Na nakedzie powyżej 200 jest nie fajnie. Mój kumpel Hornetem wytargał coś koło 240.
Printable View
Na nakedzie powyżej 200 jest nie fajnie. Mój kumpel Hornetem wytargał coś koło 240.
No, po 240 Hornet podobno leci. Ja mam taka mini szybke, ale motocykl od 200 w gore traci juz swoja stabilnosc. Poza tym tak wieje, ze na baku trzeba lezec i chowac sie za ta mini szybeczka. W Polskich warunkach i tak nie potrzeba wiecej. Czasami marzy mi sie litr, ale rozsadek podpowiada ze max to 750 ccm ;)
Synek skąd Ty bierzesz te teorię to ja nie wiem ! Ja mam 72 kg i nie czuję potrzeby przytycia do 90 żeby móc kupić litra :/ przypominam, że taki litr waży często tyle samo co 600 lub troszkę więcej.
Moja znajoma ma nie cały 160 cm waży z 55 kg. Motocykl jaki ma : R1 :/
Inna laska z forum - gabaryty podobne - motor: R1
Rossi waży ~70 kg. A jego motor ma więcej niż 180 kucy :)
Michal, CB1000R jest pieknym i mocnym motocyklem. Tu sie zgodze. Nie zgodze sie za to w ogole ze trzeba miec jaja i waga kierowcy musi byc 90+kg. To jakis mit! Te motocykle sa tak samo tworzone dla zwyklych ludzi, nie tylko dla ludzi przy tuszy i pokaznych rozmiarow facetow! To jakas bajeczka.
A zeby jezdzic litrem nie trzeba miec jaj tylko olej w glowie! Zreszta, na kazdym motocyklu trzeba myslec, bo i na skuterze mozna sie zabic.
nie trzeba a lepiej sie jezdzi przy predkosciach ponad 200km/h,przy schodzeniu na kolano przy wiekszej masie ciała masz wiekszą i lepsza sterownosc nad motocyklem oczywiscie bez przesady bylem kiedyś na torze w Poznaniu i romawialismy z Badziakiem byłym Mistrzem Polski w klasie 1000 i potwierdził to co mowie natomiast nie koniecznie chodzi mi o wage a o wielkosc motocykli faktem jest ze nowe moto sa coraz mniejsze np. nowy Fireblade jest masakrycznie okrojony ale znam osoby które sa bardzo szczupłe i maja problem i z utzymaniem moto i z manewrami przy wiekszych predkosciach
jak sie przesiadziesz na lita to zobaczysz ;)
Dodano:
nie no jasne ale litr to litr i trzeba sie troszke przełamać
Michal, kazdym motocyklem latwiej sie manewruje jak jestes wiekszy i masz wiecej sily! Ale jesli masz dobra technike, to czy litr czy 600 to opanujesz to i nie poczujesz wiekszej roznicy. Co do schodzenia na kolanko to calkowicie w ta watpie czy masa ma jakiekolwiek znaczenie. Nie klóce sie, ale wg mnie jesli ma, to naprawde minimalne!
Jezdzilem najnowszym firebladem z 2009 roku. Co prawda to byl krotki kurs. Dowiedzialem sie ze to litr dopiero po tym jak z niego zsiadlem. Myslalem ze ujezdzam 600! Jest naprawde mały i niesamowicie poreczny. Najnowsze motocykle niczym sie nie roznia w masie od 600! Blady o ile mnie pamiec nie myli na sucho wazy 170kg! Tyle co moj Hornet!