-
jerzu - klima działa TYLKO jak się świeci gwiazdka. Co do problemów z podłączeniem do klimy - niestety taki jej urok, spróbuj od kogoś kabelek pożyczyć, może zadziała. Sprawdź też kody błędów na klimatroniku, na kanale 1 (jak przełączyć klimatronik w tryb diagnostyczny znajdziesz na forum, tabele błędów też. nawiew na górę i recyrkulacje wciskasz jednocześnie) - powinien powiedzieć nie mniej niż VAG.
-
u mnie świeci się gwiazdka, jak ją włączam to silnik podnosi obroty tak jakby kompresor ruszyl a i tak nie chłodzi :(
-
-
ja miałem dokładnie to samo, okazało się że jest za mało czynnika
-
Jerzu kiedy nabijałeś klimę?
U mnie była podobna sytuacja - nie chłodziło i leciał ciepły nawiew. W serwisie okazało się że klimatyzacja była nieszczelna. Najpierw ją uszczelnili , potem nabili - do tego sprawdzali coś z parownikiem ale okazało się ok. Po nabiciu klima chłodzi extra. Pozostaje tylko mi sprawdzić czy to faktycznie olej z niej kapie- na szczęście serwis dawał gwarancję więc mam nadzieję , że obejdzie się bez większych wydatków. Pozdro.
-
jeszcze ne nabiłem klimy :) Wolę się spytać i przygotować na koszty. Mam swój sprawdzony warsztat więc umówię się z nimi na czwartek i napiszę co się stało :)
Dodano:
o 15 jadę nabić i będę wiedział co się dzieje :)
-
i wróciłem mam do wymiany kompresor... Koszt wymiany kompresora, filtra kabinowego, osusaszacza i napełnienie ok 1500 :(
-
za 1500 to ja ci caly uklad klimatyzacji zalatwie...
kup sobie kompresor uzywany, ew po regeneracji za 400zl, filtr za 50 i napelnienie 150
przelozenie sprezarki gora 50zl
nowa 1200
-
-
no np.
tylko moze poszukaj na uzywanych czesciach na miescie, zebys to widzial i wiedzial od kogo kupujesz
lodz przeciez to zaglebie handlarzy "rozbieranymi" autami, wiec nie powinno byc problemu