Wytrzepałem dywaniki z tyłu :D a przedwczoraj umyłem na nawoskowałem :D
Printable View
Wytrzepałem dywaniki z tyłu :D a przedwczoraj umyłem na nawoskowałem :D
Wyszorowałem felgi :)
To chyba raczej wjechałeś dupą audika w przód astry na wstecznym :)
Ja dziś przygotowałam auto do zimy, a co :P Zgodnie z planem, wyszorowałam, wyglinkowałam, pozbyłam się trochę rysek, nawoskowałam, nabłyszczyłam plastiki i nałożyłam dressing na oponki. Efektem jestem zachwycona jak nigdy dotąd. 7 godzin przyjemnej roboty, jutro będą zakwasy, ale jak zwykle warto było :)
Pozostało mi solidne wyczyszczenie i nawoskowanie felg i umycie komory silnika, no i najpilniejsze - wnętrze, bo pełno piachu i futra z psa, ale to niestety musi poczekać, bo mi oszusty z allegro jeszcze odkurzacza nie przysłali :(
Wypolerowałem relingi, znaczki i atrapę chłodnicy pastą k2, umyłem nadwozie i felgi położyłem powłokę hydrofobową na szyby, posprzątalem środek na błysk
zgubiłam dekielek od felg :mrgreen:
mechanizm wycieraczek przednich przeczyszczony i śmigają jak nowe, wymienione pióra na nowe Bosh, sprzątnięta i na tylnej szybkie naklejona (niestety dopiero) piękna imienna naklejka z logo klubu:)
Zatankowałam i wreszcie posprzątałam wnętrze i poukładałam klamoty w bagażniku :) Miałam zamiar przetrzeć całe auto QD i umyć szyby, bo prawie 1000km do zrobienia mam w weekend, a zakurzonym jeździć nie będę, ale ciemno się nagle zrobiło, więc musiałam to zostawić na jutro rano, 15 minut i będzie znów lśniło :)
Wskaźnik ciśnienia turbo + zawór mbc :)
co do wjazdu w tył :D odpowiedz taka, holowałem astre a ziomek nie wiedział jak wypiąc hak. nie pytajcie mnie jak. no i wjechałem astra w swój tył .
Lekko wypolerowałem moją niunię :D
Dzis umylem swoje autko,glinkowanie i polerka, pozniej nalozylem politurke i wosk . teraz czas na piwko :)
w sobotę audi umyte, Reload zarzucony, na plastiki Autobrite, felgi zabezpieczone Collim a szyby wyczyszczone CG Window Clean. Środek tylko poodkurzany. Aaa i nowy zapach wylądował Areon Ken porzeczkowy i do kompletu Areon Perfume o tym samym zapachu :) Na razie leży w bagażniku, bo trochę mocny jest :)
Zamontowałem przednie lampy poliftowe w mojej A3 (wielkie podziękowania dla e-mako i innych udzielających się, za wyczerpujący temat i cenne wskazówki:thumbright:), gruntowne mycie i czyszczenie środka, no i oczywiście tankowanie:)
Tuning na calego - montaz bagaznika dachowego i 2ch uchwytow na rower, do tego umylem przednia szybe.
Umyłem szyby bo już g*wno było widać xD
Przegoniłem ją na A4 z Wrocławia do Krakowa :P
Moja dostała nowe świece i kable zapłonowe, mała polerka, woskowanie aa i wycieraczki jeszcze nowe zawitały :)
Myjnia i nowa tylna wycieraczka bo licho wycierała.;)
usunołem te platikowe badziewne ramki na rejestracje i przednia wyklepalem :D ale chyba bd musiał dorwać nowa;p
moja niunia zatankowana po sam korek
Zatankowana i umyta po wczorajszym drifcie :D
jutro wymiana maglownicy i sprężyn
Założyłem ramki na tablice z logo a3-club.net :)
1. Drobne przygotowania do zimy: wymiana filtra kabinowego (podszybie), czyszczenie układu rozprowadzania powietrza, sprzątanie wnętrza.
Dorobiłem własny system podgrzewania lusterek , kupiłem maty grzewcze, poprowadziłem przewody i troche lutowania i wpiąłem wszystko pod przycisk grzania tylnej szyby.
2. Troche robótek przy dolocie powietrza i wężykach podciśnienia. Wymiana wężyków od N75 oraz czyszczenie przepływomierza + wymiana filtra powietrza przywróciło mi na nowo dawną moc autka - teraz można dynamicznie wyprzedzać - wróciło stracone 15-20KM.
