Pytanie może i naiwne, ale nie daje mi spokoju. Czy można w climatronicu wyłączyć tryb "dual"?
Chodzi mi o to, że jak zmieniam temperaturę kierowcy to z automatu zmienia się i pasażera.
Printable View
Pytanie może i naiwne, ale nie daje mi spokoju. Czy można w climatronicu wyłączyć tryb "dual"?
Chodzi mi o to, że jak zmieniam temperaturę kierowcy to z automatu zmienia się i pasażera.
przytrzymaj auto na pare sekund
Golem1, matriw - Panowie wielkie dzięki za pomoc !
witam potrzebuje pomocy
kopiłem auto z dziurawa chłodnica klimatyzacji ,chodnica została wymieniona został wymieniony również wyłącznik ciśnieniowy klimatyzacji (stary był spalony),klimatyzacja została nabita ,ale okazało sie ze niedziala po podpięciu u mechanika Vagiem mechanik stwierdził ze uszkodzony jest elktrozawor badz sprezarka ,mechanik wyjal sprezarke wymienil elektrozawor na nowy ,klima zaczęła działać ,za 2 dni klimatyzacja przestala juz dzialac po wizycie u mechanika i podpięciu Vaga wyszły bledy spowrotem elektrozaworu i dodatkowo wszystkich silniczków,bledy zostaly skasowane klima zaczela dzialac po 10km i zgaszeniu auta znowu niedzila tzn zalacza wentylatory ale niezalacza sprężarki mechanik powiedzial ze przepuszcza ze uszkodzony jest caly panel klimatyzacji co wy na to może macie jakieś sugestie albo porady z góry dziękuje za odp
Po pierwsze zmień mechanika bo widać, że zamiast zdiagnozować temat to układa sobie pasjansa i patrzy co wyjdzie.
Układ był czyszczony? Syf w układzie może Ci uwalać elektrozawór i koło się zamyka. Sprężarka sprawna?
uklad najprawdopodobniej niebyl czyszczony jedynie czynikm byl wyciagniety zeby wymienic czujniki po wymianie chlodnicy ,sprezarka jest na 100% sprawna
Chłodnice założyłeś nową czy jakąś używkę?
Jak auto jeździło z dziurawą chłodnicą (nie wiesz jak długo) to sporo syfu i wilgoci jest zapewne w układzie. A to bardzo szybko zabija elektrozawór a później także sprężarkę. Układ trzeba porządnie oczyścić, osuszyć i wymienić osuszacz. Jedź do kogoś kto ogarnia klimy niech Ci przejrzy.
chlodnica była nowa nie chińska czyli to ze klima dziala tylko jak wlaczy ja sie Vagiem to wina syfu w ukladzie?
Co to znaczy, że klima działa tylko jak włączy się ją Vagiem?
Nie wiem czy Ci klima nie działa przez syf. Wiem tylko, że syf w układzie może powodować uwalenie czujnika, który padł Ci po raz drugi. Nikt Ci przez internet fury nie zdiagnozuje... Tak jak pisałem, jedź do kogoś kto ogarnia klimy a nie tylko wróży z fusów.