U mnie na AGU czujnik temperatury G2/G62 wskazujący temperaturę na zegarze jest tuż przy bloku, a przed chłodnicą więc temperatura jaka jest na zegarze to temperatura cieczy zaraz po opuszczeniu bloku.
Printable View
U mnie na AGU czujnik temperatury G2/G62 wskazujący temperaturę na zegarze jest tuż przy bloku, a przed chłodnicą więc temperatura jaka jest na zegarze to temperatura cieczy zaraz po opuszczeniu bloku.
Ok, wycofuję się z tematu. W 1.6 AVU termostat jest na 105st a nie na 90.
Grendolf czy jak nagrzales silnikdo 105C (czy to wg VAG czy 49 kanal Climatronik) to czy waz dolny od chlodnicy zrobil ci sie choc troche cieply?
Co do czujnika to G2/G62 sa w jednej obudowie umieszczone przy bloku (czesto zielony ale moze byc i czarny) Piny 1-3 to G62 podajaca temp do CPU a 2-4 to G2 i wskaz na zegar (90C na zegarze to faktycznie temp cieczy w granicach od 80C-110C) Termostat mozna latwo sprawdzic nie wykrecajac go z bloku tylko zdejmujac wtyczke sprawdz omomierzem przy 25C ma byc 14-16 ohm. Inny sposob to wyjecie go z bloku wstawienie do garnka z gotujaca woda i podczas wrzenia podpiecie na 2 piny (w kruccu nie ma zadnego czujnika) 12V Wynik: Po 10min gorny zawor (ten przy pomaranczowej uszczelce) ma sie otworzyc na 7mm.
Pozdr
Tak. Nawet gorący po czym już wiem, że termostat ok. Znalazłem właśnie innych forach, nie koniecznie Audi, gdyż niektóre Golfy i Octavie mają ten sam silnik, że ten silnik ma 105 a nie 90. Skołowało mnie to wcześniej, gdyż nie spodziewałem się natrafić na takowe auto ;)
Przykład informacji potwierdzającej:
http://www.motoneo.pl/t/z1/VEM15-99-1903
jeżeli ktoś chce poznać działanie termostatu w silnikach 1.6 ,mogę wysłać na maila pdfa z fajnym opisem,tyle ze po angielsku :D
ok, bardzo chętnie :)
poszło pw
EDIT:
Już się zapoznałem z tą dokumentacją i polecam te materiały ;)
Grendolf,
Te 105C nie odpowiada temp cieczy chlodzacej. Moim zdaniem nalezy to rozumiec tak, ze temp. otwarcie termostatu to 105C ale to odpowiada temp cieczy chlodzacej ok 95-97C. Bo do 105C, podgrzany zostanie wosk w termostatcie, grzałką którą komp właczy gdy plyn bedzie mial wlasciwa temp. Takze 105C to nie jest temp cieczy Tak mi sie przynajmniej wydaje.
Ale u ciebie to nie ma klopotu skoro masz dolny cieply tzn ze termostat ci otworzyl wiec on jak i sterowanie kompa jest OK!
Pozdr.
Czaja77-skad masz takie cudo Faktycznie rewelacja gdyby jeszcze tak angielski byl na wyzszym poziomie. Bardzo dobry material. Teraz to juz sam nie wiem, moze faktycznie tam plyn moze osiagac 110C.
Naprawde dziwna rzecz Tylko nawet jesli tak jest to czy po podrozy 300km dolny waz nie powinien byc choc troche cieply. Bo u mnie byl calkowicie zimny.
Pozdr.
Witam, zna ktoś może nr części czujnika G62 do 1.8T AUM ?
czaja77 duza czesc osob posiada w swoim aucie taki silnik i dobrze by bylo gdybys podzielil sie tymi informacjami z wieksza czescia spolecznosci na forum.
Jezeli to nie problem dla Ciebie to umiesc w tym temacie badz w ktoryms ponizej
http://www.a3-club.net/forum/showthr...318#post733318
lub
http://www.a3-club.net/forum/showthr...yty#post522740