3. Smarowanie linek i mechanizmu podnoszenia szyb bo piszczało troche. Przy okazji czyszczenie odpływów wody w drzwiach.
4. Przeglad żarówek - wymiana 6 żaróweczek w trzecim świetle STOP, naprawa podświetlenia tablicy rejestracyjnej w klapie, wymiana żarówek wnętrza na diodowe białe.
Ja sciągnąłem grilla S3 i lampe poliftową tylną. ;) Jak się pogoda poprawi to rozbebesze konkretnie (po kolizji fura).
zamontowałem osłonę silnika + boczne , nowe nadkola , kierunkowskazy dymione , zaimpregnowałem podwozie , ramka+ radio+ wzmacniacz i skrzynia :) na polerkę zabrakło czasu :)
wyposażyłem ją w wycieraczki Bosch Aero przód + tył:)
Co prawda wczoraj ale paliwko pod korek :)
maglownica zregenerowana,pszczolka zatankowana do pelna i wykapana ;-)
dywaniki petex na przód oraz full tankowanie:thumbright:
xenon+ ustawienie świateł na stacji diagnostycznej :)
Umyłem, Zatankowałem i zmieniłem opony na zimowe :)
ku*** rozrząd :/
akumulator bosch s5
płyn hamulcowy
uszczelka pod zaworami
silnik czysciutki aż miło maske otwierać :D
Poszedłem do pracy żeby zarobić trochę pieniędzy na modyfikacje autka :)
zatankowany po sam korek jak zawsze
A ja ją tylko umyłem i wytarłem do sucha. Wkońcu zasługuje na to skoro mnie wozi do jednej i drugiej pracy :P
"Nowe stare" lampy przednie założone i wyregulowane, nareszcie będę widziała, gdzie jadę :) Przedni zderzak wrócił na miejsce na ile mógł, płyn w chłodnicy uratowany przed dalszym wyciekaniem, a wszystko to zawdzięczam gjees'owi z forum :) Bagażnik na szybko posprzątany, na mycie nie było czasu ani pogody. Mam nadzieję, że uda się dojechać na Węgry i wrócić bez niespodzianek po drodze :)
jako ze mam urodziny, wysprzatałem AGUsie, bd impreza w aucie :D
Tydzień temu wpadło nowe sprzęgło SACHS`a czyli takie jakie było prędzej w mym bolidzie :)
Zrobione kolejne 900km trasa POLSKA-NIEMCY ;) I tak już mam 202 000km ;)
zatankowana pod korek:P
zakupiony filtr paliwa, filtr oleju, filtr powietrza, filtr kabinowy, odma, przewód od serva oraz świece:D
czekamy aż przyjdzie:cool:
Wymieniłam żarówę H7 z przodu i obie tylne stopu. Żeby nie było zbyt łatwo, jedna żarówka mi się wyśliznęła, wpadła do środka i musiałam wykręcać całą lampę, żeby ją wyciągnąć :D
niunia została umyta, i nawoskowana:thumbright:
...zmieniłem letnie japonki na zimowe trapery :P
Zatankowana !
Dolany płyn do spryskiwaczy!
Zamówione:
filtry :
-powietrza
-oleju
-paliwa
-kabiny
-haldexu + olej
-olej silnikowy Motul
W poniedziałek wymiana ehh kolejny tałzen ;/
I trzeba opony zmienić :(
- Założyłem HID
- wymieniłem filtry i olej na Motul 8100
- odkurzyłem i umyłem środek
- ide teraz woskować i zmienić koła na zimówki :P
wymienione koła na zimowe :-P
-zimówki :( ale piekny bieżnik :D
-filtry oleju, paliwa, powietrza, i kabiny
-wymiana oleju
-nowe przednie klocki :)
-nowe nagłosnienie
-oswietlenie ledowe srodka
-zaciski na czerwono
itd :)
http://www.a3-club.net/forum/showthr...477#post868477
-Dopełniłem ją motulem 5w40
-nowy filtr powietrza,
-wyrownalem cisnienie w oponach
-zalalem do pełna lpg
Wymienione klocki z przodu, założone zimówki, w końcu ogarnięty ABS: 2 niepotrzebne wymiany czujnika, a okazało się że kabelek we wtyczce się urwał. Zabrakło czasu na tablice bez ramek, wymianę blaszek w fotelach oraz konserwację alusów na lato (to w pon lub wt)
Wymienilem sworzeń na prawym wachaczu (stuki przy skręcie w lewo i nierównościach ucichły), nowe mocowania dolnej osłony silnika:thumbright: