85 Euro ;)
Mycie, glinkowanie, polerowanie, woskowanie i sprzątanie wnętrza ;D
Zestawik Meguiar's Paint Restoration Kit :batman: Wszystko zajęło mi ok. 10 h :colors: Ale efekt mi się podoba :thumbright:
http://imageshack.us/photo/my-images/543/dscf0115w.jpg/
Dodano:
Wielkie dzięki za gratisy :D
umyłam i nawoskowałam :D
pięknie! :) oby tak dalej :) moja też umyta...na wosk nie wystarczyło czasu, bo niestety awaryjne otwieranie auta zajęło zbyt dużo czasu (Paweł zatrzasnął kluczyki w aucie :) ) więc poszedł tylko pro- detailer CG
zamontowanie ochraniacza foteli przednich dla nóżek dzieciątka tez sie liczy? :))
Wykupiłem jej OC i AC :)
zatankowana :)
wreszcie usunąłem pozostałości po naklejce EURO4 na przedniej szybie
Ostatnio sporo tego było, ale po kolei, nie wdając się w przyczyny bo krew zalewa:
-regeneracja maglownicy
-nowy drążek i końcówka
-nowy zderzak tylny
-nowa lampa tylna prawa (tu wielkie dzięki dla Jerza)
-usunięte pryszcze w rynnach na dachu
-wymyta tapicerka
Zakupiona zmieniareczka :D
Pozdro dla Robaxa :thumbright:
Wymieniony płyn chłodniczy i rozrząd. W kloszach zagościły led'owe postojówki. Można śmigać :thumbright:
W ciągu tego tygodnia zrobiłem:
- Wymieniony kompletny rozrząd - Gates
- wstawiony gaz - Stag 4
- czyszczenie i smarowanie gum od stabilizatora
- nowe OC
Dziś:
- Wymiana rozrządu
- Wymian paska klinowego
- Wymiana wszystkich filtrów (oleju, paliwa, powietrza, kabinowy)
- Wymiana oleju
- Dokładne odkurzanie i mycie
Zaplanowane:
- odgrzybianie i nabicie klimy
- nowe OC+AC
Moja Dzisiaj zwiedziła Zakopane :)
zjarałem w niej 5g z ziomkami ;)
Założyłem brakujący dekielek do felgi :P:P
nowe filtry i olej ;]
Wczoraj :
- jakaś klima
- jakieś grzyby :P
Dziś :
- 3,5godzinny DETAILING wnętrza (masakra) ale jest SZAŁ :D
Oderwałam listwę u dołu drzwi, bo odstawała. Wydłubałam rdzę śrubokrętem, zapaćkałam Cortaninem F. Jutro kolorek na malutkim fragmencie wystającym ponad listwę, klar na całość, pojutrze przeszlifuję zaprawkę i listwa wróci na miejsce.
Przegoniona i zatankowana do pełna :)
Wymieniłem wycieraczki na nowe! :D
Zatankowana 50L :)
clear od stóp do głow :D
odebrałam od mechanika wczoraj - wymieniony olej i filtry, nowe tuleje i gumy. Dziś posprzątałam i czeka mnie zmiana koła bo znalazłam gwóźdź w oponie:/
Wyodkurzałam połowę auta, tę lewą. Potem spierniczył się odkurzacz :( Kupię nowy, to dokończę :D Ale wyczyściłam i nabłyszczyłam co się dało Meguair's Supreme Shine Protectant'em i i tak jest pięknie, uwielbiam ten środek za efekty wizualne jakie pozostawia i za to, jak pachnie :)
A, i dolałam płynu do chłodnicy :)
w ostatnim czasie duzo :) płyn chłodniczy na valvoline maxlife, pełen serwis klimy (niech żyje groupon !) autko nawoskowane woskiem koloryzujacym, opony zakoserwowane specifikiem, przyklejona folia 3M Carbon na maske, wymiana tarcz i klocków na brembo max+mastersport, zakupiony zapach EURO2012 na stacji BP:), dodlany STP czyszczenie wtrysków, dolany do silnika STP...
czyszczenie autka w środku :)
A dzisiaj dzida dostała tak:
- nowe świece NGK
- nowe przewody zapłonowe NGK
- nowe wycieraczki szyb tzw banany :P
- dokładkę poliftową przód
- nareperowany czujnik temperatury zewnętrznej
- ustawienie przepustnicy (tak ooo :P)
- ogólne VAG'owanie auta
- odkurzanko
- mycie
- pełny bak
Jeszcze tylko halogenki i malina :D
zgubiłam przednia tablicę rejestracyjną w czasie ulewy, gdzie woda na jezdni przykrywała koła:( na szczęście udało mi się ją odnaleźć i zamontować. Jutro będzie zmiana rami na taką, która ma lepsze zaczepy.
kupiłem grill poliftowy;) 120zł + przesyłka drogo??;d
Założyłem ori bixenony. Teraz szukam jeszcze przełącznika do DRL:)
Wymieniłem czujnik położenia wału G28.
spusciłem ziomkowi z cienkiego 25 l i tez zalałem audi ;D bd jaja jak rano zadzwoni żeby do pracy podwiezc :D
Założyłem xenony :)
zatankowałem 300zł ;) i dolałem płynu do spryskiwaczy ;p
A mnie już nosi 3 dzień jestem chory i leże w łóżku idę chyba trochę posiedzieć w niej to mi od razu przejdzie :D
zeskrzybałem ogromne kupsko z szyby, az sasiedzi sie pobudzili :P
Wyjąłem z dmuchawy gąbkę, która oderwała się z klapki w środku (tej regulującej obieg wewnętrzny i zewn.), blokowała wentylator i jej kawałki fruwały przez wszystkie otwory wentylacyjne :P
umyłem i nawoskowałem :D
http://imageshack.us/photo/my-images/228/bestiag.jpg/
Dodano:
http://imageshack.us/f/228/bestiag.jpg/
link podaje bo sie wgrac zdjecie nie chce :;)
Przedwczoraj umyłam, przejechałam detailerem i w miarę odpicowałam detale, czasu miałam niewiele, musiałam się uwinąć w dwie godzinki, ale chyba wyszło nieźle, bo nasłuchałam się przy tym pochwał, że to niesamowite, że da się w ogóle zrobić, żeby lakier tak wyglądał :) Wczoraj zrobiłam przegląd, autko gotowe w trasę nad morze :)
wczoraj auto umyte, wyglinkowane (choć praktycznie nie było co) i nawoskowane :-)
a na szybach położony Aquapel: Aquapel - niewidzialna wycieraczka
do tego wymieniony filtr przeciwpyłkowy
auto na urlop i trasę nad morze - gotowe, przy okazji na oponach przetestuję dwa dressingi ValetPro ;-)
a ja odebrałem dzisiaj swoją niuńkę od mechanika,wymieniono tak...
-ROZRZĄD (nr.1)
-KOŁO PASOWE(stare posypało się)
-OLEJ + FILTR OLEJU rzecz jasna:)
-FILTR PALIWA
-USTAWIONO GEOMETRIE KÓŁ
-WYMIENIONO PŁYN CHŁODZĄCY
umyłem ;)!
ja dzisiaj wymienilem slizgi szyby pasazera,zalozylem obejmke rury wydechowej.
ojj dużo zdjęć a3'ki by wobber :P:D
korekta+CQuartz... 25 h pracy przez ostatnie 3 dni :)
Hia hia:P
-Zakupiłem i zamontowany nowy zderzak, stary posiadał dziuręęęęę (tył:P)
-Odebrałem z poczty wycieraczki Bosha no i zamontowałem:)
popsułam zapalniczkę:P ^^