AGR problem z przeładowaniem ??
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez
Sztomel
No co Ty opowiadasz, zjedź na dół pierwszej strony i wejdź na 2 stronę a nie tylko patrzysz to co widać na ekranie po otwarciu linka.
dobra jest mała wzmianka typu:
"... Po odgięciu tych 4 blaszek zaworka i tak nie da się rozebrać, ja poprostu musiałem użuć trochę siły i całą obudowę plastikową przekręciłem mocno, aż puścił. póżniej wrzucę parę fotek... w moim przypadku w środku była pęknieta sprężynka. złożylem go spowrotem skleiłem kropelką i chodzi zajeb... i znowu ładnie cyka, bo gdy był uszkodzony to nic nie było słychać ... "
ale mam nadzieję że przy tym siłowaniu się niczego nie popsuje
jakieś dodatkowe informacje by się jednak przydały ale dzięki za ponowne zwrócenie uwagi na to forum :)
byłem na vag'u
błąd 00575 - Ciśnienie w kolektorze dolotowym
myślicie że to N75 czy może coś innego warto to rozbierać?
wymontowałem ten stary N75 wyjąłem go z tej metalowej obudowy niestety nie miałem pojęcia jak to dalej rozebrać żeby dostać się do środka szczerze wyglądało to jak jeden element
napsikałem do środka WD40 w każdy z tych 3 otworów wyleciało trochę ciemnego osadu więc coś tam się na pewno przeczyściło
złożyłem całość i przejechałem się kawałek w sumie ciężko o dobrą prostą w okolicy więc udało mi się rozpędzić auto do jakiś 145km/h i musiałem hamowaćwięc nieco ponad to kiedy łapałem notlauf, teraz nie zanotowałem tego efektu więc teoretycznie chyba pomogło ale na 100% odpowiem jutro jak będę mógł pojechać szybciej
w 100% potwierdzam, czyszczenie N75 dało świetne rezultaty 170km/h bez problemu :) problem rozwiązany