Mam identyko problem.. A czy pęknięty pas przedni, ale tylko od strony pasażera, no w sumie od okulara lampy po dół, ma mocne znaczenie i negatywny wpływ na pasowanie ?
Printable View
Mam identyko problem.. A czy pęknięty pas przedni, ale tylko od strony pasażera, no w sumie od okulara lampy po dół, ma mocne znaczenie i negatywny wpływ na pasowanie ?
Mi sie udalo nieco zniwelowac ta dziure, jest juz ok :-) dzieki za porady
Dmdash, poratuj co uczyniłeś krok po kroku, bo mnie te nękają ogromne szpary pod lampami.. :/
U mnie problemem byl zderzak od s3 i jego spasowanie. Dodatkowo poluzowalem ta srube na pasie i ta szpara sie zniwelowala. Moze nie njest jak w fabryce, ale zdecydowanie lepiej niz bylo.
Czy można środek lampy zamiast lakierować , okleić jakoś folią ? Czy stopiłaby się od temperatury ?:)
http://img27.imageshack.us/img27/4981/s7000445.jpg
w/g mnie mija sie z celem
nie odkleisz juz tego by wrócić do oryginalnego odbłysnika klej zawsze miejscami zostanie i trzeb potraktować go chemią tym samym zmyjesz powlokę odblasku
z drugiej strony mało tam plaskich elementów wiec trzeba folie grzać i naciągać
a wiesz jak to jest w słoneczne dni jak sie wsiada do auta
to w lampie przy małej powierzchni + słońce + zapalone swiatła możne byc ze sie będzie odklejać
ja osobiście odradzam ale możesz byc pierwszym kto dokona takiego moda
Panowie, jestem laikiem w temacie lamp, ksenonów itp i nie mam czasu na przeglądanie ponad 260 stron tego tematu. Zwracam się więc z prośbą o odpowiedzenie na kilka konkretnych pytań:
1. czy "szkło" ksenonów przedliftowych s3 jest plastikowe czy szklane?
2. czy zamontuje p&p wyżej wymienione lampy do a3? tzn czy wtyczki będą pasować, czy nie będzie szpary między lampą a błotnikiem/zderzakiem, czy kierunki z a3 pasują?
3. jakie inne problemy mogę ewentualnie napotkać przy montażu? (słyszałem, że klapka zaślepiająca przy akumulatorze nie mieści się)
1 . plastik
2. ksenony pasują p&p poza wtyczkami
3. reflektory pasują mieszczą sie całe jedyny problem jest z wymiana żarnika/żarówek