Oczywiscie, ze od zegarow to zalezy. Mylisz pojecia, modul jest w zegarach. W podanym kodowaniu jest jasno napisane ze laczysz sie z 17 instruments, czyli zegary.
Printable View
Oczywiscie, ze od zegarow to zalezy. Mylisz pojecia, modul jest w zegarach. W podanym kodowaniu jest jasno napisane ze laczysz sie z 17 instruments, czyli zegary.
No okej Czarek ale wchodziłe¶ tam? nie ma long coding.
Jeszcze nie wchodzilem. Czyli nie da sie ustawic.
W 8P niestety nie ma w grupie 17 long coding, można jeszcze przejrzeć w adaptacjach tej grupy czy jest taka opcja.
Witam,
U mnie już po przeszczepie zegarow. Nie obylo sie bez problemow. W Aso dlugo walczyli, ale nie dali rady, caly czas
na zegarach palily sie kontrolki od Abs oraz Esp oraz blad hamulcow na fisie.
Ostatecznie udalo mi sie to samemu zakodowac, choc troche sei z tym nameczylem :)
Ale ja nie o tym.
Uzupelnienie informacji odnosnie pompy paliwa: Quattro
Nowe zegary zadzialaly na mojej starej pompie : 1K0 919 050 E
Pompa ta występowała do roku modelowego 2007. Nastepnie zostala zastapiona
pompa: 1K0 919 050 K.
Dodatkowo przed podmiana zegarow mozna wypiac wtyczke ze starych zegarow i
sprawdzic, czy uzbrojony jest pin 25. U mnie byl uzbrojony, wiec stwierdzilem,ze
zegary powinny smigac na starej pompie.
Dodatkowo, zeby uniknac problemow w serwisie, mozna podpiac nowe zegary, zeby
sprawdzic czy dziala wskaznik paliwa. U mnie w tym przypadku, wskaznik poprawnie
pokazal ilosc paliwa w baku, wiec juz wiedzielem ze prawie na 100% zegary beda smigac.
Uwaga: podpiecie nowych zegarow rozwali nam calkowicie kodowanie ESP oraz ABS.
Trzeba bedzie robic cala kompletna adaptacje hamulcow, nawet po podpieciu starego licznika.
Zgadza się. Kodowanie jest nieaktywne. Natomiast wszelkie zmiany robimy przez Adaptacje.
Należy najpierw się zalogować:
[Security Access] -> wpisujemy kod 13861
To nam daje dostęp do modyfikacji kanałów przy użyciu Adaptacji.
Needle sweep jest dostępne na kanale 36.
Jednak potwierdzam to co pisał M4ciek, będzie to działało jedynie w S3.
U mnie nie pozwolił na zakodowanie 1 na tym bicie (mam nowe poliftowe zegary):
http://tinyurl.com/6mz5asj
Może jednak komu¶ kto ma S3 się to przyda.
Ciekawe w takim razie czym sie roznia te liczniki ze w normalnych nie dziala. :(
Jeszcze jak tak teraz na to patrze to widze, że mam tam zle kodowanie, bo sa 4 bity, a wg podpowiedzi powinny być 3.
Dzisiaj juz nie bo zmarzlem jak cholera, ale podlece jeszcze i sprobuje zakodowac to na 111. Zobaczymy czy przyjmie.
osa , Tez chciałem być taki fajny i szukałem Needle Sweep ale nie udało mi się odpalić z tego co pamiętam , jakby¶ dal rade to pisz :thumbright:
No czekamy na wie¶ci:)