Panowie orientuje się ktoś czy licznik z benzyny podejdzie do Diesla , pomijając skale obrotomierza która jest większa ??
Printable View
Panowie orientuje się ktoś czy licznik z benzyny podejdzie do Diesla , pomijając skale obrotomierza która jest większa ??
Oprocz innej skali obrotow, sa przeciez tez inne ikonki... Chcesz miec EPC zamiast swiec? To samo w przypadku DPF (akurat Ciebie to nie tyczy).
Szkoda , bo przymierzałem się do licznika z TT a Diesla ciężko będzie kupić .
czy jak mam ecu edc17, licznik od kompletu i kluczyk bez grotu to po wlozeniu do edc16 samochodu bedzie dzialac immo i czy wogole bedzie dzialac?
Bylem w ASO w UK i pytalem o zakodowanie immo po wsadzeniu zegarow od polifta. Uslyszalem 65f i to bez roznicy z jakiego roku licznik, robota ta sama. Stawka godzinowa 130f czyli w 30 min ogarna temat podobno
Jak masz ecu klucz i licznik to zatrybi.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Tak się zastanawiamy razem z MiCkIostr jak coś takiego u nas uruchomić:
http://www.youtube.com/watch?v=aK-su3hiXpI
I czy coś takiego jest u nas możliwe?
Mówiłem ci przecież jak:) Na gg ci rano wysłałem.
Tylko, że w tym screenie jest złe kodowanie. Osa ma wpisane 1100. A kodowanie do wyswietlania biegów powinno mieć wartość 100.
Ja mam to zakodowane w fisie w menu jest nawet funkcja do włączania i wyłączanie lecz się jednak nie pokazuje :(
Też mam już założony licznik poliftowy z auta z 2009r. Adaptacje i wszystko porobione. Problem tylko z imo narazie ale w przyszłym tygodniu będzie to ogarnięte jak maszyna z serwisu wróci. Mam nadzieje, że przebieg też uda się ustawić. Pożyjemy zobaczymy
MiCki mi raczej chodziło o to jak to uruchomić skoro nie działa u nas :(.
Sprawdziłem przed chwilą, z ESP i bez nie działa, a szkoda! A 100 pięknie się zakodowało
P.S.
Mi kontrolka ESP świeci się po lewej stronie a nie tak jak u tego kolesia, po prawej
może on ma zegary z anglika ;)
OT:
W tedy miał by mile z kilometrami :)