kupujesz H1 palnik i zestaw dziala
kwestia tylko podlaczenia tego palnika pod przetwornice (zalezy z jaka masz)
ale na rynku sa przejsciowki wiec problemu nie bedzie
Printable View
kupujesz H1 palnik i zestaw dziala
kwestia tylko podlaczenia tego palnika pod przetwornice (zalezy z jaka masz)
ale na rynku sa przejsciowki wiec problemu nie bedzie
no ja nie wiem przeciez, tyce maja h1/h7 bylo tu wiele razy pisane w tym temacie, h1 to normalne do jazdy, h7 to długie mówiąc potocznie...
No tak ale ktos tutaj napisal odwrotnie ,ja sie posluchalem i dupa :/ wiec napisalem jeszcze raz
a ja mam pytanie, czy żeby wyciągnac lampę to i trzeba zderzak ściagać ? czy bez problemu wyciągne lampę bo musze wszystki kabelki ładnie podpiąc bo sa oklejone szkotem i mi przestały światła działać, tylko na poruszanie kabelkami zaświecą. i nie umię tutaj znależc informacji co ktory kabelek powinene być podłaczony. Ale jakoś poradze, tylko czy zderzak trzeba sciagać panowwie ?
trzeba sciagac
Mam takie pytanko do posiadaczy lamp soczewkowych depo (chodzi o dzielone z ringami)... Czy u was też granica załamania światła kieruje się w górę ? U mnie tak jest troszkę z lewą i bardziej z prawa lampą. Co może być tego powodem ?
Powinno być tak jak w A. U mnie jest jak w B. Czy idzie to jakoś wyregulować ?
http://img402.imageshack.us/i/beztytuujwn.jpg/
Jeśli chodzi o lampy, jak wiadomo " Nie ma jak oryginał" więc swoje poliftowe oddałem do renowacji i pomalowania w środku na czarny mat. Co najważniejsze pomalowana jest nie tylko ramka ale również cała obudowa soczewki a takich lamp nie widziałem do kupienia. Zdjęcia jutro :)
Witam was!
Mam pytanko ot?? chcia?a bym zakupi? lampy i mam do wyboru z ringami lub bez oto linki do nich:
http://moto.allegro.pl/lampy-przedni...502131722.html
http://moto.allegro.pl/lampy-angel-e...502131837.html
Kt?re wybra????
Osobi?cie lepiej mi si? podobaj? te z ringami ale boje si? wymiany ring?w jak mi si? spal? i wog?le gdzie je mo?na dosta? i jak je si? wymienia???
Czy nie wr?bie si? jak w?? w pomidory z tymi ringami???
Prosz? o porad?.
Z g?ry dzi?kuj? ;)
sądzę ze te pierwsze będą idealne, ringów bym nie wsadzal
Zdecydowanie te pierwsze i ładnie bedą wyglądać na żółtym autku:thumbright:
Ringi odpadaja, ten styl to tak do BMW:p
te ringi trącają agro, ja bym się w nie pchał.
Tak jak kolega pisze, ringi = bmw i tam to ładnie pasuje.
bez ringow i bedzie cacy
Dziękuje Panowie macie w sumie racje
Bierz bez :P Ja jak wybierałem zdecydowałem się na ringi i teraz troche żałuje :/ Może w przyszłosci o ile bede jeszcze pomykał A3 to wymienie na ori polifty. Jednak ładniej wyglada A3 z takimi :/
Ty nam tu koleżanki nie motaj:p , pewnie juz podjela decyzje :thumbright:
Ja nie motam :D potwierdzam tylko wasze odpowiedzi że ładniej w poliftach ^^ co nie oznacza ze z ringami tez syf :P jak coś za kilka dni tylko dojdzie mi nowa atrapa (gril) pstryknę kilka fot mojej A3 z takimi lampami to sami ocenicie :)
no ja widziałem te ringi na żywca, niestety mnie nie przekonują tak jak te lampy day-line czy jak to się zwie - wiocha. Wg mnie polifty są spoko, w połączeniu z xenonem są piękne :D
a ja mam pytanie, czy ktoś ma zdjecie pokazujące jak ma być dokładnie lampa wsadzona i ile szpary miedzy błotnikiem przednim. bo u mnie jest dosyc szpara 2cm. nie wiem czy to dobrze czy tak ma byc czy źle wsadzone, bardziej do środka sa wsadzone.
DavideChuckLee
daj fotke jak to u ciebie wyglada bedzie latwiej okreslic co u Ciebie jest nie tak
dobra wieczorem wrzucę fotkę jak są wsadzone
Mam taki problem. Od wczoraj nie włącza mi sie ,,xenon" jest to zestaw HIDI.
Musze kilka razy przekręcić włącznik i dopiero zaskoczy. Dzieje się to na lewej i praweij żarówce jednakowo. Co to może być?
Przetwornice?
zarniki jak sie koncza to zazwyczaj mrugaja i swiatlo jest juz slabe
na moje to przetwornice bo mialem tak z jedna lampa
po wymianie przetwornicy problem zniknal
witam, mam taki problem dosyć nietypowy uważam, a może nie, mianowicie chodzi o regulację świateł, ustawiona na 0 wpadając w nierówność nic nie drga żarówka (odbłyśnik), ustawiona na 2, 3 wpadając w nierówność drga żarówka (odbłyśnik) jakby miała zaraz wylecieć, dodam że mam lampy ori polifty hella, zauważyłem że bardziej widać ten efekt w lewej lampie w niej wyjmowałem silniczek regulacji, na diagnostyce byłem ustawione wszystko dobrze, tylko te drganie na naszych pięknych drogach, nie wiem o co biega może ktoś coś podpowie...
może któryś z zaczepów jest urwany?
Ja podobnego drgania pozbyłem sie w swoich lampach depo. Po problemach z montazem dosyć luźno siedziały "zaczepy" od silniczków. Owinąłem je folią dość grubo i wsadziłem na swoje miejsce. Do dzisiaj wszystko gra :P
Co do szparki też mam sporą (widać spinki lamp) z tym że ja mam zamienniki depo wiec nie powiem w 100% :)
dmdash : prawda i teraz już to wiem bo się sam przekonałem że polifty najładniej wygladają, ale z tych ringów też jestem zadowolony :) Gdybym teraz miał ponownie kupować to był by to polift w 101% :) A te dayline to fajnie wygladają w nowych audi np w A6 ale nie A ;/
Witam
Montuję właśnie hidy do oryginalnych lamp poliftowych i mam pytanko. Którędy puszczaliście kable?? Tam gdzie oryginalnie w lampach xenonowych wychodzą??
Drugie pytanie dotyczy klapki w lampie (tej którą zdejmujemy by dobrać się do żarówek). Otóż po zamontowaniu żarnika xenonowego i założenia zaślepki widać że cała optyka lampy się rusza, tak więc żarnik wystaje na tyle, że zakładając tę klapkę dociskamy żarnik, a tym samym całą optykę;/ Mieliście taki problem??
Pozdrawiam
Witam
Jestem już po montażu lamp, ori polifty helli, jednak wydaje mi się że to angliki;/
Zerknijcie na foto:
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/...ba5d1ae3f.html
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/...5fcfa98e0.html
Jak widać na foto świecą tak \___ a powinny tak ___/. Z tego co znalazłem na forum regulując przesłoną można ustawić by świeciły tak: ___ . Mial bym prośbę do kogoś bardziej obeznanego jak ustawić by tak świeciły. I czy w ogóle w europie można z takimi lampami jeździć czy tylko z takimi ___/?
dobrze ci sie wydaje swieca jak angliki
dokladnie nie wiem jak jest w poliftach, jak wyglada srodek lampy
ja mam ksenon przedliftowy
w jednej lampie regenerowalem odblysnik wiec moge jedynie powiedziec ze w przedliftowej istnieje mozliwosc odkrecenia przeslony i obrocenia
no to są angliki niestety, ale nie am co załamywac rąk :)
zdejmujesz dekielek z tylu i jest tam schowana koło odbłysnika soczewki mała wajcha, przestawiasz ja i juz jest git, z takimi juz można u nas jeździć ;)
Dodano:
w poliftach zwykłych niestety ale nic nie moża odkręcić, bo przesłony są na nity...
no i kolega Grabek rozwiazal caly temat
Ok mniej więcej wiem gdzie ta wajcha się znajduje. Jak patrze od góry lampy to na dole odbłyśnika jest taka wajcha. Do jakiej pozycji przestawić tą wajchę?? Do opodru ??
