Widzę że zdania odnośnie S3 są podzielone, ja skłaniam się bardziej w stronę sony, może wytrzyma do nast. umowy, samsunga już miałem czas wypróbować coś nowego. Dzięki za podpowiedzi.
Printable View
Widzę że zdania odnośnie S3 są podzielone, ja skłaniam się bardziej w stronę sony, może wytrzyma do nast. umowy, samsunga już miałem czas wypróbować coś nowego. Dzięki za podpowiedzi.
a ja przeszedłem z Sony na Samsunga - zawiodłem się na soniaczach.
obecnie wszystko z rtv w domu mam marki Samsung i wszystko ładnie ze sobą współgra i działa bez zastrzeżeń
A jednak w ost. chwili zmieniłem zdanie i wybarłem S3, sony pomimo mniejszego ekranu jest mniej poręczny, grubszy i kanciasty. Jak na razie nie żałuję decyzji i polecam ten tel. :thumbright:
Jeśli ktoś rozważa zakup Samsung S4 to upewnijcie się czy została dołączona w zestawie NOWA bateria (nie fabryczna) - te pierwsze które wychodziły mają wadę i Samsung za darmo daje nowe - warto zapytać czy macie baterię "po akcji serwisowej"
Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka
fredi to co w opakowaniu powinny być dwie baterie ? czym jak rozpoznać wadliwą ? U mnie była tylko jedna bateria - i wygląda na ori z NFC
Nie nie - w opakowaniu powinna być jedna. Chodzi o to, że pierwsze S4 miały wadliwe baterie, do czego Samsung się przyznał i gdy obecnie masz problemy z ową baterią, idąc do serwisu, oddajesz ją a w zamian otrzymujesz nową, bez wad.
Baterie z wadą trzymają ok 13 h i sie grzeja. Poza tym gdy ją wyciagniemy będzie nie płaska a wykrzywiona (zaokrąglona).
Teoretycznie wszystkie obecne nowe smartphony S4 powinny już mieć nowe wersje akumulatorów ale warto się o to zapytać.
Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka
Mam dylemat, kupić Samsunga Galaxy Trend czy może Galaxy Yung ? Posiada ktoś któryś z tych telefonów na forum ?
Trend to pomyłka - Android 4.0 + nakładka Samsunga (zżerająca conajmniej 30% zasobów) = telefon jest strasznie wolny, można się zniechęcić do Androida.
Dzięki za odpowiedz. Syn miał Galaxy Young i mówił, że się strasznie zacinał. Szukam telefonu dla syna do kwoty 700 zł. co możecie polecić tej kwocie ?
Galaxy S2? Znacznie lepszy od tych budżetowych gów*ienek. I w 700zł raczej się zmieścisz.
A co sadzicie o galaxy core?
Wysyłane z mojego MT11i za pomocą Tapatalk 2
Ja bym wybrał w tych pieniądzach jednak S2, który ma Trochę mniejszą baterię (1650 vs 1800 MAh), ale ma ekran AMOLED... Do S2 jak chcesz możesz dokupić oficjalną baterię 2000MAh. Jako alternatywa może jakiś soniacz albo Nokia z Windows Phone?
Tylko S2, a nie S2 Plus.....model z Plusem jest na platformie Broadcomma (oryginalny na Intelu). Jest duża różnica w jakości produktu, na korzyść wersji oryginalnej
Lumia 820 :) uzytkuje ponad rok czasu i zlego powiedziec nie moge i jako jedna z nielicznych lumi ma wymienna obudowe, baterie i slot na karte pamieci. jedyny minus to bateria ale to juz raczej balaczka tych telefonow. Jak siedze na necie, pisz smsy itd wytrzyma jeden dzien. Mi na tym nie zalezy bo i tak kladac sie spac podlaczam tel do ladowarki i nie wazne czy ma 20% baterii czy 80 :)
Exynosy nie mają modemu, więc za modem robi w nim scalaczek infineon (czyli Intel).
Mam do wyboru telefon w pracy do jakiejś tam ceny z konkretnej listy z T-mobile. Czyli w sumie mogę wybierać z:
- Alcatel One Touch Idol (4012)
- HTC Desire 500
- HTC Desire X
- Nokia lumia 500
- Nokia lumia 625
- Samsung Galaxy S3 mini (prawdopodobnie bym musiał sobie dopłacić :P )
- Samsung Galaxy Trend
- Sony Xperia J
- Sony Xperia M
Najbardziej przekonał mnie ten S3 mini, mimo prawdopodobnej dopłaty jakiejś stówki.
