Sory jesli glupio pytam, bo w temacie lamp jestem zupelnie nieobeznany, ale czy w moich lampach (przedlift ksenon) ksenony swieca tylko jako krotkie, a jako dlugie jest osobne swiatlo (jakis halogen)?
Printable View
Sory jesli glupio pytam, bo w temacie lamp jestem zupelnie nieobeznany, ale czy w moich lampach (przedlift ksenon) ksenony swieca tylko jako krotkie, a jako dlugie jest osobne swiatlo (jakis halogen)?
o co dokladnie Tobie chodzi ?
w lampie masz tzw krótkie czyli ksenon , długie te obok
i przeciwmgielne na dole w dokładce zderzaka
No wlasnie, zastanawiam sie czemu xenon sluzy tylko jako swiatla krotkie. A jako dlugie sa osobne zarowki.
bo masz ksenon a nie bi-ksenon
bo nie masz bixenonu? :P
Dobra sprawa lamp obadana, jedna świeciła w niebo, bo kulka od silniczka wyskoczyła z prowadnicy, już złożyłem jak trzeba. :cool: Druga lampa nie świeci z powodu przełamanego kabla od przetwornicy. Niestety w golfach są inne przetwornice i zapasowe na nic mi się nie zdadzą. Mam pytanie, lutować i łatać przewód, czy szukać nowej przetwornicy? Jeśli lutować, to dziwna sprawa, bo biegną tam 3 przewody, 2 normalne, ale jeden pod izolacją ma tylko takie włókno :shock:
lutować, tylko musisz owinąć to jakas specjalna izolacją, żeby zrobić coś w rodzaju ekranu.
Przełamany był w okolicy wejscia w lampę?
Tak przy wejściu, wydaje mi się że to była wina niesprawności xenona, robił głośne pstryk zapalał się na 0,5 sekundy i gasł. Skąd taki ekran zdobyć? A ten dziwny przewód z takim włóknem w środku?
częsta usterka tych kabli, skąd takie coś wziąć to nie wiem, ale gdzieś zdobyć mozna bo gościu któremu odsyłam przetwornicę do napraw cos takiego ma :)
ten przewód z włóknem olej
ja lutowałem niebieski i czerwony potem taśma izolacyjna na końcu koszulka termokurczliwa
ten z włóknami nie łączyłem wogóle
z tego co wiem służy on tylko by nie nie doszło do wyrwania przewodów z przetwornicy czy z wtyczki
tak mam już około roku i jest ok
z ciekawości jak będę w garażu rozkręcę jedna przetwornice albo rozbiorę jedna wtyczkę