Ehh tak to jest ze sprzedającymi na allegro, a zapewniał że to europejczyki;/
powinienes poczuć jak przeskoczy w jedną ze stron i będzie dobrze, dużo siły nie trzeba używać ;)
Witam, mam problem. Posiadam lampy Hella ksenony które po poprzednim właścicielu dziwnym trafem straciły wszystkie uchwyty do mocowania lamp. jak się przyjrzeć dokładnie lampom, są ślady przyklejania (na przytopiony plastik) nowych uchwytów, które po jakimś czasie nie zdały egzaminu na wytrzymałość po naszych polskich dziurawych drogach. Moje pytanie jest takie: czy jest możliwość kupienia takich uchwytów, czy jest to drogie? A jeżeli nie to czy jest możliwość ewentualnego dorobienia sobie takich uchwytów np z blaszki i przynitowania jej do lamp? czy nie będzie to aby zbyt ryzykowne? może pytanie głupie ale proszę o wyrozumiałość :)
http://allegro.pl/zestaw-naprawczy-r...532160660.html
W linku masz zestaw naprawczy, bardzo prosty w monta?u. ;)
Witam
Mam do was prośbę. Niestety zrobiono mnie w bambuko na allegro i lampy okazały się anglikami. Proszę was abyście mi napisali jak to u was jest z lampami, a mianowicie u mnie lampa od strony kierowcy świeci tak ____ , natomiast od strony pasażera tak \___ . Jak jest u was? Wiem, że można przesłonę w lampie przestawić, ale zastanawia mnie czy lampa od strony kierowcy jest taka sama w angliku i europejczyku?? A jedynie lampy od strony pasażera sie różnią??
I pytanie do bardziej zorientowanych w budowie lampy, czy teoretycznie da się taka angielską lampe przerobić by świeciła jak europejska?? Wiem że przestawiając przeslone będzie tak ____, ale zastanawiam się czy rozbierając lampę i rozwiercając nit trzymający przesłonę, da się ją przestawić by było tak ___/ ??
Pozdrawiam i sorki jeżeli zamotałem
można zmienić całą soczewkę i wtedy będzie tak ___/--
A czy różnica w lampach angielskich i europejskich jest tylko w lampie od strony pasażera?? A przerabiając przesłonę jakoś nie da się uzyskać takiego efektu __/??
angliki są oba inne, lewa i prawa
przerobić będzie ciężko, lepiej soczewkę na allegro kupic za 50zł
Hmm zobaczymy jak sprawa się potoczy, walczę ze sprzedającym, ale czy mi zwróci pieniądze to nie wiem;/
A jeśli już wymieniać soczewkę to korciło by dopasować bixenon z innego auta, wydaje się to dosyć realne jeśli by soczewki miały podobny wymiar.
Odnośnie tych lamp, to chyba jedynie po strzałeczkach na lampie idzie wywnioskować czy to są angliki co?? Bo jak widać homologacja ma się nijak, bo te moje mają homologację niemiecką, ale to chyba tylko miejsce legalizacji a nie miejsce w którym docelowo lampy mają być używane.
ostatnio miałem anglika na części i porównywałem klosze, oba są identyczne jesli chodzi o oznaczenia
rozróżnić lampy można albo zaglądając do srodka w sozcewkę, albo jeśli są oryginalne naklejki na lampach, których w używkach raczej nie ma...
A miał byś gdzieś zdjęcia jak wygląda dokładni taka soczewka i przesłona w niej?? Jestem ciekaw jak to jest zbudowane. Jeśli miał byś takie zdjęcie lub miał jakąś rozebraną lampę to był bym wdzięczny za takie foto.
Pozdrawiam
masz szczęście, akurat mam jedną soczewkę luzem ;) zaraz dodam fotki, bo już zrobiłem
Dodano:
http://img8.imageshack.us/img8/9083/p1080138resize.jpg
http://img121.imageshack.us/img121/9...0139resize.jpg
http://img59.imageshack.us/img59/183/p1080140resize.jpg
na pierwsze focie jest tak __/-- na drugiej tak ----
Dzięki wielkie, teraz przynajmniej mam większe pojęcie jak to wygląda wewnątrz.
Powiedz mi jeszcze tylko z której lampy to soczewka? Od strony pasażera czy kierowcy? Jak mniemam to wersja europejska tak?
Pozdrawiam
to jest soczewka dla ruchu prawostronnego "nie anglik" :) i obojetne czy lewa czy prawa, bo obie sa takie same
Jeszcze raz wielkie dzięki za przybliżenie tematu. Teraz już rozumiem dlaczego łatwiej będzie kupić soczewki inne niż przerabiać te które mam:)
Pozdrawiam
Witam,
Posiadam ori xenon przedlift z s3. Czy jest możliwość przełożenia obudów ze zwykłych lamp? Ktoś rzeźbił przy uchwytach i ciężko spasować reperaturki..
nie da rady, zwykłe obudowy są zupełnie inne...
Koledzy, a powiedzcie proszę czym wyczyścić wnętrze lampy - odbłyśnik, soczewkę itd? Czystą wodą i miękką ściereczką czy jakimś środkiem dodatkowo? Klosze już wyczyściłem i wypolerowałem...