tez tak uwazam.
Printable View
Jak robi krótkie odcinki, to niedoładowany będzie każdy, ale ten pojemniejszy starczy mu na parę dni więcej, aż się trafi dłuższa trasa. Pomijam fakt, ze jak odcinki będą ekstremalnie krótkie to zarżnie każdy akumulator.
Akumulator mam nowy , myślę że może to być problem ze zbyt małą dawką paliwa przy rozruchu ... ma ktoś namiary na jakiegoś dobrego tunera z okolic Poznania ?
Witam,
Niestety nadszedł czas na zmianę aku w mojej a3 1.8 po wizycie sklepie motoryzacyjnym gdzie sprzedawca specjalnym miernikiem z wydrukiem zrobił pomiary-prądu rozruchu wyszedł 121A(a powinno być 480A),a ładowanie wyszło wporządku i żaden odbiornik nie pobiera prądu na wył silniku.Czy jak wstawię aku 61-65ah,to alternator który ma 120A zdoła naładować go?? Bo na starym aku,który jest oryginalny jeszcze parametry są takie 60ah/480A.
u mnie altek 120 łąduje centre futurę 100 Ah i daje radę, a lekko nie ma :P
W końcu wymieniłem aku na BOSCH SILVER S5 63 AH / 610A,kręci jak głupi:) . Koniec z kasowaniem się licznika i słabym startem silnika..Pozdr :thumbright:
Na forum polecanymi akumulatorami jest Bosch i Varta, a ja pytanie, czy ktoś miał do czynienia z aku Kager VertiGo lub Gigawatt? Pytam konkretnie o 74Ah 680 A
Kager to marka własna sprzedawana przez Fotę, czyli tak naprawdę dostajesz cokolwiek z nalepką Kager. Szału nie ma.