Mnie też szyby działają a pompke mam do wymiany bo padła elektronika także to nie ma reguły Pozdrawiam
Printable View
Mnie też szyby działają a pompke mam do wymiany bo padła elektronika także to nie ma reguły Pozdrawiam
Koledzy,dostałem sie do tej pompki tzn udało mi się otworzyć klape od srodka (wymagało to troche gimnastyki :) , sciągnołem tą gąbke wziołem do ręki,nie ma tam żadnej wilgoci,wtyczki ok i teraz tak właczam pilotem i słychać ,że ten cały sterownik pracuje,ale mimo wszystko cantralny nie śmiga.czy może to świadczyć o tym,że ta pompka jest ok a problem jest gdzies indziej ????????????????
A czy działa chwilkę czy dość długo?? Bo jeśli długo to znaczy, że pompka do wymiany. Bo jest też możliwość, że gdzieś pęknięta jest rurka o powietrze się wydostaje i centralny nie działa.
Bo mi też tak nagle padła pompka. Ale kupiłem na Alledrogo i w 10 minut zamieniłem.
działa tak jak byś otwierał auto centralnym to dzwięk mechanizmu trwa nie wiem około 1,5 sekundy i tu też słychać taki sam dzwięk około 1,5 sekundy tyle,że wcześniej było to słychac w każdych drzwiach i pomce a teraz tylko w pompce
Może głupie pytanie ale czy sprawdziłeś czy żaden z wężyków (rurek) nie odczepił się od pompki?? Jeśli wszystko jest na miejscu to trzeba poszukać, gdzie może jest przerwa.
Zerknij na to co Ci wyslalem na PW.
Witam
Koledzy podjechałem dziś do zaprzyjąznionego elektryka od montazu alarmu.Wzioł do reki tą pompke,posłuchał,powiedział ,ze ona działa po dzwieku poprawnie.Zaczelismy zdejmować te rurki co powietrze tam dmucha i okazało się ,że jedna dmucha a druga nie . Nie doszliśmy dlaczego są wogóle dwie rurki bo jedna steruje drzwiami,klapą i wlewem a druga nie wiadomo czym. Ten znajomy wpadł na pomysł ,żeby te dwie rurki połączyć ze sobą trójnikiem i podłączyc pod jeden dolot do tej pomki pod ten który dmucha powietrzem a ten drugi zaślepić. Finał jest taki ,że jak ręką odjoł wszystko zaczeło działać poprawnie,cały koszt naprawy to kwałek gumowej rurki i trójnik ( w sumie 8 zł) i wszystko śmiga.Zastanawia mnie tylko,od czego jest ta druga rurka, i jakie to ma znaczenie,czemu tam nie dmuchalo powietrze i czy dobrze ,że żesmy to tak połączyli ????
Jedna rurka jest od sterowania (zamykania) drzwi a druga od klapki wlewu paliwa.
Jak zerkniesz na pompe to jedno wyjscie jest wieksze a drugie mniejsze.
To mniejsze jest od klapki wlewu paliwa, a to wieksze od sterowania drzwiami.
Witam,
mam pytanko czy ktoś się orietuję co steruje zamkiem w tylnej klapie gdyż u mnie zalało pompkę i zjarał sie sterownik ale razem ze znajomym któy znalazł u siebie pompkę po podłączeniu mam prolem. Gdyż sterowanie z pilota i kluczyka działa szyby szyberdach oświetlenie wlew paliwa ale nie działa zamykanie i otwieranie bagażnika. Czyli hydraulika jest ok ale bagażnik sterowny jest elektrycznie wiec może ten sterownik który podłączyliśmy jest nie od A3?
znajomy dal ci pompke z modelu przedliftowego i dlatego to Ci nie dziala.
Musisz znalesc pompke ze sterowaniem silownika tylnek klapy