Potrzebuje opinii o oponie Barum Bravuris 2 dokładnie to na felgę 17"
Cenowo rozkłada się to tak że za chińczyki trzeba dać około 220zł za Baruma około 300 a wyższa półka to wszystko ponad 400.
Lepiej dołożyć i kupić baruma czy szukać chińczyka?
Printable View
Potrzebuje opinii o oponie Barum Bravuris 2 dokładnie to na felgę 17"
Cenowo rozkłada się to tak że za chińczyki trzeba dać około 220zł za Baruma około 300 a wyższa półka to wszystko ponad 400.
Lepiej dołożyć i kupić baruma czy szukać chińczyka?
witam
dylemat jak tu wiele innych
przymierzam się do zakupu nowych gum 205/55/16 indeks V lub wyżej,
lubię jeździć szybko i dynamicznie w każdych warunkach i nie wiem które gumy wybrać- może pomożecie:
1) Continental ContiSportContact 2 205/55R16 91 V
2) Dunlop SP Sport MAXX 205/55R16 91 W
3) Bridgestone RE050A 205/55R16 91 W
4) Dunlop SP Sport MAXX TT 205/55R16 91 W
jakoś najbardziej te Conti mi się widzą ale może macie inne zdanie
Każda z tych opon raczej spełni Twoje oczekiwania, aczkolwiek ja bym się skłaniał ku bridgestone.
W rozmiarze R15, ktora najlepsza uwzgledniajac niski halas i zuzycie paliwa ?
1. ContiPremium Contact 2
2. Bridgestone Ecopia EP 150
Zakupilem sobie Dunlop sport maxx i powiem ze dośc glośne sa... jesli chodzi o przyczepnośc bardzo dobra na suchym..
Gdybym mial kupwac to wracam do wczesniejszej wypowiedzi Yokohama Parada lub Bridgestone RE050A... Te oponki sprzedawal znajomych za dobra cene dlatego wziołem.
Norweska organizacja NAF zrobila test opon pare dni temu.
Testowali na Audi A3 ( :D )
205/55 R 16 H.
Continental PremiumContact2 - 9,5 pkt (nic negatywnego)
Nokian Hakka V - 8,8 pkt (nic negatywnego)
Vredestein Sportrac 3 - 8,5 pkt (troche nerwowe przy ostrym skrecaniu)
Pirelli Cinturato P7 - 8,2 pkt (nic negatywnego)
Goodyear EfficientGrip - 8,2 pkt (nic negatywnego)
Nokian Hakka Green - 8,0 pkt (troche za mieka opona, wiec nie takie precyzyjne przy mocnym skrecaniu)
Dunlop SP Sport Fastresponse - 7,8 pkt (traci przyczepnosc na suchej i mokrej nawierzchni, najmniej wygodna opona z wszytskich na nierownej nawierzchni.
Bridgestone Turanza ER300 Ecopia - 7,5 pkt
Hankook Ventus Prime - 7,4 pkt (slabe hamowanie na mokrym asfalcie)
Linglong Green-Max - 7,4 pkt (Slabe na mokrej nawierzchni, ale ogolnie najlepsza opona z Chin jaka kiedykolwiek testowali + TANIA)
Barum Bravuris 2 - 7,4 pkt (bez wiekszyn negatywow)
Michelin Energy Saver - 7,2 pkt (Bardzo ciche, ale na mokrym asfalcie slabe jak na ta cene)
BF Goodrich g-Grip - 7,2 pkt (Maloprecyzyjna przy skrecaniu awaryjnym, dobra na mokrym asfalcie, na suchym ma dlugi odcinek hamowania, wygodne na nierownosciach ale halasuje przy wszystkich predkosciach. Wyprodukowane w Polsce!
Sava Intensa hp - 6,6 pkt (Slaba na suchym i mokrym asfalcie, maloprecyzyjna, wysoki opor toczenia)
Sunny SN 3630 - 4,6 pkt (Nie polecaja wogole)
Mam nadzieje ze sie komus przyda, troche mi to zajelo :)
lukass nie pisz ze syf jakich mało bo wprowadzaj ludzi w błąd. Piszesz tak jakby była mowa o Nankang za 100 zl. Mialem przyjemność jechać autem na tych oponkach i absolutnie Twoje twierdzenia są bezpodstawne.