Ale może coś podpowiecie, albo przynajmniej pomożecie skreślić te, które stanowczo odpadają?
Najlepszy S3 mini
Podejdź do salonu lub jakiegoś MediaMarktu/Euro - wypróbuj Alcatela. Będziesz pozytywnie zaskoczony.
Też słyszałem , że nowe alcatele nie sa złe , ale to trochę jak porównywać kia do vw , niby nie jest zły ma ledy i inne bajery ale to nie jest to
Ja tez moge polecic Lumie, lepsza polowka od roku uzytkuje Lumie 820 i bardzo siebie chwali ( a jest to to jej pierwszy smartfon w dodatku do elektroniki to podchodzi jak pies do kota ), ja tez sie nia chwile pobawilem i sam sprawilem sobie Lumie 925 - moge smialo polecic, jedyny minus dla mnie to sposob informowania o dostarczeniu smsa ale jakos da sie to przelknac.
Mam S2 od prawie dwóch lat, dalej na starym andku 2.3. Dla mnie rewelacja. Miałem do testów na 4 miesiące S3, wytrzymałem z nim 3 dni. Działa wolniej od S2, jedynie ekran wyraźnie lepszy.
Co do Alcatelów, niby parametry fajne, wykonanie ok, ale awaryjność porażająca. Masa reklamacji. W Idolu wystarczy do kontaktów pododawać zdjęcia osób i telefon łapie mega zwiechę. Po paru miesiącach sprzedaży tych telefonów nie polecam szczerze. Mam z tym styczność, na co dzień pracuję w Orange.
Aha jeszcze jedna rzecz dot. Alcatelów. Serwis Alcatela CCS od dłuższego czasu nie ma części do serwisowania telefonów. Praktycznie każda reklamacja telefonów na adroidzie i tabletów wraca bez naprawy, z ekspertyzą, żeby wymienić telefon w ramach odpowiedzialności sprzedawcy za towar niezgodny z umową. Ok, wymieniam, ale wymieniony telefon, czy tablet z reguły posiada tą samą usterkę i za 2 tygodnie znowu leci do serwisu. Rekordzista tablet Alcatel EVO7 wymieniałem już 2 razy w ciągu 3 miesięcy (z czego 1,5 miesiąca leżał w serwisie) a klient dalej zgłasza nieprawidłowe działanie...
Widows Phone - ok... ale kolega ma do wyboru najsłabsze Nokie jakie są - mój kumpel ma chyba 500 i klnie na nią, jest za wolna i ospała.
Ja bym polecił SIII mini (sam mam S3). Kolega ma Sony J i też nie narzeka na niego :)
Mówią, że WP jest stabilny ale Android'a możesz "zrobić po swojemu", a aplikacji do niego jest dużo więcej.
Android mozesz skonfigurować na więcej sposobów, miałem HTC 8X i przesiadlem się na Nexusa 4. W tej chwili uważam ze nie ma nic lepszego niż czysty android. Szybkość działania i stabilność. Jednak wszelkie nakładki producentów zamulaja telefony
Nie polecalbym coś czego nie używam :) 2.5 roku a telefon dalej jest w pelni użyteczny. Najlepsza rekomendacja - mimo że jestem maniakiem technologii sledzacym wszelkie nowinki - nie czuje potrzeby przesiadki na nowsze wersje.
Może w grach to już nie jest górna półka, ale z drugiej strony za te pieniadze ciezko znalezc cos lepszego.
Właśnie z niego pisze tego posta:)
Wysłane z mojego GT-I9100 przy użyciu Tapatalk 4
Zgadzam sie posiadałem galaxy s 2 służyła mi 2 lata bez problemowo
Jest moze na forum ktos, kto uzywa Xperie Z1 lub LG G2 ?
a mial wczesniej SGS4
Miro G2 bije SGS4 pod każdym względem :) co chcesz dokładnie wiedzieć?
