dużo ludzi własnie kusi sie na takie ,,pełne korekty" za 400zł a potem niestety jest płacz i rozczarowanie po kilku dniach :) jak wyjdzie prawdziwe oblicze usługi :) w takiej cenie jedynie co to odświeżenie
Printable View
dużo ludzi własnie kusi sie na takie ,,pełne korekty" za 400zł a potem niestety jest płacz i rozczarowanie po kilku dniach :) jak wyjdzie prawdziwe oblicze usługi :) w takiej cenie jedynie co to odświeżenie
gość chce wejsc dopiero na rynek, ponoć dużo aut zrobił widziałem troche zdjęć i całkiem ok to wygląda. Sam wszystko robi, mówi że potrzebuje auto na 5, 6 dni. Więc chyba wie w czym rzecz.
I bierze za 5 dni pracy 500zł? Jedna osoba ma dokładną korektę średniej wielkości auta potrzebuje dwóch dniówek minimum zakładając że nie ma niespodzianek a często kończy się na 3 dniach. E46 robiłem tydzień bo lakier twardy i bardzo się starałem bo efekt był super. Nie wierzę że ktoś za takie pieniądze się będzie bawił z autem kilka dni. Obstawiam że gościu przeleci auto raz i koniec.
500zł za 5 dni, do tego odliczając materiały i inne koszty - albo strasznie nisko ceni swój czas i robotę, albo jak wyżej, co zresztą o wiele bardziej prawdopodobne :P.
Panowie czy można uratować lakier który jest przypalony maszyna polerska?
Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
Tak w zależności jak został przypalony, odpowiednie pasty i zabawa maszyną rotacyjną i orbitalną powinny dać zadowalający efekt, pytanie jak mocno lakier jest przypalony i jaki to jest lakier pomiar grubości lakieru jest w tym przypadku obowiązkowy, czy to jest auto japońskie czy niemieckie ? czy dany element był lakierowany ?
I czy przypalony jest na elemencie plastikowym czy metalowym?
Przypalony jest na dachu. Auto to moja trójeczka lakier czarny LY9B. Lakiernik robił mi burchle które były od strony kierowcy. Na początku myślałem ze to jakiś syf po zimie. Auto glinkowalem przeleciałem dodo juce i moim zdaniem jest przypalony. Jutro postaram sie zrobić zdjęcie.
Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
500zł za 3 etapową korektę :D cena jak u lakiernika na polerce, niestety tak jak koledzy wcześniej napisali nawet robiąc to jako hobby nikt nie wykona Ci 2-3 etapowej korekty za 500zł wraz z zabezpieczeniem itd. Odliczając materiały to ile może zarobić ? Jeśli nie lubisz swojego auta oddaj go w ręce osoby która dopiero niby wchodzi na rynek, robi auta za darmo itd. Dlatego często mam do robienia właśnie takie auta po " fachowcach " większość klientów nie zgadza się nam nawet na pokazanie efektu auta którego do nas dostarczyli bo im wstyd za własną głupote. Nie każde auto da się poprawić bo zazwyczaj niema już jak poprawić ze względu na bardzo cieniutką powłokę lakierniczą po polerowaniu.
Panowie, szybkie pytanie - ile mniej więcej może kosztować pomalowanie 4 czujników parkowania pod kolor auta u lakiernika?
flaszke
nie więcej
dzięki za rady panowie, wezmę je pod uwagę :)
COLLINITE 476S
COLLINITE 476
witam czymś różnią się te woski? bo zauważyłem że są dwie nazwy
za flaszkę to można sobie w domu samemu pomalować i jak wyjdzie tak wyjdzie :)
To zależy ile tez bierze lakiernik bo jak jest jakis ąę to i 100 krzyknie i to bedzie moze malo. Ja podalem cene na jakich u mnie sie w okolicy bazuje. Mi np za pomalowanie zaslepek spryskiwaczy w mieszalni lakieru chlopak powiedzial ze zaplace tyle co za materialy czyli grosze kasy nie chcial ale i tak flakona mu dorzucilem. A sam lakiernik za takie *******y max 30-50zl. bierze. Nie oklamujmy sie na takich rzeczach nie zarobi a jedynie moze zyskać klienta.
Witam
W nie długim czasie planuje odświeżyć i zabezpieczyc powłoką lakier w swojej a3 i poszukuje kogoś godnego polecenia,kto mógłby sie tym zająć.
Najlepiej z okolic Krakowa lub Rzeszowa.
Proszę o jakieś namiary,licze na wasza pomoc:)
Wysyłane z mojego GT-I9300 za pomocą Tapatalk 2
Witam potrzebowal bym jakiś dobry szampon do samochodu albo aktywna piane ? I jaki polecacie ręcznik lub ściereczkę z mikro fibry do polerowania wosku ? Lakier czarna perla
Szampon i piana to dwie kompletnie inne rzeczy. Z szamponów polecam Mr Pink, piana to standard - ValetPro Snow Foam a do przecierania wosku to jakieś ściereczki bezszwowe będą najlepsze.
witam, po umyciu auta niedopilnowałem i nie wytarłem sobie szyb, całą karoserię osuszyłem szmatką, teraz na szybach zostały takie przezroczyte plamki jak by, po prostu nie sciągnąłem szamponu z szyb, myłem je już tak dokładnie ale do końca nie udało mi się pozbyć tych plamek przezroczystych, jaką macię teraz radę na usunięcie tego? mój błąd, próbowałem zwykłym sprayem do szyb ale nie bardzo to działa.
Spróbuj ściągnąć to IPĄ
ale co myślisz że to powinno pomóc? można tym normalnie myć szyby czy raczej bez potrzeby nie nadużywać ?
Do szyb możesz używać spokojnie. Jak użyjesz na lakierze to licz się z tym że usuniesz wcześniej nałożone woski.
zgadza się, ten środek da rade
co do szyb jeśli masz z nimi problemy to przeleć je miękkim padem + pasta jakąś finisz
przynajmniej ja u siebie tak zrobiłem i mam spokój
zabezpieczyłem później szyby niewidzialną wycieraczką z softa99 i już kilka miesięcy mam spokój
na przedniej szybie tam gdzie nie ściąga wycieraczka miałem dziwny nalot który właśnie tym sposobem tylko udało mi się usunąć
Mógłby ktoś polecić sprawdzony środek aby zakonserwować i odżywić uszczelki w drzwiach? Moje są wysuszone i jakby trochę zaczynały parcieć.
najlepszy środek to 1z einszett gummipflege stift, posiadam go w garażu i używam do uszczelek w cabrio
odżywi je, doda koloru, nie będą tłuste i klejące,
coś niszowego to autoholand do uszczelek
Witam co powiecie na ten środek apc?
http://caressence.pl/sklep/index.php...pc-1000ml.html
dzięki wielkie, właśnie czegoś takiego szukam :) przede wszystkim najważniejsze że się nie lepi.
a do czyszczenia plastików na zewnątrz (dokładki + listwy na drzwiach) można użyć zwykłego APC np. Valet Pro i później dressing Natural Look, czy lepiej użyć czegoś dedykowanego na zewnątrz?
witam
potrzebuje środek apc do samochodu który bardziej polecacie ?
Shiny Garage Lime APC wielozadaniowy środek czyszczący różne powierzchnie 1l
?
ValetPRO Classic APC - środek czyszczący gotowy do użycia 500ml
Obydwa APC bardzo dobrze się sprawdzają ja osobiście stosuje Shine jeśli chodzi o zakamarki i tworzywa.
Ja polecam ten z tuningkingz, na prawdę bardzo solidny środek.
Panowie jak tanio i dobrze (wiem ze nie idzie w parze :)) wypoleruje cos takiego:
https://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net...4c&oe=55973BDA
https://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net...6c&oe=559762C3
sa to zadrapania prawdopodobnie od mycia auta niewłaściwą szmatka.
Czy znajde cos lepszego niz to w tych pieniądzach?:
http://allegro.pl/menzerna-zestaw-fg...068351354.html
Też się jakiś czas temu zastanawiałem nad tym zestawem, jednak wziąłem coś innego i u mnie sprawdził się świetnie:
Menzerna Fast Gloss FG 400 + Menzerna Intensive Polish IP2100 + Koch Chemie Hochglanz Antihologram Politur 250ml
Lakier miales w podobnej kondycji??
Koch Chemie Hochglanz Antihologram Politur 250ml
Jest konieczny?
Generalnie tak. Jest konieczny, bo to na finish.
spokojni dasz rade
odpowiednie pasty pady i po sprawie
przejrzyj kilka stron wstecz i zobaczysz co jest polecane
jest kilka zestawień zrobionych co do polerki
czy po wypolerowaniu pokusic sie jeszcze o jakis wosk czy nie ma potrzeby?
Ja bym do tego wziął Menzerne FG 400 na futrze i potem przeskoczyć od razu na finish Menzerna FF3000 lub SF4000 na miękkim padzie. Wszystko zależy od tego jak będzie szło i jak się będzie zachowywał lakier. Na koniec cleaner np Dodo Prep Polish albo Lime i na to wosk.
Szukam APC do usunięcia owadów, smoły i całego innego zaschniętego syfu z lakieru, co polecacie z tych:
http://allegro.pl/listing/user/listi...-v2-ele-3-0629
Bierz z ADBL :)
APC może sobie nie poradzić ze wszystkim co napisałeś. Ja bym jeszcze zainwestował w Prickborta.
ok, a przed woskiem umyć tym całość karoserii czy lepiej APC na syf co nie chce zejść a potem całość IPA?
Wosk Collinite 476s co ile czasu mogę ponownie stosować go na karoserię? Bo wiem że za często nie poleca się.
jak to co ile ?
przed każdym położeniem wosku musisz odpowiednio przygotować podłoże, to nie jest tak że jutro położysz sobie wosk na auto a za 2-3 miesiące umyjesz auto i ponownie nałożysz wosk