Wlasnie mialem go w lapkach, w zasadzie to taki ulepszony Samsung na pierwszy rzut oka
Nie ulega watpliwosci ze LG zrobilo swietny telefon, petarda sfonik
SGS4 to przy tym kupa faktycznie, w zasadzie nie rozumiem fenomenu S4 przy takiej konkurencji...
mam S3, mialem zmieniac na S4, ale na placu boju pozostaje tylko Z1 i G2
Hej, zbliża mi się wymiana telefonu, obecnie mam samsunga galaxy s+ i powiem szczerze że jestem średnio zadowolony. Fajny tel (wnętrzem) jest sony xperia Z1 tylko jeden minus, jest bardzo duuuży :( chciałbym coś mniejszego o podobnych parametrach, znajdzie się cos? Ewentualnie z tych dużych to xperia Z1, Z, galaxy s4, LG g2 ale raczej chciałbym coś mniejszego, macie jakieś pomysły?? :)
Pozdrawiam
Ja mam S4 i sobie chwalę, ładnie śmiga. Po aktualizacji do androida 4.3 już tak nie wcina baterii jak wcześniej. A było to wkurzające bo mimo iż był w trybie czuwania to aplikacja systemowa jakimś cudem powodowała iż budzę się rano, a telefon rozładowany. Z czego wiem to S4 będzie miało androida 4.4 w styczniu. Polecam portale :
http://komorkomania.pl/
http://gsmonline.pl/
http://android.com.pl/
Pozdro.
szybkie pytanko:
xperia L
czy
desire 500
Mam w PLAY do wyboru te dwa telefony, chciałem galaxy core ale juz nigdzie nie można dostać. Z tych dwóch który bedziee lepszym wyborem? Aktualnie korzystam z xperia neo V
Wybór raczej prosty - Xperia L
Zmieniam telefon. Wybór nie jest łatwy. LG G2 va Nexus 5.
Plus dla nexusa;
Zawsze najnowszy android bo to dziecko googla, czysty android
Plus dla G2;
Większy wyświetlacz o 0,3cala przy tych samych wymiarach słuchawki. Lepszy aparat i bateria.
Pomocy :-D
Wysłane z mojego GT-I9070 przy użyciu Tapatalka
dlaczego nikt nie wspomina o htc one ? :D mam od kilku dni, i jak to htc wykonanie telefonu na mistrzowskim poziomie. ekran 4,7 czyli idealny do reki, rozdzialka full hd .. naprawde nie widac pixeli. Przereklamowany beats audio robi robote, dwa glosniczki wraz z wzmacniaczem naprawde fajnie graja. Polecam ! :)
HTC One czy Xperia Z1 czy Xperia Z Ultra?
Może lg g2 lub S4??
Mam g2 i jestem bardzo zadowolony. Jest wszystko tak jak chciałem. Xperia z/z1 tez spoko ale jest strasznie kqnciasta duzo wieksza do g2 a ma mniejszy wyświetlacz.
Polecam.
Wystukane z LG G2
Jakiś czas temu przesiadłem się z dziadka Samsunga S2 na Xperie Z. Ogólnie telefon przyzwoity, ale jak dla mnie strasznie słaby wyświetlacz (oczywiście pod względem kolorów a nie rozdzielczości). Aparat szału nie robi. Automatyka może i dobra, ale zdjęcia często " zaszumione". Od jeszcze niedawno topowego telefonu wymagam wyraźnie lepszej jakości od telefonów średniej półki... Może o tym momencie mnie wyśmiejecie ale ogólnie nic mnie specjalnie w zetce nie zachwyciło w porównaniu z S2...
Amoledy Samsunga jakościowo biją na głowę Sony. Pod tym względem zdecydowanie Samsung.
HTC One
Tapniete z estrójeczki
jak bylem przywiazany do kazdego galaxy, tak S4 to kupa nad kupy, jadaca na koniku popularnosci/legendy s1 i s2
staruszek S3 jest ciagle poprawny,
Z1 fajne, ale faktycznie wyswietlacz z nim to nieporozumienie,
ONE mialem na chwilke, jest ok, poprawny fon, nic poza tym
natomiast G2 bije konkurencje, telefon ktory moim i nie tylko moim zdaniem wyprzedzil rywali
LG juz w zeszlym roku pokazalo i dalo to co konkurencja da dopiero teraz
zobaczymy co tak naprawde pokazą S5 i Z2
skoro tak, to chyba zdecyduje sie jednak na G2. dzieki za opinie!
A ktoś miał w rękach jakiś model Xiaomi?
G2, telefon z pazdziernika 2013 VS super nowość Samsunga, S5, flagowiec na 2014
http://www.youtube.com/watch?v=FsotmcRCnCs
pomijam ze S5 jest ponad 2x drozszy od G2
tu widac kto od kogo skopiowal rozwiazania
S5 jeszcze bardziej plastikowy niz S4
Samsung skonczyl sie na porzadnym S3
Ja mam mi2s 32gb. Pytaj.
Sent from my MI 2S using Tapatalk
Dawaj wszystko, jakość itp itd :D
Sam śmigam na HTC One i naprawdę polecam. Bardzo fajne w dotyku aluminium;)